Sjöstugugränd 1A

Stora Essingen - Kungsholmen, Stockholm Se på karta

15 300 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
178 m²
Biarea
11 m²
Tomtarea
641 m²
Balkong
Ja
Byggår
1991
Driftkostnad
39 207 kr/år
Antal besök
27 573
Dagar på Hemnet
20

Unik möjlighet att förvärva ett av Stockholms innerstads mest spektakulära fastighet med ett magiskt soldäck på två plan och pool för dig som gillar sol och sjöutsikt! På terrassen finner du vidunderlig utsikt över takåsarna och sitter helt insynsskyddad. Huset ligger på charmiga Stora Essingen och är beläget 100m från Mälaren med bryggor och bad. 4-5 sovrum, två badrum, tvättstuga, kök, rymliga sällskapsytor och utgång till dubbla uteplatser med med bästa solläge och pool.

Välkommen till ett unikt boende i Stockholms innerstad! Tvärbanan till Bromma och södra sidan samt buss nr 1 till City och T-bana. En oas av lugn och fantastisk utsikt. Sjöstugugränd 1A ligger med en kommunal trappa (vilket underhålls året om) från Stenkullavägen, skyddat från både ljud, promenadstråk och insyn. Här kan ni fjärma er från stans hektiska liv och året runt samtidigt som ni njuter av stillheten. Tomten är omgiven av grönska och ligger väl insynsskyddad. Fast går man bara 50 meter till gatan så sjuder det av liv, med härliga grannar och många barn i alla åldrar.

På den stora terrassen kan familj, vänner och grannar samlas för fika och fest. Huset ligger i härligt sydvästläge och det är verkligen en förtrollad plats. Perfekt för grillkvällar och middagar i glada vänners lag. Tomten är lättskött samtidigt som barnen kan odla potatis och jordgubbar.

Den stora terrassen är husets ögonsten. Här har man en underbar utsikt över de små optimistjollarnas segel från segelklubben vid Hägersten som fyller fjärden på kvällarna och Strömma kanalbåtarna stannar nere på öns södra udde under sin färd till Drottningholm. En fika här en vacker vårdag smakar bättre än någon annan stans. Här har barnen fått somna i solstolarna, efter ett dopp i poolen, under stjärnorna både tidiga vårar och sena höstar. Nyår erbjuder nog årets mest storslagna vy, där man ser varenda raket som skjuts söder om stan.

Huset byggdes i början av 90-talet och dess två våningar ger effektiv uppvärmning och optimerad planlösning. Huset är extremt funktionellt med många avlastningsytor och garderober.

Ett stenkast från huset, ligger en liten skyddad badbrygga som bjuder in till både morgon- och kvällsdopp. Här kan man också få fina abborrar eller bara mata de tama änderna.

Stora Essingen är enastående. Det är landet mitt i stan, med stor variation av både villor, flerfamiljsfastigheter och många fina parker och grönområden. Med bara ett par broar att komma till och från så är ön mycket trygg och säker. Ön är ca 3,5 km i omkrets och har synnerligen fina promenad och löpstråk utmed vattnet. Det finns flera bra lekplatser på ön och ypperliga kälkbackar.

Ön har bara 4000 invånare och stämningen är underbar. Här finns både entreprenörer, kändisar, diplomater och en salig skara bra och hederliga människor. Har man barn lär man snabbt känna ön och dess invånare. Det lokala engagemanget är stort och ön har flera bra förskolor. Essingeskolan samt den franska skolan är små och gemytliga. En av årets höjdpunkter är Valborg som samlar öns invånare på torget. Därifrån går vi fackeltåg upp på berget och tänder majbrasan under vårsånger från öns kör accompanjerade av Statens Järnvägars orkester. Det finns en bra båtklubb med båtplatser både på öns norra och västra sida. Där kan man också lätt sjösätta sin båt eller kanot.

Det här är verkligen ett unikt hus, på en unik ö, med fantastiska grannar och sammanhållning.

Välkommen hem, önskar James Khan, din lokala expert.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Bromma