Spelmansplatsen 10

Kålltorp/Härlanda, Göteborgs kommun Se på karta

9 700 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
131 m²
Biarea
64,3 m²
Tomtarea
276,9 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1923
Driftkostnad
56 900 kr/år
Antal besök
7 437
Dagar på Hemnet
8

I det idylliska kvarteret vid Spelmansplatsen i mysiga Kålltorp/Härlanda erbjuds denna vackra 1920-talsvilla med bevarad och restaurerad charm som för tillbaka tankarna till nationalromantiken och tjugotalsklassicismen. Vid 2000-talet genomfördes en omfattande renovering invändigt och utvändigt där huset bland annat byggdes ut, samtliga fönster har bytts ut till tidsenliga kopplade två-glas fönster med blåsta glas.

Huset har en social planlösning med sällskapsrum, matsal och kök på entrévåningen och tre sovrum, walk-in-closet samt mindre badrum på övervåningen. Källaren är inredd med ytterligare ett sovrum alternativt ett sällskapsrum och ett större badrum med både badkar och dusch. Det finns en egen entré till källaren vilket hade kunnat bli en entré till en separat lägenhet om man hade önskat. Genomgående i fastigheten flödar ljuset genom välplacerade fönster och när mörkret faller på är det mysigt att elda i matsalens braskamin. Trädgården är en planerad och behaglig oas med möjlighet till att arrangera om trädgården för plats till två bilar, det finns även gratis parkering på gatan intill huset.

På den inbjudande altanen på husets framsida finns det sol hela dagen fram till sena kvällen. Där finns det gott om utrymme för trädgårdsmöbler, infravärmare samt markiser för att kunna avnjuta god mat även när solen blir för påtaglig. Uteplatsen på baksidan är en trivsam plats, där finns även en förrådsbyggnad som kan husera utomhusmöbler, cyklar och dylikt.

Detta barnvänliga men centrala område har både promenad- och cykelavstånd till såväl innerstans puls som Skatås motionsmöjligheter, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets natur. I närheten av huset finns dessutom fotbollsklubben Qviding, förskolor, skolor och ett kulturhus med bibliotek och barnaktiviteter.

Det tar bara någon minut att gå till närmsta spårvagnshållplats, och lite längre bort ligger Munkebäckstorget med bland annat matbutik, grönsakshandlare och populära Portens Bageri. I mysiga Kålltorp hittar man även flera kaféer, surdegsbageri, charkbutik, handelsträdgård med mera. Med bil tar man sig snabbt till lederna, Munkebäcks stora ICA Kvantum-butik och handelsplatsen Torpavallen.

Läs mer hos mäklaren
Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Kontakta mäklaren

Malin Ryling

Skeppsholmen Sotheby's International Realty
Mäklare Malin Ryling, Skeppsholmen Sotheby's International Realty
073-982 80 38

Visningstider

 • 24
  okt
  Sön 24 okt kl. 12:00–14:00
  Föranmälan krävs, vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning.
 • 25
  okt
  Mån 25 okt kl. 17:30–18:30
  Föranmälan krävs, vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.