PI Fastighetsförmedling

PI Fastighetsförmedling

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Märbäck 10 & 12, Älvdalen/Märbäck, Älvdalens kommun

Märbäck 10 & 12

Fritidshus
Älvdalen/Märbäck, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

895 000 kr

120 m²

3 rum

6 790 m² tomt

Gård med två bostadshus, stor tomt och stor ekonomibyggnad i Märbäck, söder om Älvdalen. Båda husen har takade altan med fin utsikt över Österdalälven! Här kan du bo själv i det ena huset och hyra ut det andra eller så hyr du ut båda husen och genererar bra hyresintäkter. Det ena huset Märbäck 10 är byggt 1955 och har en boarea på 70 kvm och 2 rok. Huset inrymmer möblerbar hall, badrum med dusch och plats för tvättmaskin, kök med vedpanna, spis, kyl, sovrum med plats för dubbelsäng och allrum med utgång till den takade altanen i soligt sydvästläge. Det andra huset Märbäck 12 är byggt 2004 och har en boarea på 50 kvm och 1 rok. Här finns en hall, kök med spis, kyl/frys, badrum med dusch och plats för tvättmaskin och ett stort allrum med plats för säng och soffa/bäddsoffa. På gården finns en stor ekonomibyggnad och en extra vedbod. Husen säljs utan inventarierna med eller utan hyresgäster, tillträdet kan ske enligt överenskommelse.

 • Uteplats
Hallonstigen 5, Idre by, Älvdalens kommun
 • Tor 22 jun kl 14:30

Hallonstigen 5

Villa
Idre by, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

2 200 000 kr

172 m²

6 rum

1 885 m² tomt

Familjevilla i bästa läge i Idre by med fantastisk uteplats, det perfekta huset för den aktiva familjen - ett stenkast från längdspår och skoterleder och nära till många året runt aktiviteter. Naturen är bedårande både sommar och vinter. Huset passar såväl som permanentbostad och som fritidsboende. Huset är välskött och mycket tilltalande med bra planlösning och gott om plats för förvaring. Fantastiskt fin uteplats - stor altan på husets långsida i soligt söderläge, delvis takad och med avslappnande bubbel-spabad. Bostaden erbjuder tre sovrum, kontor och ett rum med garderober som varit ett sovrum förut, vardagsrum med utgång till altanen, badrum med dusch, stort kök, tvättstuga med god arbetsyta, gäst wc, bastu, extra dusch och eget gym. Det stora varmgaraget är perfekt för både bil eller skoter. Det finns även en hundgård/förråd med vedbod. Huset är besiktat. Husets säljs utan inventarier. Tillträdet kan ske enligt överenskommelse. Välkommen till aktiva Idre! Från bostaden har du gångavstånd till centrum med affärer, restauranger, skola, fritids och simhall och även till Idresjön. Från tomten är det nära till bad, fiske och paddling på sommaren och till skoterleder och längdspår vintertid. Elljusspåret är ca 20 m från tomtgränsen! Från Idre by tar man sig enkelt till olika stora alpinanläggningar i närheten: Idrefjäll, Himmelfjäll, Fjätervålen. Idre är välkänt för alla sorters vinteraktiviteter: utförs- och längdskidåkning, skoter, snöskovandring, hundspannsturer. Idre bjuder på Sveriges största åretruntanläggning och det finns möjlighet till mycket omväxlande barmarksaktiviteter: fjällvandring, bär- och svampplockning, kanot, fiske (även flugfiske!), jakt, ridning, cykling, padel och golf på "Sveriges vackraste golfbana". Ett hus som måste upplevas på plats - välkommen på visning!

 • Plus
 • Uteplats
Glitterstigen 10B, Fjällfoten/Idre, Älvdalens kommun

Glitterstigen 10B

Radhus
Fjällfoten/Idre, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

2 795 000 kr

75 m²

5 rum

3 068 kr/mån

37 267 kr/m²

Välkommen till en väldisponerad bostadsrätt i Idre, en parhushälft med kamin, bastu, uteplats, skidbod. Här erbjuds 75 kvm och totalt 8 bäddar som fördelar sig över två plan. Bostaden är mysig och har en varm och härlig känsla. Tillsammans med vänner och familj kan ni njuta av trevliga middagar efter en hel dag med aktiviteter i det välkomnande köket med matplats och soffgrupp framför mysig kamin i anslutning. Härifrån nås även den egna uteplatsen. Vidare på entréplan återfinns ett sovrum med dubbelsäng och ett med våningssäng, badrum som är helkaklat, en värmande bastu och praktisk tvättmaskin! På övre plan finns ett "familjerum" med dubbelsäng och våningssäng, ett allrum och ytterligare ett badrum. Bostaden har flertalet fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Idre utvecklas och expanderar hela tiden! Nytt för i år är den nya skidbussen som stannar precis utanför området och tar dig till alla skidanläggningar, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen. Om du en dag känner för att åka på ett nytt äventyr så kan du ta bussen till fantastiska Grövelsjön! Du har egen parkering vid bostaden så nu kan du lämna bilen hemma. Läs mer om avgångar här: https://www.skidbussen.se/. Glitterstigen ligger på höger sida när du åker från Idre by upp mot fjällanläggningarna. Ett område som expanderar och här växer nya bostadsrätter fram. Området är naturnära och du kan ta dig till SONDS 180 milslånga skoterleder från huset. På sommaren förvandlas det naturen till fina cykel och vandringsleder. Du får fullt med aktiviteter i närområdet både sommar och vinter. Sedan är Idre Fjäll en stor anläggning vinter som sommar. En utvändig skidbod ger utrymme för dina friluftsartiklar. Vissa möbler kan följa med vid köpet. Tillträdet kan ske enligt överenskommelse. Det föreligger inget uthyrningsavtal så man kan disponera lägenheten helt fritt. Upplev denna bostad på plats med oss! Vi bokar en tid med dig för visning. Tills dess kan du ta del av den digitala visningen i annonsen!

 • Uteplats
Kvarnholsvägen 3, Morkarlby, Mora kommun

Kvarnholsvägen 3

Villa
Morkarlby, Mora kommun
PI Fastighetsförmedling

1 500 000 kr

91 m²

4 rum

908 m² tomt

Välkommen till detta trivsamma hus i Morkarlby. Huset är lagom stort med en trevlig planlösning för familjen. På entréplan finns ett trivsamt kök med utgång till inglasad altan, vardagsrum med stora fönsterpartier för fint ljusinsläpp, badrum och tre sovrum. På övre plan finns en vind med möjligheter, idag används utrymmet till förvaring. Källare med ett inrett rum som idag används som sovrum, ytterligare ett rum med våningssäng, förrådsutrymmen, tvättstuga med dusch och bastu, pannrum, hobbyrum och wc. I källaren finns också trapp upp till bostadens garage. Energisnål uppvärmning via luft-vattenpump. Trädgårdstomt med gräsytor, fruktträd och buskar. I trädgården växer äppel-, plommon- och körsbärsträd. Här på Kvarnholsvägen 3 kan ni med fördel låta bilen stå parkerad! Ni bor ett stenkast bort från Morkarlby skola F-6, Morkarlbyhöjdens skola 7-9, Bullerbyns förskola, och lika nära är det till flertalet aktiviteter. Det är gångavstånd till Moras stadskärna där butiker, restauranger och caféer finnes. I närområdet ligger även Siljan och Saxviken med badplats. Närmaste busshållplats finns vid Mäxvägen. Välkommen på visning!

Hjelmbackevägen 25, Hjelmbacken/Idre Fjäll, Älvdalens kommun

Hjelmbackevägen 25

Tomt
Hjelmbacken/Idre Fjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

3 150 000 kr

1 037 m² tomt

Nu finns chansen att förvärva en attraktiv tomt på Hjelmbacken till ett accepterat pris av 3 150 000 milj - en tomt på hela 1037 kvm högt upp med skogen som granne och med svårslagen utsikt. Om man vill komma igång med en husbyggnationen direkt så finns denna möjlighet här: bygglov och startbesked från kommunen finns om man önskar bygga parhuset från Jörnträhus som säljaren har planerad. Byggsatsen kunde köpas till mycket förmånligt pris. Välkommen till nya området Hjelmbacken och dess magiska placering på fjället! Hjelmbacken ligger ca 750 meter över havet och på solsidan av fjället. I anslutning till tomtområdet går backarna ”Dalarnas Längsta” och ”Stugbybacken” som du enkelt tar dig till. Även längdspåret "Fjället runt" finns nära tomten. Idre Fjäll är inte bara ett vinterparadis med många aktiviteter när minusgraderna är många. Här satsas det mycket på sommarsäsong med MTB leder, vandring, höghöjdsbana m.m. Vid centrum på Idre Fjäll finns matbutik, sport shop och flertalet restauranger. Vill du ha fler äventyr och känner en dag för att lämna cykel eller skidorna vid stugan har Idre mycket fin natur i området. Fiskevatten för ädelfiske eller pimpelfiske, vandring med svampplockning eller att umgås i aktivitetscenter på Idre med bad, bowling m.m. Välkommen till Idre Fjäll - Låt äventyret börja. www.idrefjall.se V/A, el och fiber finns redan framdraget till tomtgräns. Tillträde enligt överenskommelse. Markarbetet är redan klart så att huset kunde resas till sommaren. Säljaren har erlagt 350 tkr för markarbetet som man vid köpet av tomten betalar utöver tomtpriset. Säljaren har bekostat 150 tkr för pantbrev som följer med fastigheten utan att man betalar något extra för det! Detaljplanen tillåter en generös byggyta på 200 kvm med en till två lägenheter. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand. Välkommen att besöka tomten när det passar er - kontakta oss för era frågor.

