Residence Fastighetsmäkleri

Residence Fastighetsmäkleri

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Smeviken 38, null, Tanums kommun
 • Budgivning pågår
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 2
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 3

Smeviken 38

Gård/Skog
Tanums kommun
Residence Fastighetsmäkleri
7 750 000 kr
860 + 750 m²
13 rum
4,5 ha tomt

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna mångsidiga fastighet med oslagbart sjöläge invid södra Bullaresjön. Här erbjuds en unik möjlighet att förverkliga din vision och skapa en verksamhet samt boende av högsta klass. Denna funktionella byggnad ger både yta och funktionen för flertalet verksamheter. Oavsett om du drömmer om att driva hotellverksamhet, campinganläggning, hästgård eller någon form av produktion. Idag finns både kyl och frysrum, fettavskiljande avlopp och beredningsdel för livsmedel vilket förenklar uppstarten av en nischad matproduktion. Huvudbyggnaden omfattar över 1600 kvm i tre plan och ger stor flexibilitet att anpassa efter just dina behov. Övre våningarna kan användas som bostad, konferens, personalutrymmen eller en ypperlig grund till flertalet lägenheter och korttidsboenden. En del av övre plan är idag inrett och renoverat med stort fullutrustat kök och ett vardagsrum med mysig täljstenskamin. Allt med en slående utsikt över sjön. Det nedre våningsplanet erbjuder anpassningsbara ekonomiytor med flertalet portar och ingångar för enkel uppdelning och tillgänglighet. Intill huvudbyggnaden finns ett rymligt stall och maskinhall. Dessa byggnader ger dig alla möjligheter till hästar eller annan önskad djurhållning. Med ca två ha betesmark nära byggnaderna finns gott om bete och yta att ströva på. För dig som vill ta vara på sjön finns en gjuten pir och båthus med gott om plats för flera båtar. Till fastigheten hör även fiskerätt till de erkänt goda fiskevattnen. Vid strandkanten finns även en badbrygga för den som önskar ett bad. Försäljningen avser del av en större fastighet samt två mindre och kommer att genomföras genom en fastighetsförrättning. förrättning är påbörjad och tillträde kan ske efter att fastighetsförrättningen vunnit laga kraft. Angränsande till fastigheten finns möjligheten att förvärva ytterligare skogsmark om ca 19 ha.

 • Premium
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 2
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 3

Boa Nygårdsvägen 151

Villa
Olofströms kommun
Residence Fastighetsmäkleri
12 990 000 kr
520 m²
12 rum
3,7 ha tomt

Denna unika egendom, precis intill Olofströms golfbana, lever upp till alla förväntningar om ett exklusivt gårdsboende i södra Sverige. Fyra byggnader i ståtligt traditionellt utförande ramar in gårdscentrat och skapar en privat och fridfull boendemiljö, och intilliggande mark om dryga 3,6 hektar kantas av en skyddande trädallé. En klassisk mangårdsbyggnad om 520 kvadratmeter, uppförd helt i trä, har moderniserats genom olika strukturella åtgärder men kvarhåller än idag sin ursprungliga identitet. Entréplanet erbjuder stora öppna sällskapsytor som ståtar med bland annat en imponerande eldstad i glas och skjutbara panoramafönster ut till en altan på den mysiga inre trädgården. Köket är en raritet med dess luftiga utformning, vackra inredning och stora matplats. Övre plan har även det oerhört rymliga umgängesytor som förlängs ut på en terrass med den mest hänförande utsikten över egendomen. Sovrum och badrum med stilig inredning fulländar övre plan, och mangårdsbyggnaden avslutas med en komplett källare där vinkällaren på över 50 kvadratmeter är höjdpunkten. Ett gårdshus bjuder på ytterligare 165 kvadratmeter av väldisponerad boyta som kan användas som förlängning av mangårdsbyggnaden eller som ett pampigt gästhus. Två stora ladugårdar i sten speglar varandra på vardera sida om den yttre gården. Dessa hör till de största i södra Sverige och täcker vardera en yta på ca 41 x 11 meter. Deras användningsområden begränsas endast av fantasin. Den totala arealen, inklusive en mindre skog och äng, uppgår till över 3,6 hektar. Gården har högkvalitativt vatten samt solenergisystem för självförsörjning från september 2023. Ett imponerande gods med storslagen karaktär. Hjärtligt välkommen till Boa Nygårdsvägen 151!

 • Premium
 • Energieffektiv
Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun
Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun, bild 2
Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun, bild 3

Smyge fyrväg 186

Villa
Smygehamn, Trelleborgs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
480 + 36 m²
7 rum
3,4 ha tomt

På den skandinaviska halvöns sydligaste udde är frihetskänslan påtaglig. Från det öppna skånska landskapet till Östersjöns oändliga horisontlinje är vyerna en hänförande förening av blått och grönt. Viker du av från landsvägen ned mot rikets ände anländer du till Smyge fyrväg 186 - Sveriges näst sydligaste hus med en parkliknande tomt intill vattenlinjen. Här breder en magnifik egendom ut sig med en ståtlig mangårdsbyggnad anno 1909, omgiven av stall, pool och poolhus samt en fristående garagebyggnad med övervåning. Alla byggnader är i absolut toppskick och har varsamt renoverats med exklusiva materialval som skapar en fulländad levnadsmiljö. Mangårdsbyggnaden, med en boarea om 480 kvm, har ett rikt ljusinsläpp och en luftig atmosfär tack vare spatiösa sällskapsytor tillsammans med generösa fönsterpartier. Från köket leder en trappa ned till en luxuös vinkällare med plats för umgänge, där takets vackra kryssvalv skapar en unik miljö. Skjutdörrar öppnar upp till ett inglasat uterum som förlänger köket mot havet och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Fortsätter du ut till det skyddade poolområdet, eller den stora takterrassen med fri havsvy, förs tankarna genast till södra Europa och Medelhavets kust. Poolhuset är högkvalitativt inrett med relaxavdelning och bastu. Vidare ligger ett dubbelgarage i anslutning till mangårdsbyggnaden som kompletteras av den fristående garagebyggnaden med ytterligare två garageplatser såväl som två platser i carport. Det exklusiva stallet om ca 155 kvm erbjuder fyra boxar, bred stallgång med spolplats, sadelkammare, loge samt höskulle. Invid stallet finns en generös betesvall för hästarna att driva fritt i, samt två ytterligare hagar bredvid. I fastighetens andra skiften finns ännu fler goda marker för lösdrift. Kameraövervakning, automatisk bevattning och solcellsanläggning bidrar till både ett säkrare och enklare boende. En magnifik egendom av hög kvalitet med ett sällan skådat toppläge vid den södra havskusten! Endast cirka en mil till centrala Trelleborg och cirka fyra mil till Malmö. Hjärtligt välkommen att kontakta Camilla Eggenberger för vidare information!

