Äppelviksvägen 45

Bromma Äppelviken, Stockholm Se på karta

14 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
167 m²
Tomtarea
570 m²
Driftkostnad
43 759 kr/år
Antal besök
104 880
Dagar på Hemnet
22

Varmt välkomna till denna unika Äppelviksvilla med ett strålande sjöläge. Huset uppfördes kring 1850 av bryggmästare Blackstadius för att nyttjas som sommarnöje och även om världen runt om kring har förändrats så tycks tiden ha stått stilla här. Huset har ett mycket vackert yttre med träfasad, skiffertak och skorsten med tidstypisk vindflöjel. Den inbjudande trädgården erbjuder små grusade uteplatser bakom syrénhäckarna och fri sjöutsikt. Framför huset finns en större gräsyta som lutar ned mot vattnet och i trädgården finner ni rhododendron och ett vackert knotigt äppelträd. Från tomtgränsen är det endast något 20-tal meter ned till strandlinjen. På andra sidan av den lilla småbåtshamnen ligger badklipporna och de av generation älskade promenad- och joggingstråken som går längs vattnet mot Solviksbadet. Huset är fördelat på två plan med ca 167 kvm boyta.

Den boende har tillgång till en privat parkeringsplats och två större externa förråd bortåt grusvägen som förbinder de fyra villorna - Stora Sjövillan, Mangelbodsvillan, Lilla Sjövillan och Alphyddan som ingår i planområdet. Via gemensamhetsläggningen har man också tillgång till ett soprum. Vattenmätaren ligger i grannhuset Stora Sjövillan.

Förråd, sopanläggning och VA-ledningar på området genom gemensamhetsanläggning. Fastigheten är ansluten till det kommunala VA nätet.
Parkering i nära anslutning till fastigheten som är upplåten med servitut

En kort promenad upp via det pampigt uppvuxna villaområdet gamla Äppelviken når ni närmaste spårvagnshållplats vid Alléparken. Spårvagnen kallas kärleksfullt för Tolvan av Brommaborna själva. Här ligger det anrika konditoriet Park som på senare år moderniserat sin meny och erbjuder idag en av Brommas allra bästa luncher och en mycket solsäker uteservering. Invid Park ligger Äppelvikens bokhandel där man erbjuder högläsning för barnen. Tar ni spårvagnen västerut susar trädgårdarna och de vackra trä- och putsvillorna från 1900-talets början förbi utanför fönstret. Ni kan med fördel kliva av vid Ålsten och köpa färsk fisk och skaldjur vid Fiskis, besöka köttbutiken eller äta färsk italiensk gelato på Gelato Scarfó. Det trivsamt stimmiga Sushi No 18 har fått sällskap av en trevlig italiensk bistro så nu finns ett fint utbud av restauranger här. Andra höjdpunkter längs Tolvan är Höglandsbion och Nockeby bageri där ni kan njuta av områdets bästa croissanter. Äppelviksskolan med åk F-9 och flera förskolor ligger på ett bekvämt promenadavstånd från huset. En kort promenad bort längs vattnet når ni bort till Alviks Torg med ICA-supermarket, bibliotek, optiker, Pressbyrån. flera restauranger och SATS. Här ligger den klassiska och moderniserade SALK-hallen där många i Sveriges tenniselit har påbörjad sina karriärer. Alvik ligger endast en hållplats bort med spårvagnen och härifrån kan ni byta till tunnelbanans gröna linje för fortsatt färd in mot city. Ni når också närmaste station på tvärbanan Alviks strand ca tio minuters promenad bort med vilken ni kan ta er mot Sickla söderut och Solna norrut.

Nyttig information gällande förändringar/renovering av hus och mark (källa: plankarta och planbeskrivning för område samt den kulturhistoriska inventeringen, se under dokument)

Mangelbodsvillan

q3 - Byggnaden får inte rivas. Byggnadens stomme och exteriör ska bevaras. Härmed avses byggnadens befintliga: volym, fasadutformning med stensockel, fönstersättning, äldre locklistpanel i trä, takvinkel och utsprång. Äldre byggnadselement såsom: takplat

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019