Östomsjövägen 30, Östomsjön, Älvdalens kommun

Östomsjövägen 30

Villa
Östomsjön, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

1 195 000 kr

80 m²

5 rum

2 891 m² tomt

Varmt välkommen till den här rymliga villan för familjen på Östomsjövägen 30 i Särna. Huset erbjuder 80 kvm boarea + 148 kvm biarea fördelat på entréplan, övre plan och källarplan. Entréplan har ett rymligt kök med plats för matgrupp, allrum med plats för soffgrupp, två sovrum med plats för dubbelsängar och ett renoverat badrum. Vidare på övre plan återfinns två sovrum och ett utrymme som skulle kunna göras om till WC. I källarplan finns pannrum, matkällare, tvättstuga, förråd och varmgarage med plats för upp till sju skotrar. Fastigheten har en stor tomt med fin grönmark och potential för hobbyodling. Gångavstånd till Särnsjön, härlig badplats med sandstrand i närheten. I Särna finns affärer, bensinstation, restauranger, vårdcentral, skola. Här hittar du som älskar natur och ett aktivt friluftsliv allt som behövs i närheten. Det är nära till skidstadion Mickeltemplet där man hittar både elljusspår, olika längdslingor och en liten alpinbacke. Det finns möjlighet till bad, fiske och paddling på Särnasjön på sommaren och på vintern tar man sig enkelt ut från tomten till SONDs ca 180 mil välskötta skoterleder. På hösten är vandring, cykling, bär- och svampplockning populärt. Från Särna når man olika stora alpinanläggningar: Fjätervålen, Idrefjäll, Sälenfjällen. Välkommen på visning!

Dähliehöjden 2 - Bergänget 1A, Idre Fjäll, Älvdalens kommun

Dähliehöjden 2 - Bergänget 1A

Lägenhet
Idre Fjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

3 900 000 kr

84 m²

5 rum

4 094 kr/mån

46 429 kr/m²

Nu har du chansen att förvärva en renoverad lägenhet på markplan med 8 bäddar som har fyra sovrum, varav två med dubbelsängar, allrum med matplats, TV och soffa, ett välutrustat kök, två badrum och en bastu. Från allrummet har man utgång till en uteplats med underbar utsikt. Skidförråd och parkeringsplats med motorvärmaruttag ingår. Laddstation för elbilar finns på Idre Fjäll men det finns även en möjlighet att installera en laddstolpe. Lägenheten är mycket efterfrågad i uthyrningen och generar höga uthyrningsintäkter -det sista året var intäkten 230 000:- brutto (innan Idre Fjälls provision). Uthyrningsavtal med Idre Fjäll ska övertas och bokningar för säsongen finns, alltså fina intäkter direkt från början! För aktuell översikt av beläggning och hyresintäkter hänvisas till Idre Fjäll. Lägenheten säljs möblerad och med husgeråd, redo för uthyrningen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Får en känsla för läget i toppklass med vår inspirationsvideo. <a class="text-link" href="https://www.youtube.com/watch?v=7RQoL2Fg9LQ" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.youtube.com/watch?v=7RQoL2Fg9LQ/</a> Huset Bergänget är beläget på höjden i Dähliebyn på Idre Fjälls Sydvästra sluttning. Läget är fantastiskt och ger utsikt mot svenska- och Norska fjällen och är i direkt anslutning till Idre Fjälls Stugbybacken och Dalarnas längsta, längdspår och MTB-leder. Idre Fjäll är en året-runt-destination och erbjuder något för alla. De milslånga längdspåren, flera alpina nedfarter i olika nivåer som under sommaren förvandlas till ett paradis för cykelentusiaster och vandringsleder. Stora naturområden i omgivningarna med orörd natur, fiskevatten, skoterleder och vildmarksliv. Idre Fjäll expanderar och har storslagna planer på utbyggnation av hela destinationen med nya nedfarter, liftar, restauranger och mycket mer.