 • Premium
 • Energieffektiv
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun

Ebbetorp

Gård/Skog
Småland, Kalmar kommun
Residence Fastighetsmäkleri
23 000 000 kr
800 + 200 m²
16 rum
6 ha tomt

Bland böljande åkrar vilar anrika Ebbetorp - en mästerlig herrgård som har stoltserat med sin vackra huvudbyggnad i nyklassicistisk stil sedan 1700-talets slut. Byggnaden omges av en vacker engelsk park vars växtlighet förenas harmoniskt med intilliggande natur. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med snickerier, dörrar, golv och beslag till stora delar i originalutförande. Detaljrikt dekorerade kakelugnar pryder flertalet rum och de rum som har renoverats på senare tid har gjorts så med en enastående detaljrikedom i äkta 1700-tals anda. Corps de logit, med sina 16 rum och kök fördelade på två plan, har en planlösning som förblivit näst intill oförändrad sedan byggnadens uppförande. Dessutom finns en stor renoverad vind samt en imponerande vinkällare med valvslagna rum. I början av 2000-talet tillkom ett högkvalitativt stall, ritat av slottsarkitekt Jan Berg. Detta oktagonala mästerverk med glastak och tre hästboxar blir komplett med en sadelkammare samt ett orangeri. Slutligen finns även en flygelbyggnad med två lägenheter, en på vardera våningsplan. Hjärtligt välkommen till Ebbetorp, en tidlös pärla med storslagen historia!

Upplandsgatan 85A, Vasastan, Stockholms kommun

Upplandsgatan 85A

Lägenhet
Vasastan, Stockholms kommun
Residence Fastighetsmäkleri
9 750 000 kr
60 + 71 m²
5 rum
5 660 kr/mån
162 500 kr/m²

Endast privata visningar. Vänligen kontakta mäklaren. Hjärtligt välkommen till en unik etagelägenhet med totalyta om 131 kvm i hjärtat av attraktiva Vasastaden. Denna gamla butikslokal har renoverats med kvalitet in i minsta detalj och formar nu en exklusiv bostad där byggnadens äldre charm kombineras med modern bekvämlighet på ett optimalt sätt. Entréplanets sällskapsrum imponerar med en takhöjd om över tre och en halv meter där också ett vackert valvfönster bidrar med ett behagligt ljus. Intill är det nyrenoverade köket med vitvaror från Smeg och i motsatt riktning finns ett sovrum med pardörrar som öppnar upp till den fina innergården. Bostadens privata avdelning är belägen en trappa ned. Samtliga rum är ljusa och luftiga tack vare de vitputsade väggarna och smart spotlightbelysning. Här finns ett mysigt allrum och två sovrum, varav ett med en väl tilltagen walk-in closet. WC och tvättavdelning kompletteras med ett separat duschrum där en luxuös bastu erbjuder njutning och avkopplande stunder. Dessa, liksom badrummet på entréplanet, har samma höga standard som resten av bostaden. Denna exceptionella lägenhet tillhör en skuldfri förening med ett perfekt läge i Vasastaden. Odenplan ligger runt hörnet och hela centrala Stockholm är inom gångavstånd från byggnadens port.

Obbhult 14 - Villa Stenhuset, Västkusten, Varbergs kommun

Obbhult 14 - Villa Stenhuset

Gård/Skog
Västkusten, Varbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
16 900 000 kr
955 m²
16 rum
14 ha tomt

