Björkängsvägen 16

Viarp, Simrishamns kommun Se på karta

11 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
215 m²
Tomtarea
6 891 m²
Byggår
1856
Driftkostnad
63 421 kr/år

Välkommen till denna unika fyrlängade gård som är perfekt belägen i en avskild och ostörd miljö. Omgärdad av öppna fält och med Tommarpsån i närheten, är detta en naturskön och rogivande plats. I två av längorna ryms bostaden som är omsorgsfullt renoverad och har genomgående generöst med fönster vilket ger fint ljus in. Vitmålade pärlsponttak, synliga takbjälkar, trägolv och klinkergolv med golvvärme bidrar till en varm och inbjudande atmosfär. Det påkostade, rustika lantköket är en dröm för många med sina gedigna stenbänkar, uppmurade eldstad och den väl tilltagna matplatsen som har öppet upp i nock och utgång mot söder. Från det vinterbonade trädgårdsrummet har man panoramautsikt över grönskande trädgårdsoas och inbjudande poolområde.

Det är bekvämt med boende i ett plan och planlösningen är optimal med sällskapsytor för sig och sovrummen lite avskilt. Trädgårdsrummet är ett givet sällskapsrum och det finns ett sällskapsrum till med värmande eldstad. Här är flera sovrum med smarta förvaringslösningar, inklusive klädkammare, som skapar ordning. De stämningsfulla ljusa badrummen har noggrant utvalda detaljer och golvvärme så klart.

Utöver huvudbostaden finns även en gästlägenhet, precis som de flesta vill ha, med två rum, kök, duschrum och toalett. Gården är är även utrustad med jordvärme- och solcellsanläggning, vilket inte bara reducerar driftskostnaderna utan även minimerar påverkan på miljön.

De fyra längorna ramar in en helt hänförande kullerstensinnergård med vacker blodbok som ger skön skugga om man så vill. Mot söder är det anlagt en fantastisk trädgård med poolområde som omgärdas av plank. Singelbelagda gångar och avgränsade rabatter med bl.a lavendel i rader, rosor, stockrosor och syrénberså. Runt den uppvärmda poolen med pooltak är det stenlagt och det fortsätter mot den skyddade vinkeln vid det vinterbonade trädgårdsrummet. En plats i perfekt solläge.

Vid infarten till gården är det en välordnad singelbelagd yta med plats för flera bilar och här finns dessutom carport med elbilsladdare samt ett stort garage. Väster om gården finns största tomtytan och det är här det finns rasthagar, ridbana och praktiska uppställningsytor och förrådsbyggnader.

Stallet är inrett med fyra boxar varav tre för storhäst och en för ponny. Bra loft för lagring över del av stallet. I direkt anslutning finns praktiska utrymmen som foderkammare och uppvärmd sadelkammare, som likväl kan nyttjas för andra ändamål.
Sammanfattningsvis är detta en komplett gård med mycket potential och med många kostsamma renoveringar avklarade. Ytterst välskött både vad gäller byggnader och tomt. Tveka inte att kontakta för visning och mer information.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Simrishamn

Kontakta mäklaren

Sara Ekblom

Mäklarhuset Simrishamn
Mäklare Sara Ekblom, Mäklarhuset Simrishamn
0708288217
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas