Orrstigen 10

Idre/Fjällbäcken, Älvdalens kommun Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
220 m²
Biarea
12 m²
Tomtarea
1 348 m²
Uteplats
Ja
Byggår
2019
Driftkostnad
21 300 kr/år

Välkomna till Orrstigen 10 i aktiva Idre, här finner du en naturskön plats! En tomt bebyggd med två fjällstugor i fulltimmer från Dalatimmer i Mora, vedeldad bastu, vinterbonat förråd med tvättstuga och förvaring med vidbyggd carport, vedbod och grillplats. Tomten ger ytterligare möjligheter där det kvarstår byggrätt på tomten. Vilket innebär att du kan bygga en till stuga om 55 kvm. Nuvarande ägare hade tankar på att sätta upp en till liknande stuga som "gäststugan" om 55 kvm. Idag har den mindre fjällstugan hyrts ut via Airbnb och inbringat god hyresintäkt på ca 200.000 kr brutto. Potentiella intäkter på 500.000 kr/år om båda husen hyrs ut. På Airbnb är fjällstugan högt rankad och har fått många fina rekommendationer. Det ger goda möjligheter för fortsatt bra uthyrning.
Endast några minuter med bil till liftarna.
Tillträde kan ske omgående.

Stora fjällstugan är i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 120 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme. Vidare finns ett sovrum på entréplan som är möjligt att dela i två rum, badrum med duschkabin, stort härligt allrum med högt i tak och inger rymd. I allrummet finns även en värmande kamin installerad. Öppen planlösning mellan allrum och kök. Köket är fullt utrustat med kyl och frys, diskmaskin , spishäll och fläkt samt ugn. En trapp upp finns ett loft som idag är inrett som ett sovrum. Härifrån har du magisk utsikt mot bergen!

Från allrummet nås den fantastiska altanen som vetter mot söder och ger sol stora delar av dagen. På vintern kan ni hoppa ned i den inbyggda badtunnan och ta ett värmande bad efter en heldag med aktiviteter.

Huset har inte varit uthyrt, sista tiden har det varit permanent bebott av nuvarande ägare.

Gäststugan är även den i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 55 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta. Stugan innehar ett badrum med duschkabin, bra utrustat kök i vit kulör, vardagsrum med generös takhöjd och braskamin samt med utgång till altan i soligt läge och har fin utsikt och till övre plan finns en spiraltrappa upp till sovloftet samt ett sovrum på entréplan. Stugan värms upp med vattenburen golvvärme.
Stugan har varit uthyrd regelbundet via Airbnb och har genererat god intäkter.

Området Orrstigen är ett expansivt område där flertalet fjällstugor byggs och många nyttjas av ägarna själva. Till skidanläggningarna Idre Himmelfjäll och Idre Fjäll är det enbart ett par minuter med bil. Skoterspår går i området som du enkelt tar dig ut på SONDs 180 milslånga skoterleder.

Annonsen är "kommande" och säljstart planeras i höst 2022. Mer information kommer löpande. Du är redan nu välkommen med din intresseanmälan!
[email protected] | 0253- 31 000

Läs mer hos mäklaren
PI Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Ida Larsson

PI Fastighetsförmedling
Mäklare Ida Larsson, PI Fastighetsförmedling
073 8455342