I det frodiga halländska landskapet reser sig den lantliga idyllen Villa Stenhuset. Vägen hit slingrar sig längs böljande beteshagar och lummigt landskap, väl framme möts du av smidesgrindar och när du kliver in på den kullerstensbelagda gårdsplanen är den förtjusande miljön påtaglig vackert och inramad av gårdens unika byggnader. Här njuter du av ett vackert boende och erbjuds möjligheten att bedriva olika verksamheter på en unik gård runt en synnerligen spektakulär byggnad, Villa Stenhuset. En ljus och öppen mangårdsbyggnad från sent 1800-tal imponerar med ett generöst entréplan där rummen sömlöst förenas till en stor sällskapsyta. Massiva träplank pryder golven och möter bröstpanel, synliga takbjälkar, en detaljrikt dekorerad kakelugn och pardörrar med spröjsat fönsterglas, allt i en rustik perfektion. Ett sällskapsrum med flera fönster suddar ut gränsen mellan inne och ute och ger en ljuvlig umgängesyta med en värmande eldstad och välvårdad grönska utanför som bakgrund. Totalytan om ca 345 kvm är fördelad på två plan med två sovrum avskilt belägna på övre plan, fulländade med en magnifik utsikt över det betagande landskapet. Stor källare med gott om förrådsyta samt pannrum. Intill mangårdsbyggnaden finns ett charmigt gästhus om ca 76 kvm med välkomnade loggia som erbjuder härlig svalka under sommarens varma dagar. Gästhuset har två separata delar, båda med egna badrum. Huset förlängs av en veranda, "The Duck Lounge", i två etage med utsikt över grönskande nejden och en anlagd damm. I bortre delen av verandan finns en vedeldad bastu och badtunna. Villa Stenhuset om ca 910 kvm är gårdens unika krona och har en majestätisk utformning med inspiration från Toscana och Sydeuropa, där även många av byggnadens detaljer inhämtats. Husets putsade fasad bryts av med en grandios entré där gråskiftande natursten kontrasteras av högvuxna träd och rustika ekdörrar. Du kliver in i en magnifik matsal med plats för 32 gäster och salong i öppen planlösning med stor eldstad och öppet till nock som tillsammans ger ett anrikt och storslaget intryck. Intill ligger ett påkostat Kvänumkök med full utrustning och rymlig matplats även här samt möjlighet för större sällskap utomhus på baksidan. Separat badrum med influenser och material från självaste Marrakech. Även grovkök finns. I dagsläget verkar Villa Stenhuset som ett hotell med tre unika sviter där inget rum är det andra likt, alla med exklusiva en-suite badrum samt en familjedel på nedre plan. Här finns även cigarrum och en konferensdel. Ihopbyggt i vinkel med stenhuset är en av gårdens stallbyggnader om ca 200 kvm med fyra stora boxar. Nuvarande ägare har bedrivit mindre konferenser och boutiquehotell, men byggnadens utformning möjliggör flera liknande verksamheter exepelvis event för företag. Det finns sju sovrum för uthyrning, totalt 14 bäddar. Gården och Villa Stenhuset lämnar ett varmt avtryck i allas hjärtan. Separat från gårdscentrat hittar du slutligen ett ridhus om ca 20 x 40 meter samt ett intilliggande mindre stall med tre boxar. Totalt finns det sju boxar. Det finns även ett enklare gästhus. Gårdens mark om ca 14 hektar består av vackra kuperade beteshagar, 2 ha åkermark samt 6 ha skog, allt i den utmärkande natursköna Halländska miljön. I anslutning till gården finns flertalet ridstigar genom skog och mark med Åkulla bokskogar inom 30 minuters promenad. För mer info om tidigare verksamhet se www.villastenhuset.se. Välkommen till den lantliga idyllen Villa Stenhuset! E

Askåker 10, null, Tranemo kommun
 • Budgivning pågår

Askåker 10

Gård/Skog
Tranemo kommun
Residence Fastighetsmäkleri
13 500 000 kr
135 + 82 m²
151 ha tomt

På gränsen mellan Västergötland och Småland ligger den gemytliga bygden Ljungsarp, präglad av dess historia inom tillverkningsindustrin. I utkanten av orten, omgivet av fina badsjöar och välvuxna skogar, ligger Askåker 10. En väl omhändertagen skogsfastighet om cirka 160 hektar i ett naturskönt landskap. Gårdscentrat består av ett boningshus om 135 kvm med en orörd och charmig funkisstil från då huset byggdes i mitten av förra seklet. På motsatt sida om vägen står även en mindre gäststuga och ramar in gården gör en lada om cirka 400 kvm i klassisk stil. Fiber finns indraget till båda bostadshusen. Dessa har använts för uthyrning men kan med kärlek och omsorg bli ett utsökt permanent boende. Skogsmarken uppgår till drygt 121 hektar produktivt med nya och väletablerade föryngringar i en tydlig tillväxtfas. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till ca 11 850 m³sk, med en medelbonitet om 6 m³sk/ha och år. Fastigheten har även ypperliga jaktmarker, framförallt för älg, vildsvin och rådjur samt sedvanligt småvilt. Stomsjön och Lagmanshagasjön ligger inte långt ifrån gården med såväl fiskemöjligheter som härliga badplatser. Från Askåker har du endast 20 minuters bilfärd till Tranemo samt 15 minuter till Limmared där kust-till-kust-tågen mellan Göteborg och Kalmar snabbt tar dig vidare till resten av landet. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 560 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning, varav resterande cirka 400 ha ligger i östra delarna av Falkenbergs kommun. Sista buddag 31 januari. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Martin Haraldsson för mer information!

Hässelia, null, Falkenbergs kommun
 • Budgivning pågår

Hässelia

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
8 100 000 kr
48 ha tomt

Hässelia 1:2 är en välskött barrdominerad produktionsfastighet med god tillväxt. Denna obebyggda fastighet erbjuder totalt cirka 49,4 hektar med bra vägstandard och är rågranne med fastigheten Skälstorp 1:3 som också utbjuds till försäljning av samma ägare. Fastighetens skogsmark uppgår till cirka 46,6 hektar produktivt enligt ny grön skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till cirka 8 130 m³sk med en medelbonitet om 7,6 m³sk/ha och år. Dessutom erbjuder fastigheten goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Hela fastigheten är ett samlat skifte och är belägen mellan Ullared och Gällared, cirka 4 mil öster om Varberg och Falkenberg. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 560 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning, varav cirka 400 ha ligger i denna del av Falkenbergs kommun. Sista buddag 31 januari. Varmt välkommen till Hässelia 1:2!

Gällareds-Stenstorp 206, null, Falkenbergs kommun

Gällareds-Stenstorp 206

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
22 000 000 kr
93 + 60 m²
141 ha tomt

I det halländska inlandets förtjusande skogslandskap ligger Gällareds-Stenstorp 206 - en grandominerad produktionsfastighet med mycket god tillväxt. Skogsmarken uppgår till cirka 125 hektar produktivt enligt skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 17 945 m³sk med en medelbonitet om 9,7 m³sk/ha och år. Sammanlagt erbjuder fastigheten 138,6 hektar välskött mark och skog. I anslutning till åkermarken i fastighetens östra kant finns ett mindre gårdscentra med ett mysigt bostadshus som använts för uthyrning, samt ekonomibyggnader som nyttjats för förvaring. Belägen öster om Ullared, cirka 4 mil från Varberg och Falkenberg, erbjuder gården ett bra vägnät och goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 560 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning, varav cirka 400 ha ligger i denna del av Falkenbergs kommun. Sista buddag 31 januari. Varmt välkommen till Gällareds-Stenstorp 1:8!

