Gamla Härkeshultsvägen 20

Landvetter, Härryda kommun Se på karta

8 300 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
145 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 077 m²
Byggår
1896
Driftkostnad
49 500 kr/år
Antal besök
4 157

Låt mig presentera en enastående villa från 1896 som varsamt renoverats till ett riktigt drömboende. Villan är ett av de äldsta husen beläget i området Önneröd i centrala Landvetter och har en välbevarad charm.

Framför det vita, välskötta huset ligger tidstypisk kullersten som passar till husets stil och byggår. Centralt placerat finner vi farstun som bjuder in med sin röda dörr. Intill farstun lockar den lummiga trädgården med odlingslådor, gräsmatta, stenlagd uteplats under pergolan och vackra planteringar och träd. Här är allt genomtänkt för att skapa trivsamma platser att njuta på under dygnets alla soltimmar, här når solen tomten från skymning till gryning. På tomten finns även ett nybyggt garage från 2022.

Kliver vi in genom ytterdörren i farstun möts vi av ett fint ljusinsläpp från rummets alla fönster och vacker pärlspont på väggarna. På golvet ligger tegel som är bevarat och återanvänt från huset. Redan i farstun slås man av hemtrevnad och mysfaktor. På entréplan har vi vidare matsal, kök, vardagsrum, inbyggd altan, sovrum samt badrum. Under trappen har vi även ett skafferi! Rummen har vacker enstavsparkett, tidstypiska tapeter och pärlspont. I köket finner vi en vedeldad spis som bidrar till en ökad trivsel. Från den inbyggda altanen har vi pardörrar som leder oss tillbaka till trädgården och den stenlagda uteplatsen.

Följer vi trappen upp på övervåningen välkomnas vi av ett rum med tak öppet till nock, synliga takbjälkar, vacker tapet och plankgolv. Master bedroom har samma vackra detaljer och pardörrar som leder ut till balkongen. Utöver detta har vi ytterligare ett sovrum och ett fint badrum på detta våningsplan. Badrummet är något utöver det vanliga med sitt väl utvalda kakel, badkar med lejontassar, synliga takbjälkar och unika kommod. Hela bostaden genomsyras av sekelskifte och måste upplevas. Varmt välkomna till visning på Gamla Härkeshultsvägen 20!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mölnlycke

Kontakta mäklaren

Elias Boström

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mölnlycke
Mäklare Elias Boström, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mölnlycke
0768-071684

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.