Lillasäte 109

Lillasäte, Höörs kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
140 m²
Tomtarea
8 796 m²
Byggår
1900
Driftkostnad
28 182 kr/år
Antal besök
6 421
Dagar på Hemnet
4

Välkommen till gemytliga Lillasäte. Här bor du mitt i naturen med ekskogar och beteshagar som närmsta granne - samtidigt som Höör station med pendeltrafik till hela Öresundsregionen endast är en trevlig cykeltur bort. Fågelvägen är det 3 km till stationen.

Husen: Boningshuset om ca 140m² finns idag i den ena ekonomibyggnaden. Här finns 3 sovrum, kök, 2 badrum, matrum och tv-rum.
Fristående boningshus (det gula huset) med stort renoveringsbehov. Taket är bytt 2017, men golven är murkna och behöver ses över omgående. Här saknas också el och uppvärmning. Det finns 2 skorstenar som är avslutade precis under taket med totalt 8 pipor för många framtida eldstäder. Huset är 1½-plans med delvis källare och det finns även punschveranda för den kräsne. Här finns mycket charm och goda ytor, så möjligheten finns att skapa sitt drömboende.
Ekonomibyggnad med gott om förvaringsutrymme, här har förr i tiden varit en lägenhet.
Större Ekonomibyggnad (med bostadsdel) här finns gott om förvaringsutrymme samt en stor trevlig festlokal, där nuvarande ägare har haft både konserter och yoga.
Vidare finns här hönshus och även växthus som komplement till den stora köksträdgården.

Tomten: Husen ligger på en magisk insynsskyddad tomt om 8796kvm. Här växer många äppelträd, päronträd, fläderbuskar, körsbärsträd och möjlighet till ekologisk egenodling. Uteplatser finns i flera olika väderstreck med både skugga och sol. 2 brunnar till bevattning.

Området: Naturen i omgivningarna är fantastisk och består av ädellövskog, stenmurskantade beteshagar, djupa granskogar och fornminnesmärkta fäladslandskap. I området finns gårdsbutik, vackra vandringsleder och fin gemenskap. Ringsjön och Vaxsjön med bad och fiskemöjligheter samt Skånes djurpark ligger endast en kort biltur från bostaden. Till stationen kan man ta sig via mindre stigar och vägar.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Höör

Kontakta mäklaren

Marcus Johansson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Höör
Mäklare Marcus Johansson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Höör
0704-55 47 77

Visningstider

  • 27
    sep
    Mån 27 sep kl. 12:00–12:30
    Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.