Skälstorp 130, null, Falkenbergs kommun

Skälstorp 130

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
29 500 000 kr
117 + 65 m²
210 ha tomt

Skälstorp är en grandominerad produktionsfastighet med god tillväxt, belägen i ett böljande skogslandskap i Hallands fagra inland. Ett gemytligt gårdscentra, bestående av ett fint bostadshus från 1955 och två tillhörande ekonomibyggnader, ligger i anslutning till fastighetens åkermark om cirka 13 hektar. Skogsmarken uppgår till cirka 181 hektar produktivt enligt skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 25 517 m³sk med en medelbonitet om 8,6 m³sk/ha och år. Fastighetens totala areal om 213 hektar är uppdelad på ett stort skifte och fyra något mindre, belägna mellan Ullared och Gällared med bra vägnät och närhet till Tjärnesjön, cirka 4 mil öster om Varberg och Falkenberg. Dessutom erbjuder fastigheten goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 560 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning, varav cirka 400 ha ligger i denna del av Falkenbergs kommun. Sista buddag 31 januari. Varmt välkommen till Skälstorp 1:3!

Alvhaga 310, null, Falkenbergs kommun
 • Budgivning pågår

Alvhaga 310

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
9 500 000 kr
28 m²
74 ha tomt

Barrdominerad produktionsfastighet med närhet till natursköna området i trakten av Fegensjön med goda möjligheter till jakt, fiske och friluftsliv. Totalt 75,2 ha i ett samlat skifte med bra vägnät. Belägen ca 5,5 mil öster om Varberg och Falkenberg. Skogsmarken uppgår till cirka 67,6 ha produktivt enligt ny skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 6 357 m³sk med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Utgångspris 9 500 000. Varmt välkommen till Alvhaga 1:5 Skog Skogsmarken uppgår till cirka 67,6 ha produktivt enligt grön skogsbruksplan. Skogsbruksplanen är gjord av Leif Persson AL-skogsdata och fältarbetet utfördes under juni månad. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till ca 6 357 m³sk inklusive årets tillväxt, med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Medelförrådet per hektar uppgår således till 94 m³sk. Fastigheten är i en tydlig tillväxtfas med etablerade föryngringar och nygallrade granbestånd. Skogsbilvägarna är i gott skick och planerade så att de ger en god täckning av marken. I de nyanlagda planteringarna behöver återväxtkontroll genomföras inför kommande säsong. Utöver det är skogsvårdsarbetet väl i fas och nästa ägare kan i lugn och ro planera kommande åtgärder som behöver utföras först om 2-5 år. Ca 1594 m3sk skog finns i huggningsklasserna S1 och S2 som möjlig föryngringsavverkning för köparen. Tillväxten är högre än det planerade uttaget den kommande tioårsperioden och virkesförrådet ökar med hela 6,2 % innevarande år. Turiststugor På fastigheten finns 6 stugor samt ett servicehus med åretrunt standard som används för uthyrning. Husen ligger utmed enskild väg och erbjuder ett mycket harmoniskt boende utan större vägar eller störande trafik. Två större stugor uppförda 1997 på 110 kvm med 10+2 bäddar vardera samt fyra stugor på 48 kvm med 4+1 bäddar. Samtliga med utsikt mot Kvarnsjön. Uppvärmning med direktverkande el och luftvärmepumpar. Vatten från borrad brunn och godkänt avlopp. Fiber finns indraget till servicehus och fördelas via wifi mellan stugorna. Ca 5000 gästnätter uthyrda under 2022. Något högre beläggning hitintills under 2023. Uthyrningen har kombinerats med båt och kanotuthyrning samt jaktarrangemang, fiske, hundträning och friluftsupplevelser. Vatten Kvarnsjön ligger idylliskt i fastighetens södra del och erbjuder privat fiske från land eller båt. Närhet till de stora sjöarna Fegensjön, Kalvsjön och ån Ätran ger obegränsade möjligheter till fiske och paddling Vindkraft Det finns inga pågående projekteringar av vindkraft som berör fastigheten. Enligt kommunens vindbruksutredning ligger fastigheten inte inom ett område som vore mest lämpade för vindkraftsetablering. Jakt Goda jaktmarker framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Kronhjort finns sporadiskt i området. Då fastigheten ligger långt från trafikerade vägar passar jakt med drivande hund utmärkt. Naturvärden/fornminnen Enligt Skogsstyrelsen finns inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden registrerade på fastigheten. Fornminnen eller kulturminnen återfinns på fastigheten bland annat Stenkittlabergen som sägs utgöra den gamla landsgränsen mellan Danmark fram till 1658. Inteckningar Fastigheten är intecknad till 1 500 000 SEK och kommer att överlåtas obelånad. Avstyckning Stugan Tomtebrölet som ligger intill Björsegölen i fastighetens västra del är inlämnad för avstyckning och ingår inte i försäljningen Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, doc

Strandvägen 2, Sparreholm, Flens kommun

Strandvägen 2

Villa
Sparreholm, Flens kommun
Residence Fastighetsmäkleri
14 000 000 kr
260 + 26 m²
8 rum
1,1 ha tomt