 • Plus
 • Uteplats
Västvägen 119, Idre Fjäll, Älvdalens kommun

Västvägen 119

Lägenhet
Idre Fjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

1 550 000 kr

30 m²

1.5 rum

2 110 kr/mån

51 667 kr/m²

Fräsch, praktisk lägenhet i fantastiskt centralt ski-in-ski-out läge i Idre Fjälls populära Västbyn. Från lägenheten är det ett stenkast till Västbacken, längdspåren och till centrumanläggningen med affärer, restauranger, simhall och gym. Elbilsparkering i direkt närhet. Idre Fjäll är en välkänd och omtyckt destination med ett av de bästa utbuden av året runt aktiviteter i hela Sverige. www.idrefjall.se. Den praktiska lägenheten med en öppen planlösning, allt i ett - allrum med köksavdelning, soffa, TV och matplats erbjuder plats för upp till 4 personer. Det finns sovalkov med en enkelsäng och en nedfällbar väggsäng och en enkelsäng och en nedfällbar väggsäng i allrummet. Köksavdelningen är utrustad med spis, micro, kyl och liten frys. Badrummet har WC och dusch. Framför huset är det parkering med motorvärmaruttag. Lägenheten ingår i en bostadsrättsförening med totalt 20 mindre lägenheter i flerbostadshus (101-120) och 15 timrade småstugor (121-135). I den förmånliga månadsavgiften på 2110kr ingår allt: 1935 kr för vatten, avlopp, avfall, vägunderhåll, snöröjning, fastighetsel, försäkring för föreningens byggnader och 175 kr i hushållsel/uppvärmning som betalas till brf. Lägenheten säljs möblerad och med husgeråd, redo för uthyrning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Det föreligger uthyrningsavtal med Idre Fjäll som övertas och det finns redan bokade veckor för vintersäsongen, alltså fina intäkter direkt fr.o.m. tillträdesdagen. Lägenheten är mycket populär året runt och har genererat ca 120- 150 000 kr bruttointäkter per år de senaste åren. För aktuell översikt av beläggning och hyresintäkter hänvisas till Idre Fjäll. Då lägenheten är uthyrd kan visningar bara ske på bytesdagen (lördag) - varmt välkommen med din visningsbokning!

Saturnusvägen 3 - C6, Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun

Saturnusvägen 3 - C6

Lägenhet
Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

2 995 000 kr

71 m²

5 rum

4 176 kr/mån

42 183 kr/m²

Smakfullt fullmöblerad bostad till fantastiskt pris i en fjällsaga i magisk natur i Idre Himmelfjäll, ett stenkast från pistar och MTB leder. Hit kommer du för att njuta av Idres alla aktiviteter som finns året om, lika så rekreation. Lägenheten är på 71 kvm boarea och 20 kvm biarea, biarea nyttjas som boarea, alla sovrum har fönster. Lägenheten är utrustad med två badrum varav ena med värmande bastu med mysiga LED-spots, 4 sovrum, ljust kök från Marbodal med inbyggd vinkyl och en egen uteplats om 30 kvm. Hit kan vänner och familj följa med, med sin goda plats för hela sällskapet. Tillhörande förråd finns för skidor och cyklar, parkering med möjlighet att ladda elbil och generöst med gästparkering, 13 st. Mer information om kalkyl för uthyrning, frågor och svar m.m finns under dokument. För acceptpriset får man lägenheten fullmöblerad! (Enbart barnsovrummets möbler ingår ej) Tillträdet kan ske enligt överenskommelse. Du är välkommen att boka din visning!

 • Plus
 • Uteplats
Björnvägen 24, Fjällfoten/Idre, Älvdalens kommun
 • Budgivning pågår

Björnvägen 24

Tomt
Fjällfoten/Idre, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

950 000 kr

973 m² tomt

Byggklar, plan hörntomt med mycket generös byggrätt på ca 195 kvm, fantastisk utsikt och bästa läge i området "Fjällfoten" mellan Idre by, golfbanan och anläggningarna Himmelfjäll och Idre Fjäll. Tomten ligger i utkanten av området på en återvändsgränd, det är mycket lugnt, ingen trafik eller genomfart och inga andra tomter som kan komma att skymma den fina utsikten. Vatten, avlopp, el och fiber är framdraget till tomtgräns (anslutningsavgifter tillkommer), vägar och infarten till tomten är klar. Tomten är medlem i gemensamhetsanläggningen GA:29 som gäller för områdets skötsel av vägar och medlemskapet är betalt. Det finns inga krav på att börja bygga på tomten inom en viss tid. Välkommen att besöka tomten när det passar er - kontakta oss för era frågor. Tillträdet kan ske omgående. Här har ni närhet till alla attraktioner som året-runt-destinationen Idre har att erbjuda, med bara ett par minuter i bilen. Är ni istället ute efter lugnet så finns det precis runt hörnet, och ni kan direkt från stugan vandra, cykla njuta ut i det gröna. Både vandringsleder och skoterleden passerar direkt utanför området och det finns flera populära vattendrag för fiske i världsklass. Snösäsongen är lång och området är mycket snösäkert.

