Heda Parkvillan 1

Ödeshög, Ödeshögs kommun Se på karta

5 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
173 m²
Biarea
91 m²
Tomtarea
2 307 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
36 012 kr/år
Antal besök
6 672
Dagar på Hemnet
25

På den natursköna östgötska slätten med historiska omgivningar reser sig ståtliga Heda Parkvillan. Huset uppfördes 1930 i vacker jugendstil med karaktäristiskt bygge välbevarat än idag. Den symmetriska fasaden med balkong på burspråk och rundbågade frontoner i det brutna taket ger villan dess säregna prägel. Den praktfulla arkitekturen blir än mer påtaglig när du kliver in genom dörren och möts av takhöjden, ljuset från fönster med tvärpost och spröjs, spegeldörrarna och bröstpanelen. Med omsorg för husets historia har bostaden renoverats för att uppnå modern standard. På källarplan finns sedan 2018 bland annat gym och en spaavdelning med infrabastu och jacuzzi.

Här har ni ett fulländat boende med 173 m2 i boarea och en biarea om 91 m2. Utöver detta har fastigheten även ett dubbelgarage och ett trädgårdshus som kan göras om till orangeri. Den ogenerade tomten om dryga 2 300 m2 är inbäddad i grönska och förgylls av olika fruktträd så som äpple, päron och körsbär. Med större delen av trädgården vänd västerut har ni här ett ypperligt solläge och kan duka upp flera uteplatser runtom huset.

De forntida sevärdheterna som präglar området börjar bara några meter bakom fastigheten med Jussbergs Kulle och fortsätter att omge denna drömlika plats som ringar på vattnet. Med välkända landmärken som Alvastra Kloster, Ellen Keys Strand och natursköna Ombergs Ekopark som grannar är upplevelserna rika för boende i kyrkbyn Heda. Vättern möter strandkanten endast fem kilometer bort och med närheten till Ödeshög och E4:an är tillgängligheten stor även för Stockholmsbon.

Välkommen till detta enastående och unika boende!

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

Läs mer hos mäklaren
RC Gårdar och Villor

Kontakta mäklaren

Thomas Swenson

RC Gårdar och Villor
070-617 07 22