I ett förtrollande vackert landskap, på en avskild strandtomt intill sjön Båven, vilar ståtliga Tomtebo. En privat allé leder fram till villan som majestätiskt reser sig vid sjöstranden. Denna sekelskiftesdröm väcktes till liv av förste hovmarskalk Printzsköld år 1887 med en sällsynt ambition på att uppföra ett representativt och exklusivt residens, omgivet av historiska skatter och naturens skönhet. Den nu nästan 150 år gamla villan om 260 kvadratmeter utgör ett utsökt exempel på en villa av engelsk-amerikansk stil från 1800-talets andra hälft. Genom stora fönster strömmar dagsljuset in och skapar tillsammans med generös takhöjd och eleganta parkettgolv en känsla av luft och rymd. Spegeldörrar, öppna spisar och kakelugnar är unika dekorationer som pryder flertalet rum i detta eleganta hem. Med varsam hand, och stor respekt för dess historia, påbörjades 2022 en totalrenovering av huset. Nu erbjuds en harmonisk förening av anrika inslag och modern standard i ett komplett boende. Ett platsbyggt handsnickrat kök från Tre Sekel av högsta kvalitet välkomnar kulinariska äventyr, flera väl tilltagna sällskapsrum bjuder in till umgänge och fem fridfulla sovrum fulländas med sjöns vattenspegel utanför fönstren. I husets källare finns tvättstuga och pannrum. En ogenerad tomt på över 11 000 kvadratmeter, klädd i frodig grönska och smyckad med äppelträd, päronträd och körsbärsträd, omfamnar bostadshuset. Här finns soliga uteplatser i överflöd med två verandor och två balkonger för avkopplande stunder i den rogivande naturen. Till huvudbyggnaden hör en vagnslider med garage, förråd och övervåning för festligheter. Vid sjöns strand står ett bastuhus med vedeldad bastu och relaxavdelning. Slutligen förgyller ett charmigt växthus den välmående trädgårdsmiljön. Sparreholm ligger i hjärtat av Sörmland med välkända landmärken såsom Sparreholms slott och är rik på historia och kultur. I sjön Båven, med sina många öar och ett rikt djur- och fågelliv, utlovas fiskelycka. Orten ligger centralt i Mälardalen med närhet till E4 som snabbt tar dig till mysiga Malmköping och vidare till Stockholm. Både Skavsta och Arlanda flygplatser är lättillgängliga med såväl bil som smidiga tågförbindelser. Varmt välkommen till pärlan Tomtebo!

Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun
Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun, bild 2
Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun, bild 3

Borggårds Herrgård

Gård/Skog
Östergötland, Finspångs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
1 180 m²
30 rum
14 ha tomt

I en historisk miljö, vackert belägen i den östgötska bergslagen, ligger en av Sveriges äldsta herrgårdar. Borggårds Herrgård omfattar 14 hektar och inkluderar betes- och åkermark samt vattenlandskap där Hällestadsån passerar på sin väg från sjön Tron. De stora grindarna visar vägen upp till egendomens gårdsplan med dess fontän som sätter tonen för upplevelsen. Gårdsbilden präglas av ett praktfullt corps de logi om 580 kvm som ramas in av två ståtliga flygelbyggnader, samtliga av internationell kvalitet med en kombination av modern komfort med historiska vingslag. Huvudbyggnaden förlängs av en stor terrass i betagande högt söderläge, vilket fulländas av pool med utsikt ned mot ån och över nejderna. Hela miljön andas en känsla av högsta internationella klass. Borggård Bruk omtalas för första gången redan år 1486 och en av tidigare ägare var självaste Gustav Vasa. Bruksherrgården i Borggård uppfördes 1825 och fick sitt nuvarande utseende vid en omfattande restaurering år 1932. Gårdens historia var länge gemensam med bruket på orten. Under seklens gång har Borggård utvecklats till en komplett herrgårdsdröm, där den senaste ägaren slutit cirkeln av dess fulländning med en ovanligt pietetsfull renovering av corps de logi och övriga byggnader. Huvudbyggnadens fullständiga ombyggnad och renovering, år 2015–2018, utfördes med perfektion som ledord och huset är nu i absoluta toppskick. Generösa sällskapsytor binder ihop salonger, matsalar och bibliotek med unika och charmiga detaljer. I varje rum är parken och vattnet utanför ständigt närvarande. Borggårds Herrgård är en fantastisk möjlighet till samlingspunkt för både släkt och vänner. Med tiotalet sovrum finns gott om plats för gäster och familj. Även de båda flygelbyggnaderna har renoverats med samma pietetsfullhet. Södra flygeln (240 kvm) innefattar ett fullt inrett gym och en uthyrningsbar lägenhet. Norra flygeln (360 kvm) används idag som kontor. Ytterligare en byggnad är Orangeriet, som nu används som garage utrustad med bl a dubbla portar och Teslaladdare. Här återfinns också förråd samt verkstad. Vidare finns maskinhall, förrådshus och ett lusthus beläget vid åkanten. I kanten av trädgården ligger en fin byggnad på om 600 kvm där det exempelvis går att ställa in sin bilsamling eller använda som förrådsmagasin. I den magnifika parken ligger en tennisbana och även en belyst helikopterplatta, vilket gör det enkelt att landa och lyfta i närheten av bostaden. Med helikopter når du Stockholm på 40 minuter och Göteborg på ca 45 minuter. Solcellsanläggning nyligen installerad som tillgodoser gårdens hela elförbrukningen. Påkostat larm- och säkerhetssystem med nytt brandskydd installerat i fastigheterna. Med egendomens tillhörande beteshagar finns även möjligheten att utveckla gården med hästverksamhet eller enklare djurhållning. Borggårds nuvarande ägare har åstadkommit konsten att skapa en genomgående exklusiv miljö, med historisk charm som andas östgötskt kulturarv. Herrgården tillgodoser behovet för den som har höga krav. Det är tveklöst en av Sveriges absolut mest högkvalitativa herrgårdar. Varmt välkommen!