Ursa Minorvägen 4, Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun

Ursa Minorvägen 4

Tomt
Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

1 495 000 kr

1 260 m² tomt

På Himmelfjäll har du chansen att köpa en fin, stor, lättbebyggd tomt med grönområdet som granne och som ligger direkt intill Sagaliften och nedfarten Trolltrillet. Ursa Majorvägen 4 ligger i Mercurius område, nära till allt - du ser liften och längdspåret från fönstret och har gångavstånd till restaurangen Renen & Älgen. Här behöver du inte bilen för att tar dig runt. Med de stora tomterna i området och grönområdet nedanför är det mycket plats mellan husen och du har fin utsikt över Norska fjällen. Ett 3-årigt uthyrningsavtal med Idre Himmelfjäll ingår. Fastighetsägaren har betalt del av VA avgiften och har redan bekostat en nybyggnadskarta. Tomten är redo för bebyggelse: VA, el och fiber är framdragen till tomtgräns (anslutningsavgifter tillkommer). Detaljplanen tillåter en generös byggyta på 250 kvm med en byggnadshöjd upp till 6m. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand. Bo i Sveriges nyaste skidanläggning - Idre Himmelfjäll med 22 nedfarter och åtta liftar och en topp 872 meter över havet. Området är anpassat för våra mindre åkare och även för de äldre. Idre Himmelfjäll har nyligen öppnat fyra nya nedfarter och fortsätter att växa som alpinanläggning. Det fantastiska fjället ligger i trolsk dalaskog med vackra vyer och slingriga nedfarter. Mer nytt för i år är den nya restaurangen Älgen och Renen som har à la carte och barnvänliga måltider. Utveckling sker hela tiden! Idre bjuder på Sveriges största åretruntanläggning och är välkänt för såväl alla sorters vinteraktiviteter: utförs- och längdskidåkning, skoter, snöskovandring, hundspannsturer som möjlighet till mycket omväxlande barmarksaktiviteter: fjällvandring, bär- och svampplockning, kanot, fiske (även flugfiske!), jakt, ridning, cykling, padel och golf på "Sveriges vackraste golfbana". Välkommen att besöka tomten när det passar er - kontakta oss för era frågor.

 • Plus
Piscesvägen 11, Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun

Piscesvägen 11

Fritidshus
Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

5 950 000 kr

133,5 m²

6 rum

Välkomna till Idre Himmelfjäll och en toppmodern nyproducerad fjällstuga med fin utsikt. Här på Piscesvägen möter du en fjälldröm med stora härliga spröjsade fönster, träfasad, altan och en entre belagd med gatsten. När du kliver in i huset får du direkt en känsla av fjällen och att här vill jag spendera mina lediga dagar. Planlösningen är genomtänkt med klinker på golv i hallen och ett fönster för ljusinsläpp, tre sovrum på entréplan, badrum med bastu och dusch. Dessutom finns ytterligare ett badrum med dusch, tvättpelare, torkskåp och bergvärmepump. Det magiska med huset är dess allrum med ljusinsläpp från stora fönster ända upp till tak och värmande kamin som är centrerad i rummet. Planlösningen är öppen mot köket som är välutrustad. Du får plats med en stor matgrupp upp till 14 personer. Huset har även en övervåning med två sovrum och toalett. Dessutom finns ett allrum som är perfekt som tv-rum eller kontor. Smarta val av material med kök från IKEA som erbjuder lång garanti, det är perfekt vid uthyrning. Ta chansen att förvärva en toppmodern nyproducerad fjällstuga i sagolika Himmelfjäll! Himmefjäll expanderar hela tiden och utvecklar sina aktiviteter med nya liftar och nedfarter, restauranger m.m. Om du önskar kan du köpa till möbelpaket som även inkluderar uppsättning i rummen. Då kommer du till en färdig och möblerad stuga! Även ett skotergarage kan gå att få som tillval. Ett skidförråd ingår och finns i huset. Bilderna är inspirationsbilder från visningshuset som står på Colestiumvägen 2. Visningshuset på Colestiumvägen genererade mycket fina uthyrningsintäkter: från påsk 2022-påsk 2023 intäkter efter provision på ca 240 000 kr. På Piscesvägen 11 väljer ni själva om ni vill hyra ut, inget krav föreligger. Tillträde jul 2023. För bokning av visning i Colestium 2 - kontakta oss. Välkomna att besöka tomten Piscesvägen 11 när det passar dig. Kontaktuppgifter till oss på Särna-Idre kontoret: 0253-31 000 | [email protected]

