Bygatan 45

Domsten, Helsingborgs kommun Se på karta

16 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
257 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
1 376 m²
Byggår
1910
Driftkostnad
65 830 kr/år

Välkomna till Domsten och Bygatan 45 - Harmoni - Utsikt - Trivsel - Livskvalitet.

Magnifik fastighet ett stenkast från Domstens hamn, stranden och den storslagna naturen - Trädgården är skyddad från insyn och omgärdas av en mur med smidesgrindar - Flertalet uteplatser vilka löpande bjuder på lä, skugga och sol - Storslagen fastighet med hög trivselfaktor och en mycket hög livskvalitet.

Villan är rymlig, harmonisk och erbjuder en funktionell och praktisk planlösning där bottenplan är välkomnande och lämpar sig väl för umgänge med sina stora sociala ytor. Ett rejält vardagsrum med matsal i fil, fönster i 3 väderstreck och öppen spis, här trivs man gott i goda vänners lag. Köket är socialt med plats för matbord, men även för fåtöljer invid braskaminen, från köket kommer man ut på innergården och orangeriet. Ovanplan inrymmer ett väl tilltaget och delbart allrum med utgång till terrassen, 2 sovrum och ett badrum. Gästhus/Annex som fungerar väl både för uthyrning som till tonårsbarnen.

Tomten är en oas för livsnjutaren med sina många utemiljöer - poolområdet, innergården, orangeriet och poolhuset med bastu. Poolen med sin loggia inbjuder till lata dagar i solen men även en skön stund i skuggan. Poolhuset med bastubad och efterföljande dopp i poolen kan njutas vinter- som sommartid. Orangeriet med sin ombonade atmosfär är som gjord för kräftskivan. På terrassen njuter man av utsikten över Öresund. Här finns också, tack vara takmarkisen, möjlighet även till skugga. Från tomten tar man sig via en liten grusad stig rakt ner till stranden och havet.

Domsten är en naturnära och havsnära tätort med runt 600 invånare. Ett gammalt fiskeläge med egen småbåtshamn och allmänt god livskvalitet. Landskapet runt Domsten domineras av jordbruk med inslag av skogspartier. Norr om Domsten finns Viken-Domsten naturreservat och i öster/söder finns Kulla Gunnarstorp naturreservat.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Patrick Engström

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0708-27 16 16