 • Premium
Stianderödsvägen 260, null, Kristianstads kommun

Stianderödsvägen 260

Gård/Skog
Kristianstads kommun
Residence Fastighetsmäkleri
6 000 000 kr
75 m²
29 ha tomt

På natursköna Linderödsåsen, mellan Maltesholm och Borrestad, ligger denna jaktvänliga skogsgård. I det förtjusande skånska skogslandskapet anländer du till ett välutformat gårdscentra som kan renoveras upp för att behålla den ursprungliga charmen, alternativt rivas för att lämna plats åt ett högkvalitativt nybygge. El och fiber är redan förberett på fastigheten. Den egna marken om cirka 30 hektar omger gårdscentrat, med två anslutande skiften en kort bit bort i sydvästlig riktning. Markerna är ypperliga för pyrschjakt på rådjur, dovvilt och vildsvin, med en vacker kombination av gläntor och öppna lövskogar tillsammans med tätvuxen gran. Fastighetens produktiva skogsmark utgör idag cirka 20 hektar, vilket kan utökas genom plantering av inägor. Virkesförråd uppgår till cirka 3 200 m³sk, inklusive årets tillväxt. Här finns goda möjligheter att sätta sin egen prägel på markens utformning. Allt från högproduktiv skogsodling med hybridasp och poppel, eller fortsatt utveckling för viltets bästa med anläggning av våtmarker och viltplanteringar är möjligt. Varmt välkommen till Stianderöd!

Nyarp, Småland, Hylte kommun
 • Budgivning pågår

Nyarp

Gård/Skog
Småland, Hylte kommun
Residence Fastighetsmäkleri
790 000 kr

Mindre skogsfastighet med god tillgänglighet. Nyarp 1:15 har ett totalt virkesförråd ca 520 m³sk enligt nyupprättad digital skogsrapport. En tillväxtfastighet med merparten av virkesförrådet bedöms ligga i huggningsklasserna röjning o och gallring. Sällan återkommande möjlighet att köpa en mindre skogsfastighet då lantmäteriet inte tillåter bildande av skogsfastigheter under ca 20 hektar. Den är även lämplig för att använda som målfastighet vid framtida fastighetsregleringar. Naturvärden/Fornlämningar Rester av torpet Johanslund med tillhörande fossil åkermark återfinns på fastigheten. I övrigt finns inga naturvärden eller fornlämningar registrerade på fastigheten. Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur och eventuellt pågående jakt eller liknande. Givetvis går det även bra att kontakta ansvarig mäklaren för enskild visning. Friskrivningsklausul Det åligger köparen att besiktiga fastigheten och därigenom försäkra sig om fastighetens gränser och skick. Informationen i denna beskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt material. För felaktigheter, nuvarande eller kommande, i detta material ansvaras ej. Ej heller ansvaras för händelser som ägaren eller Residence Fastighetsmäkleri ej kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar. Ägaren eller Residence förbehåller sig rätten att ändra i beskrivningen, dess omfattning eller dess förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Denna beskrivning kan ej läggas till grund för talan enligt Jordabalken. Ett mer utförligt tekniskt material finns att tillgå efter förfrågan hos ansvarig fastighetsmäklare. Fastigheten kommer säljas med en s.k. friskrivning från dolda fel enligt Jordabalken. Utgångspris 790.000 SEK.

 • Plus
Grindstigen 2, null, Lidingö kommun

Grindstigen 2

Lägenhet
Lidingö kommun
Residence Fastighetsmäkleri
18 500 000 kr
214 m²
7 rum
6 900 kr/mån
86 449 kr/m²

Paradvåning med sjöutsikt och egen terrass om 60 kvm Välkommen till en drömvåning vid Lidingös södra strandlinje - en verklig pärla, nyligen vackert renoverad, med panoramautsikt över Stockholms inlopp. Rymliga sällskapsrum sträcker sig mot vattnet, var och ett med tillgång till den 60 kvadratmeter stora terrassen, kompletterad av ett trevligt orangeri. Utsikten över vattnet in mot Stockholm är verkligen spektakulär. Denna exklusiva våning genomsyras av tidlös elegans med högt i tak och vackra parkettgolv i fiskbensmönster. Det nyligen renoverade köket har moderna bekvämligheter inklusive golvvärme, förstklassig carraramarmor och snickerier av massivt trä. Master Bedroom erbjuder generösa ytor med franska balkonger, som släpper in ljus och vacker utsikt, samt ett en-suite badrum. 2-3 extra sovrum och badrum erbjuder gott om plats för familj och gäster. Vackra eldstäder i sällskapsrum och kök ger extra charm och känsla av hemtrevnad. En underbar våning belägen i en vacker fastighet från 1915, utrustad med modern bergvärme, omgiven av en vidsträckt 4500 kvadratmeter gemensam trädgård. Fastigheten är belägen med absolut närhet till Stockholm med fördelarna det erbjuder. Området ger möjligheter till friluftsliv, inklusive båthamnar, tennisbanor och natursköna Långängen.

 • Uteplats
Södra Lyngbyvägen 11-20, Skåne, Kristianstads kommun

Södra Lyngbyvägen 11-20

Gård/Skog
Skåne, Kristianstads kommun
Residence Fastighetsmäkleri
12 900 000 kr
337 + 50 m²
18 rum
7 ha tomt