 • Plus
 • Uteplats
Nedre Parkbyvägen 8, Idre Fjäll, Älvdalens kommun

Nedre Parkbyvägen 8

Tomt
Idre Fjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

2 500 000 kr

1 103 m² tomt

Välkommen till nya området Nedre Parkbyvägen på Idre Fjäll med fina tomter som är utspridda och har naturen som granne! Det är unikt på Idre Fjäll att det är så stort avstånd mellan tomterna. Nedre Parkbyvägen 8 är en hörntomt om 1103 kvm med generös byggrätt - här får man bygga fristående hus med byggnadsarea på 150 kvm och en byggnadshöjd på 5,5m, även sutteränghus är möjligt. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand. Denna tomt är en av bara väldigt få på Idre Fjäll där du får åka skoter direkt från tomten ut till närliggande skoterspår. Nedre Parkbyvägen ligger som första område nedanför infarten till Idre Fjälls centrum - under vägen kommer det byggas en skidtunnel för lätt framkomlighet till skidstadion. I anslutning till tomtområdet går "Snowparken" som du enkelt tar dig till. Även fantastiska längdspåret "Fjället runt" finns nära tomten. Idre Fjäll är inte bara ett vinterparadis med många aktiviteter när minusgraderna är många. Här satsas det mycket på sommarsäsong med MTB leder, vandring, höghöjdsbana m.m. Vid centrum på Idre Fjäll finns matbutik, sport shop och flertalet restauranger. Vill du ha fler äventyr och känner en dag för att lämna cykel eller skidorna vid stugan har Idre mycket fin natur i området. Fiskevatten för ädelfiske eller pimpelfiske, milslånga skoterleder som tar dig till bla Himmelfjäll, Grövelsjöfjällen, vandring med svampplockning eller att umgås i aktivitetscenter på Idre med bad, bowling m.m. Välkommen till Idre Fjäll - Låt äventyret börja. www.idrefjall.se V/A, el och fiber finns redan framdraget till tomtgräns! Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att besöka tomten när det passar er - kontakta oss för era frågor.

 • Plus
Polarisvägen 26, Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun

Polarisvägen 26

Tomt
Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

2 300 000 kr

1 745 m² tomt

Idre Himmelfjälls exklusiva område, Polaris. Nu har du chansen att förvärva den här tomten om hela 1 745 kvm! Här har du ett högt läge med fin utsikt och ett stenkast från skidbackarna och stolliften Valhallia Express. Här på Polaris finns inget krav på uthyrningsavtal via Idre Himmelfjäll, du väljer helt fritt. En unik möjlighet! Info om byggnad: Tak ska vara av matt grå/svart tegel-/betongpannor eller av vegetativ art eller trä. Fasad ska utformas i huvudsak i trä och ges mörk matt färg, Byggnad med souterrängvåning skall utföras. På fastighet får 1 huvudbyggnad innehållande max 1 lägenhet uppföras. Minsta exploatering är 140 kvadratmeter byggnadsarea per fastighet. Största exploatering är 300 kvadratmeter byggnadsarea per fastighet. Läs mer i bifogad detaljplan för området. På fastigheten är del av V/A avgiften erlagd. Om Idre Himmelfjäll: Bo i Sveriges nyaste skidanläggning - Idre Himmelfjäll med 22 nedfarter och åtta liftar och en topp 872 meter över havet. Området är anpassat för våra mindre åkare och även för de äldre. Idre Himmelfjäll har nyligen öppnat fyra nya nedfarter och fortsätter att växa som alpinanläggning. Det fantastiska fjället ligger i trolsk dalaskog med vackra vyer och slingriga nedfarter. Mer nytt för i år är den nya restaurangen Älgen och Renen som har à la carte och barnvänliga måltider. Utveckling sker hela tiden! Idre bjuder på Sveriges största åretruntanläggning och är välkänt för såväl alla sorters vinteraktiviteter: utförs- och längdskidåkning, skoter, snöskovandring, hundspannsturer som möjlighet till mycket omväxlande barmarksaktiviteter: fjällvandring, bär- och svampplockning, kanot, fiske (även flugfiske!), jakt, ridning, cykling, padel och golf på "Sveriges vackraste golfbana". Pistkarta: https://www.idrehimmelfjall.se/skidakning/pistkarta/ Välkommen att besöka tomten när det passar dig.

 • Plus
MORA KUMBELNÄS 147:4, Kumbelnäs, Mora kommun

MORA KUMBELNÄS 147:4

Tomt
Kumbelnäs, Mora kommun
PI Fastighetsförmedling

450 000 kr

2 536 m² tomt

Drömmen om att bygga nytt i lantligt läge med närhet till vattnet, den chansen finns nu! Här välkomnas du till en vacker bymiljö med närhet till Orsasjön. Kumbelnäs erbjuder även en båthamn där du kan ta båten ut på Orsasjön och dess fina öar. Tomten erbjuder lätt lutning ner mot sjön och ger utsikt mot sjön. Från tomten har du fina vyer åt flera håll. Nu har du chansen att bygga nytt i trevlig miljö med gårdar i omgivningen. Fördelen med att bygga nytt är att du inte behöver betala fastighetsskatt på 15 år samt att du har fria händer att designa huset som du önskar, enligt ditt bygglov. Det finns godkänt förhandsbesked för byggnation av ett enbostadshus samt information från Nodava att möjligheter finns att ansluta sig eftersom att ledningen går nedanför tomten. Läs mer om det i dokumentet i annonsen. under "dokument & länkar". Här bor du mittemellan de två orterna Mora och Orsa. Till Mora är det ca 15 km och till Orsa 11 km. Skola finns i Våmhus som har F-6 och kommunikationer med buss finns. I Våmhus finns även en liten affär och tankstation. Åk förbi tomten och känns på det härliga läget, kliv ur bilen och gå på tomten. Det kan du göra när det passar dig! Kontakta oss om du har några frågor eller vill ha en visning av tomten.

