Hyttstigen 1

Havsbaden, Ängelholms kommun Se på karta

19 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
300 m²
Biarea
63 m²
Tomtarea
1 323 m²
Byggår
1970
Driftkostnad
66 995 kr/år

Knappt 100 meter från Havsbadens strandkant briljerar det stilsäkra suterränghuset som ritades 1969. Det funktionalistiska stilspråket gör sig påmint genom flera originaldetaljer, tidstypiska former och en sparsmakad elegans. Samtidigt som den ursprungliga karaktären är varsamt bevarad har bostaden fått ett rejält lyft genom förbättrad planlösning och tidsenlig renovering.

Huset har en enastående placering i Havsbaden, mitt emellan Råbocka och Klitterhus, där bad liksom ljudet av havets brus är en del av vardagen. Området är rikt på både grönska och långa strandremsor med fina promenadstråk året om. Trots fridfullheten som råder här är det långt ifrån en sömnig plats att bo på. På bara några minuters promenad nås trevliga ställen för lunch eller middag. Det är dessutom en utmärkt plats för aktiviteter som skogspromenader, mountainbiketurer, våg- och vindsurfing.

Huset är en dröm för den som uppskattar gediget hantverk, rena former och solida material som aldrig går ur tiden. Fasadtegel, snickerier i ek, koppardetaljer och stora perspektivfönster präglar husets karaktär På insidan är det ett massivt ljusinsläpp, naturmaterial och öppna ytor som dominerar. De generösa sociala ytorna är numera samlade i en enda öppen, stor enhet med köket, som har stora glasade skjutdörrspartier mot altandäcket i sydväst. Hit vetter också det så kallade poolrummet som idag är ett kombinerat rum med umgängesytor och arbetsrum. Den kaklade poolen finns kvar under golvet men kräver en genomgång för att kunna återställas. En halvtrappa upp finns en privat avdelning med tre sovrum, två badrum och utgång till altandäck. Master bedroom sträcker ut sig på en gavel i anslutning till sällskapsdelen. Trädgården bjuder på stora ytor med altandäck i flera olika sollägen, grönska och två uteduschar. Ett njutbart boende hela vägen igenom.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Båstad

Kontakta mäklaren

Anna Kylesten

Bjurfors Båstad
Mäklare Anna Kylesten, Bjurfors Båstad
0704-97 99 53