Landsvägen slingrar sig genom det vackra Österlen, från Ystad upp till Kristianstad. Här, i det platta och öppna landskapet, pryder klassiska Skånelängor vyerna genom bilfönstret. I utkanten av tätorten Everöd tar Södra Lyngbyvägen vid. En privat allé med frodiga trädtoppar svänger av vägen och leder in till egendomen. På vägen passerar du två pittoreska grindstugor, och snart öppnar sig trädtaket för att välkomna dig till Mjöviksgårdens förtrollande mangårdsbyggnad, som stoltserar i klassisk skånsk stil. Mangårdsbyggnaden är pietetsfullt renoverad och strålar nu med en omsorgsfullt vårdad boyta på över 300 kvadratmeter. Här styrs värme, larm, belysning och musik via praktiska appar, och överallt genomsyras en känsla av lyx tack vare de exklusiva materialen. Interiört lyfter väggar i timmer och tegel fram husets charm och kompletteras av breda dörrlister, vackra fönsterkarmar, kakelugn, öppen spis och en mängd andra lockande detaljer. Det stora, högkvalitativa köket utgör hjärtat i bostaden och skiljer de mer privata delarna från de sociala utrymmena på ett naturligt och självklart sätt. Totalt rymmer huset tre sovrum, alla med egna badrum, fördelade över de två våningarna. Tillsammans med ekonomibyggnaden bildar huvudbyggnaden en klassisk sydsvensk gård med en skyddad kullerstensbelagd innergård av kullersten. Korsvirke och natursten vittnar om det hängivna arbete som lagts ner på gården, vilket förstärks ytterligare av de gedigna sättugnsplattorna och minnesstenen som bevarats. Gårdscentrum omges av en magnifik parkliknande tomt. Mjöån, som vimlar av öring, porlar serent genom fastigheten, och vid vattnets kant står fortfarande en gammal mölla. På andra sidan ån finns ett mindre bostadshus inbäddat i en otroligt naturskön miljö. Mjöviksgården erbjuder en harmonisk helhet med en fulländad boendemiljö. Tre hektar åkermark omger allén och skapar en skyddande inramning av fastigheten. I Everöd finns vardagliga bekvämligheter, och med bil når du Kristianstad på endast 20 minuter.

Toftaholm Herrgård 1, Småland, Ljungby kommun
Toftaholm Herrgård 1, Småland, Ljungby kommun, bild 2
Toftaholm Herrgård 1, Småland, Ljungby kommun, bild 3

Toftaholm Herrgård 1

Övrigt
Småland, Ljungby kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
10 ha tomt

Med fantastiskt läge intill Vidösterns vatten vilar detta genuina herrgårdshotell. I en avskild miljö i centrala Småland, endast några minuter från E4:an, känns det som att tiden har stannat. Bland vidsträckta ängar skapas här en fridfull oas där sällskap från såväl Sverige som andra delar av världen länge har stannat för avkoppling, aktiviteter och konferenser. Denna unika herrgård har en rik historia med den äldsta kvarstående byggnaden, värdshuset Den Gyllene Abborren, från år 1640. Än idag välkomnas herrgårdens gäster hit på avsmakningsmiddagar, och i underjorden hittas små valv med otroliga väggmålningar. På Stenhusholmen finns även en ruin kvar efter borgen som byggdes av Toftaholms första ägare redan på mitten av 1400-talet. På Toftaholm finns idag 44 unikt inredda hotellrum med eget våtrum och konferenslokaler för 100 personer. Utöver detta erbjuds även restaurang, spa och relax samt aktiviteter så som cykel, båt och kanot. Gårdsbilden består av en huvudbyggnad som ramas in av två flygelbyggnader. 2019 byggdes även ett vackert orangeri, perfekt för bröllop och fester, som rymmer 100 gäster. Hela anläggningen har uppgraderats till modern standard av nuvarande ägare vilket gör det lätt för en ny ägare att ta vid verksamheten. I direkt anslutning till herrgården finns en väl tilltagen parkeringsplats med möjlighet till laddning av elbilar för såväl stora som små ekipage. Försäljning sker i första hand genom bolagsöverlåtelse. Varmt välkommen att kontakta ansvariga mäklare vid intresse!

 • Premium
Mosshult, Västkusten, Hylte kommun

Mosshult

Gård/Skog
Västkusten, Hylte kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
54 ha tomt

Väl samlad skogsfastighet om 52,5 ha i Västsverige strax utanför Hyltebruk ca 5 mil från Halmstad och Falkenberg. Mosshult är fri från byggnader och ligger i ett böljande skogslandskap i Hallands inland med god kommunikation med sin närhet till väg 26. Skogsmarken uppgår till cirka 47,6 ha produktivt enligt nyupprättad skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 4 880 m³sk hösten -23, med en medelbonitet om 5,7 m³sk/ha och år. Pris på förfrågan Varmt välkommen till Mosshult Marken Skog Skogsmarken uppgår till cirka 47,6 ha produktivt enligt nyupprättad grön skogsbruksplan från AL-skogsdata. Totalt virkesförråd beräknas till 4 880 m³sk med en medelbonitet om 5,7 m³sk/ha och år. Medelförrådet per hektar uppgår således till 102 m³sk. Fastigheten är i en tydlig tillväxtfas med väl etablerade ungskogar. Nuvarande ägare har lagt ner ett stort arbete med framför allt röjning av ungskogar. Skogsvårdsarbetet är väl i fas och nästa ägare kan i lugn och ro planera kommande åtgärder som behöver utföras först om 2-5 år. Avdelning 17 om 1,5 ha är en äldre inäga som planläggaren föreslår som lämplig att plantera. Tillväxten är högre än det planerade uttaget den kommande tioårsperioden och virkesförrådet ökar med 4,7 % innevarande år. Jordbruksmark Byggnader Fastigheten saknar byggnader då dessa är avstyckade sedan tidigare. Viltvatten Det finns en mindre skogsgöl i södra delen av fastigheten. Jakt Goda jaktmarker framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Då väg 26 är försedd med viltstängsel passar jakt med drivande hund utmärkt. Säljaren önskar i första hand att behålla jakten men det är öppet för diskussion. Naturvärden/fornminnen Enligt Skogsstyrelsen finns inga registrerade nyckelbiotoper eller höga naturvärden. Två mindre områden med fossil åkermark finns registrerad och återfinns i delar av avdelning 10, 11 och 12 i skogsbruksplanen. Inteckningar Fastigheten är intecknad till 3 100 000 SEK och kommer att överlåtas obelånad. Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur och eventuellt pågående jakt eller liknande. Givetvis går det även bra att kontakta ansvarig mäklaren för enskild visning. Friskrivningsklausul Det åligger köparen att besiktiga fastigheten och därigenom försäkra sig om fastighetens gränser och skick. Informationen i denna beskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt material. För felaktigheter, nuvarande eller kommande, i detta material ansvaras ej. Ej heller ansvaras för händelser som ägaren eller Residence Fastighetsmäkleri ej kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar. Ägaren eller Residence förbehåller sig rätten att ändra i beskrivningen, dess omfattning eller dess förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Denna beskrivning kan ej läggas till grund för talan enligt Jordabalken. Ett mer utförligt tekniskt material finns att tillgå efter förfrågan hos ansvarig fastighetsmäklare. Fastigheten kommer säljas med en s.k. friskrivning från dolda fel enligt Jordabalken. Pris på förfrågan Försäljningsprocess Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren. Bud skickas till Residence Christie's, Martin Haraldsson, på e-post: [email protected].

