Eriksbergsvägen 3

Linghed, Falu kommun Se på karta

1 995 000 kr

2 200 000 kr -9 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
230 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
903 m²
Byggår
1909
Energiklass
C
Driftkostnad
41 794 kr/år

SÄNKT PRIS!

Kontakta gärna fastighetsmäklaren för information om visning. Vacker sekelskiftesvilla i Linghed. Förverkliga Er dröm om en stor villa med karaktär och charm i idyllisk miljö på landet. På Eriksbergsvägen 3 i Linghed välkomnar den vackra sekelskiftesvillan som är byggd i början på 1900-talet, två äldre uthusbyggnader, en lagom stor trädgårdstomt och härligt läge med fin utsiktsvy över landskapet.

Här välkomnar ett hem med genuin charm och bevarade tidstypiska detaljer som fina trägolv, generös takhöjd, stora ljusa rum, kakelugnar och vedspis. Entréplan erbjuder ett stort lantligt kök med intilliggande fint matrum med kakelugn. Trevligt vardagsrum med kakelugn samt ett trivsamt sovrum. En trappa upp finns en större möblerbar hall, ett härligt badrum med bastu, dusch och tvättavdelning samt ett intilliggande klädvårdsrum/sovrum. Vidare finns två större sovrum och gott om förvaringsutrymmen i flertal större sidoutrymmen. I souterrängplan med separat entré erbjuds ett ljust fint sommarkök med vedspis samt ett sovrum/allrum, perfekt som tonårsbostad, uthyrning eller generationsboende. Vidare på detta plan finns matkällare, en äldre tvättstuga och wc-rum. Bergvärme och fiber är installerat.

I uthusbyggnaderna finns goda förvaringsutrymmen, en loge perfekt för sommarfesten och kräftskivan samt ett äldre garage. Trevlig och lättskött trädgårdstomt med lagom stor gräsmatta och flertal mysiga uteplatser att njuta av solens strålar på.

Här bor ni i lugnt och skönt på landet. Linghed är en omtyckt by ca 30 min bilfärd från Falu centrum. Här trivs barnfamiljer såväl som andra med närheten till förskola och skola årskurs 1-6, livsmedelsaffär, möbelaffär och fin omkringmiljö med bra bad- och fiskevatten och annat som erbjuder diverse friluftsaktiviteter. Gångavstånd ca 300 m till badplats vid campingen Caravan Club samt ca 3 km till Höganäsbadet i Svärdsjö. Vintertid så finns möjlighet till skoteråkning, skidor och bandy som av tradition är stor i byn. Här finns en trevlig bygemenskap med flera föreningar som sköter bl.a bystuga och bybastun som finns tillgänglig för sina medlemmar. Vidare så finns goda allmänna kommunikationer med buss som går in till Falu centrum. I närbelägna Svärdsjö finns allt som behövs i vardagen som en större livsmedelsaffär, pizzerior, apotek, blomsterbutik, vårdcentral m m.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Falun

Kontakta mäklaren

Helena Leonardsson

Svensk Fastighetsförmedling Falun
Mäklare Helena Leonardsson, Svensk Fastighetsförmedling Falun
+46702798011