Dösebacka 130

Diseröd, Kungälv Se på karta

5 350 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
123 m²
Biarea
41 m²
Tomtarea
4 859 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
51 100 kr/år
Antal besök
11 208
Dagar på Hemnet
14

Något utöver det vanliga i ett av Kungälvs vackraste områden med älvstråkets fina natur direkt utanför dörren. Omgiven av vandringsleder och strövområden inte långt ifrån Fontins populära anläggning med motionsslingor. Läget är lugnt och lantligt men bara minuter från Kungälvs växande centrum. 180 grader obehindrad utsikt med passerande fartygstrafik och fritidsbåtar i leden rakt framför huset. Belägen i sluttningen, skyddat från insyn och med mycket goda förutsättningar för sol året runt.

Huset har ett ursprung från 1800-talets slut men har genomgått en omfattande förädling under de senaste tio åren. Genomgående och påkostat renoverat ute som inne. Dränering, yttertak, tilläggsisolerade väggar och vindsbjälklag, nya fasader samt fönster. Invändigt samsas nya ytor i en härlig atmosfär med bevarade detaljer som målade brädgolv, eldstad och kraftiga timmerväggar. Helkaklat badrum och gott om förvaringsmöjligheter i många spännande vrår. Tre sovrum och separat allrum. Lägg sedan till en imponerande tillbyggnad från 2016 som har gett ett nytt kök, matplats och vardagsrum. Övergången mellan gammalt och nytt känns naturlig där det slipade betonggolvet verkligen blir något extra tillsammans med det imponerande ryggåstaket. Allt med ett fint ljusinsläpp och fria vyer över älven.

Vattenburen värme via kombipanna där tillbyggnadens betonggolv har vattenburen golvvärme. Kommunalt vatten och nyanlagt eget avlopp. Tomten är ovanligt stort och skapar fina möjligheter. Uteplatsen ramar in huset och övergår till trädgårdstomt med planteringar och växtlighet. En fristående stuga finns också som är isolerad och inredd för boende. Det övre etaget utgörs av berg och natur som ramar in och skyddar mot blåst.

Kungälv ligger bara 10 minuter bort och på vägen nedanför passerar även lokal- och skolbuss. Den hästintresserade gläds åt närliggande hästsportanläggning med möjlighet till stallplats och ridning. Stadskärnan erbjuder all den service och omsorg man kan önska kombinerat med handel, nöje och oslagbara kommunikationer. Växande Diseröd nås på 5 km avstånd med nybyggd mataffär och omtyckt skola. I närområdet finns dessutom en alldeles egen gårdsbutik.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.