Bruksgatan 17

Klavreström, Uppvidinge kommun Se på karta

1 575 000 kr

1 700 000 kr -7 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
185 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
5 259 m²
Balkong
Ja
Byggår
1920
Driftkostnad
38 820 kr/år

Hjärtligt välkomna till Bruksgatan 17 och denna unika och stora fastighet innefattande vackert boningshus samt två stora sidobyggnader, en innehavande en lägenhet om ca 70kvm, samt stora möjligheter att nyttja precis efter eget önskemål.
Vi kör in på tomten och parkerar bilen på den stora uppfarten intill huset. Bostaden har två entréer, en sidoingång som nyttjas mer frekvent samt en finingång som mer sällan används. Hallen intill sidoingången är rymlig och ger plats för avhängning av vinterns större ytterkläder. Från hallen nås både övre plan via bred och vacker trapp, samt trapp ner till källarplan. Rakt fram från hallen öppnar det stora köket upp sig och redan här kan husets själ väl upplevas med den generösa takhöjden och de vackra äldre fönsterna som enhetligt följer samtliga rum i bostaden. Köket är rymligt och erbjuder både praktiskt köksö samt plats för matgrupp. Vidare från köket anslutet matsalen, men rum för familjens större matbord, och vidare det stora vardagsrummet med kamin. Vidare ansluter "finhallen" med huvudentrén i dubbeldörrar. Även ett sovrum i god storlek samt badrum med badkar återfinns i detta plan. Vidare upp en våning ansluter det som tidigare var en separat lägenhet. Här återfinns det äldre köket, allrum, vardagsrum med öppen spis samt sovrum och badrum med dusch. Bostaden var tidigare ett tvåfamiljshus men möjlighet finns att göra om köket till sovrum om behovet och önskan finns. I källarplan har väggar, tak och golv målats om och här finner vi tvättstuga, pannrum med pelletspanna samt matkällare och förråd. I trappen ner till källaren finner vi även utgång till bostadens baksida.

Utöver boningshuset finner vi ytterligare två stora sidobyggnader på tomten. Ett utav dem nyttjas idag delvis som garage och delvis ateljé/förråd eller festlokal. En stor byggnad som ger möjlighet att låta fantasin flöda fritt till valfritt nyttjande. Utöver garaget finner vi den andra stora byggnaden till höger om huset, innefatande stor sal (har tidigare använt som gym, förråd och även festlokal), förrådsutrymmen samt renoverad och fullutrustad lägenhet på övre plan. Lägenheten erbjuder sovrum och vardagsrum samt kök och badrum en trappa ner. Lägenheten om ca 70kvm ger möjlighet till övernattande gäster på besök, den äldre ungdomen eller uthyrning.

På Bruksgatan 17 bor ni med naturen och sjön som närmsta granne. Tack varje den stora tomten kan fantasin fritt flöda hur tomten och bostaden ska nyttjas. Klavreström/Norrhult ligger vackert vid Norrsjön och Änghultasjön. Det gamla brukssamhället är numera en modern ort där invånarna njuter av närheten till den fina naturen. I Klavreström/Norrhult finns bland annat bibliotek, Folkets Hus med biograf, bruksmuseum, boulebana, elljusspår, fotbollsplaner, badplatser, gymnastiksal, styrketräningshall, tennisbanor, tennishall, vandringsled, fiske, naturreservat samt ett varierat och rikt föreningsliv. Flera stall och ridskolor finns i närområdet.

För den som vill spela golf finns en niohålsbana samt driving range på Uppvidinge Golfklubb, vackert belägen med utsikt över ekhagar och Änghultasjön i nära anslutning till fastigheten. Det finns även distriktssköterska, veterinär, trygghetboende, vandrarhem, bensinstation, Thai-restaurang, bilverkstad, frisörer, fräsch ICA - livsmedelsbutik (ATG-, post- och apoteksombud), café och pizzeria/krog. Ca 50 meter till busshållplats för den som föredrar kollektiva förbindelser.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Växjö

Kontakta mäklaren

Emma Ragnerby

Svensk Fastighetsförmedling Växjö
Mäklare Emma Ragnerby, Svensk Fastighetsförmedling Växjö
+46728541471