 • Plus
Topphedenbacken 18, Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun

Topphedenbacken 18

Fritidshus
Idre Himmelfjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

6 995 000 kr

143 m²

6 rum

1 931 m² tomt

Med glädje presenterar vi nu ett gediget timmerhus med härligt fjällkänsla högt upp på Topphedenbacken. Ett hus i modern tappning där snickarglädjen lyser igenom i hela stugan. Här kan du skapa nya fina minnen i ett hus byggt 2017 med hela 5 sovrum, 2 badrum, stort kök med god yta för umgänge och likaså vardagsrum med braskamin. Här kan hela familjen och vänner trivas tillsammans då huset erbjuder hela 143 kvm. Vidare finns en rymlig altan med vedeldad badtunna och god plats för lounge grupp. Från altanen har du fin utsikt mot Himmelfjälls skidbackar. Effektiv uppvärmning med vattenburen golvvärme i betongplattan med bergvärmepump. Stugan är har en genomtänkt planlösning och utemiljö för att trivas årets alla årstider! Ett stenkast från stugan går skidbackarna och längdspår - nästa säsong även med nytt spår "Fjället runt"! Med enkla medel tar du dig till skoterspåret. Idre Himmelfjäll växer och fler nedfarter och liftar planeras. Nyligen har en ny restaurang öppnat på fjället, Renen & Älgen som även har en mindre affär. Idre är en storsatsande destination på året runt aktiviteter - förutom Himmelfjälls 23 nedfarter och längdspår finns det full med aktiviteter på sommarhalvåret. På sommaren förvandlas vinterparadiset till en sommardestination med MTB leder, fjällvandring och klätterbana m.m. Stugan säljs möblerad och med husgeråd, redo för uthyrning. Tillträde kan ske enligt överenskommelse (tidigast i slut av januari 2023). Det föreligger uthyrningsavtal med Himmelfjäll som övertas och det finns redan några bokade veckor, alltså fina intäkter direkt fr.o.m. tillträdesdagen. Det är enbart vecka 9 som inte genererar intäkter men är bokat av ägaren. År 2021 har stugan genererat ca 280 000 kr nettointäkter (dvs. efter provision)! För aktuell översikt av beläggning och hyresintäkter hänvisas till Himmelfjäll.

 • Plus
 • Uteplats
Orrstigen 10, Idre/Fjällbäcken, Älvdalens kommun

Orrstigen 10

Fritidshus
Idre/Fjällbäcken, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

7 995 000 kr

175 m²

6 rum

1 348 m² tomt

Välkomna till Orrstigen 10 på aktiva Idre Fjäll. Här finner du en naturskön plats! En tomt bebyggd med två fjällstugor i norrländskt fulltimmer från Dalatimmer i Mora, vedeldad bastu, vinterbonat förråd med tvättstuga och förvaring med vidbyggd carport, vedbod och grillplats. Tomten ger ytterligare möjligheter där det kvarstår byggrätt på tomten. Vilket innebär att du kan bygga en till stuga om 55 kvm. Bygglov och ritningar finns för ytterligare ett timmerhus, samma som det mindre av husen fast spegelvänt. Idag har den mindre fjällstugan hyrts ut via Airbnb och inbringat god hyresintäkt på ca 240.000 kr brutto under drygt två års tid. Potentiella intäkter på 600.000 kr/år om båda husen hyrs ut. På Airbnb är fjällstugan högt rankad och har fått många fina rekommendationer. Det ger goda möjligheter för fortsatt bra uthyrning. 2 – 3 minuter med bil till liftarna, för längdskidor är det ”Ski-in Ski-out”. Även skoterled nås direkt från husen. Tillträde kan ske om 3 månader. Stora fjällstugan är i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 120 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen Fönsterfabrik och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme. Vidare finns ett sovrum på entréplan som är möjligt att dela i två rum om fler sängplatser önskas, badrum med duschkabin, stort härligt allrum med högt i tak som inger rymd. I allrummet finns även en värmande kamin installerad. Öppen planlösning mellan allrum och kök. Köket är fullt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spishäll och fläkt samt ugn. En trappa upp finns ett loft, med fullhöjd, som idag är inrett som ett sovrum. Härifrån har du magisk utsikt mot fjällen. Från allrummet nås den fantastiska altanen som vetter mot söder och ger sol stora delar av dagen. På vintern kan ni hoppa ned i den inbyggda badtunnan och ta ett värmande bad efter en heldag med aktiviteter. Badtunnan har stort reningsverk med elpatron (3 KW) samt vedkamin. Stora huset har inte varit uthyrt via Airbnb. Gäststugan är även den i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 55 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen Fönsterfabrik och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme. Stugan innehar ett badrum med duschkabin, fullutrustat kök i vit kulör, vardagsrum med generös takhöjd och braskamin samt med utgång till altan i soligt läge och har fin utsikt och till övre plan finns en spiraltrappa upp till sovloftet, med ståhöjd, samt ett sovrum på entréplan. Stugan har varit uthyrd regelbundet via Airbnb och har genererat goda intäkter. 75 – 80% beläggningsgrad med extremt goda recensioner. Tomten är välplanerad i 4 terrasser med stödmurar i natursten. Parkeringar och gårdsplanen är ordentligt iordninggjorda. Bärlager med singel som ytskikt. Orrstigen som ligger i attraktiva Fjällbäcken är nu i stort sett färdigbyggt, alla tomter är slutsålda. Det är helt färdigbyggt runt Orrstigen 10, så det finns inga störningar från byggen. Området Orrstigen är ett expansivt område där flertalet fjällstugor byggs och många nyttjas av ägarna själva. Till skidanläggningarna Idre Himmelfjäll och Idre Fjäll är det enbart ett par minuter med bil. Skoterspår går i området som du enkelt tar dig ut på SONDs 180 milslånga skoterleder. Du är välkommen med din intresseanmälan! [email protected] | 0253- 31 000

 • Plus
 • Uteplats
ÄLVDALEN GÖRDALEN 1:18, 1:19, 1:20, 1:21, Gördalen, Älvdalens kommun

ÄLVDALEN GÖRDALEN 1:18, 1:19, 1:20, 1:21

Tomt
Gördalen, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

285 000 kr

1 496 m² tomt

I populära Gördalen saluförs nu 4 stycken tomter. Gördalen är känt för sitt fantastiska läge i Norra Dalarna -hit åker många för att åker skoter. På vintern finns det utöver skoter- och längdåkning även möjlighet att åka alpint i både Idre, Fjätervålen och Sälen. Området är mycket snösäkert och säsongen är lång. Men även i den snöfria tiden har Gördalen mycket att bjuda på: fina Görälven med bra fiske, närhet till Fulufjällets nationalpark, fina vandringsleder, bär- och svampplockning, fiske och jakt. Gördalen är en liten by med stort engagemang för folket och turismen. Byn har en bystuga som är aktiv och erbjuder mat, dryck och event. Gördalen har en egen hemsida som beskriver flertalet aktiviteter, skoterkarta och mycket mer - ta gärna del av informationen https://www.gordalen.nu// Ta chansen att bli ägare av en tomt för att förverkliga din fjälldröm! Du kan köpa enbart en tomt för 285 000 kr men säljaren ser även gärna om du är intresserad i hela området med alla 4 tomter - då är säljaren öppen för en diskussion om förmånliga priser för helheten. Du är välkommen att besöka tomten när det passar dig - kontakta oss för era frågor.

 • Plus
Hjelmbacken tomt 32, Hjelmbacken/Idre Fjäll, Älvdalens kommun

Hjelmbacken tomt 32

Tomt
Hjelmbacken/Idre Fjäll, Älvdalens kommun
PI Fastighetsförmedling

3 400 000 kr

1 082 m² tomt

Nu ges chansen att köpa en av Idre Fjälls mest attraktiva tomter på det nya området Hjelmbacken och dess magiska placering på fjället! Här erbjuds ett inte bara en tomt utan även möjlighet att köpa ett parhus. Varje parhus har en separat uthyrningsdel i anslutning till huset. Huset har en innovativ design med noga utvalda naturnära material. Fasaden går i thermo wood med kombination av skiffer. Fasaden av natursten med skiffer håller i generationer och är i princip underhållsfri. Projektet är möjligt att bygga i moduler på fabrik och monteras på plats. Detta möjliggör en kort byggprocess. Prisoffert och referensobjekt kan lämnas på begäran. En fabrik med stor erfarenhet att bygga i Svenska fjällvärlden! I anslutning till tomten går backarna ”Dalarnas Längsta” och ”Stugbybacken” som du enkelt tar dig till. Även längdspåret "Fjället runt" finns nära tomten. Idre Fjäll är inte bara ett vinterparadis med många aktiviteter när minusgraderna är många. Här satsas det mycket på sommarsäsong med MTB leder, vandring, höghöjdsbana m.m. Vid centrum på Idre Fjäll finns matbutik, sport shop och flertalet restauranger. Vill du ha fler äventyr och känner en dag för att lämna cykel eller skidorna vid stugan har Idre mycket fin natur i området. Fiskevatten för ädelfiske eller pimpelfiske , milslånga skoterleder som tar dig till bla Himmelfjäll, Grövelsjöfjällen , vandring med svampplockning eller umgås i aktivitetscenter på Idre med bad, bowling m.m. Välkommen till Idre Fjäll - Låt äventyret börja. V/A, el och fiber finns redan framdraget till tomtgräns! Detaljplanen tillåter en generös byggyta på 200 kvm med en till två lägenheter. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand.

 • Plus

Visar alla 19