 • Plus
Elsabo Herrgård, Småland, Högsby kommun

Elsabo Herrgård

Övrigt
Småland, Högsby kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
15,9 ha tomt

Landsvägen slingrar sig genom täta skogar och öppna fält innan du till sist anländer vid den undangömda idyllen Elsabo Herrgård. Här möts du av en vacker parkmiljö med stora ädla lövträd, och i mitten av gårdsbilden reser sig ett praktfullt corps de logi i en stil som kan betecknas som jugendbarock. Herrgården uppfördes på 1910-talet av P G Tamm och gavs i morgongåva till hans hustru. Tack vare Elsabos vackra och uppfriskande läge vid Älgsjöns strand var herrgården ett sjukhem under flera decennier i början och mitten av 1900-talet, då även södra och norra flygeln tillkom som en inramning av corps de logit. Därefter har anläggningen kompletterats med flera byggnader så som poolhus, konferensbyggnad och annex. Nuvarande ägare har sedan 2013 genomgripande renoverat corps de logit till dess forna glans. Här erbjuds nu en vacker paradvåning med stora sällskapsrum där väggpaneler och dekorativa stuckaturer i tak och på väggar förgyller. Även de båda flygelbyggnaderna har restaurerats och innefattar flera moderna övernattningsrum med egna badrum. De tre byggnaderna, tillsammans med annexet, erbjuder totalt 60 rum för övernattande gäster och därtill stora utrymmen för samvaro i denna otroliga rofyllda miljö. Vid en infart till herrgården ligger även Elsabo 1:9, en fastighet med en separat villa där ägare eller personal kan bo nära men ändå enskilt. Utöver den enastående parken som omger herrgårdsbyggnaderna består marken även av naturskön betesmark längs med Älgsjön, och till detta kommer eget vatten med fiskerätt i sjön. Elsabo Herrgård ligger endast cirka tre mil från Oskarshamn och åtta mil från Kalmar där väg E22 ansluter till flera större städer.

Grimsnäs Herrgård, null, Lessebo kommun

Grimsnäs Herrgård

Gård/Skog
Lessebo kommun
Residence Fastighetsmäkleri
14 500 000 kr
750 m²
72,9 ha tomt

Mitt emellan Växjö och Kalmar, inbäddad i de täta småländska skogarna, ligger idylliska Grimsnäs Herrgård – ett ekologiskt herrgårdshotell utsett till Sveriges bästa Bed & Breakfast 2015. Utveckla din egen lantliga pärla för privat bruk eller förläng gårdens historia som boende och turistdestination som redan sträcker sig över 90 år tillbaka i tiden. En ståtlig allé leder upp till den vackra gula herrgårdsbyggnaden i mitten av gårdscentrat. På vardera sida om byggnaden finns ytterligare boningshus och stugor, såväl som stallbyggnad, virkesförråd och utomhusscen. Med festlokal, scen och stora öppna ytor i naturen kan trevliga tillställningar för stora sällskap anordnas. Samarbetet med kringliggande turistverksamheter är mycket gott och tillsammans med hembygdsföreningen anordnas bland annat allsång och midsommarfirande. I dagsläget kan gården erbjuda 25–30 bäddar. Under nuvarande ägares tid har fastigheten rustats upp och stegvis utvecklats och är idag i mycket gott skick. Fiber finns i de flesta byggnaderna och bygglov för en stuga vid strandkanten till Ljuderssjön finns för ytterligare utveckling. Ett arkitektförslag för ombyggnation av stallbyggnadens övre plan till möteslokaler och hotellrum finns även. Gårdens möjligheter är oändliga. Skogsfastigheten innefattar 63,6 ha mark samt 9,1 ha vatten fördelat på del i Ljudersjön, med fiskerättighet och inplanterad flodkräfta, och den helt egna Lillsjön. Här finns goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin och rådjur. På gården finns även biodling med totalt fyra samhällen i dagsläget. Varmt välkommen till denna lantliga idyll med väl fungerande verksamhet och oändlig potential för utveckling!

Idrottsplatsvägen 7, Österlen, Simrishamns kommun

Idrottsplatsvägen 7

Villa
Österlen, Simrishamns kommun
Residence Fastighetsmäkleri
7 000 000 kr
486 m²
10 rum
2 282 m² tomt

Hammenhögs by ligger mitt emellan Simrishamn och Ystad, nära vackra stränder, pittoreska fiskelägen och gallerier. På hörnet mellan Idrottsplatsvägen och Fritidsvägen ligger denna magnifika tegelbyggnad med anor från sent 1800-tal. Du anländer till en stor uppvuxen trädgårdstomt, inhägnad av en vacker stenmur, som skapar ett privat och ogenerat läge. Genast är intrycket av den prunkande trädgården och den ståtliga villan hänförande. Husets utformning skapar naturliga uteplatser i alla väderstreck, och överallt är tomtens växtlighet bedårande. I dag används fastigheten som en privatbostad med väl fördelade kvadratmeter, soldränkta sällskapsrum och charmfulla attribut från byggåren. Tidigare har fastigheten använts som två separata privatbostäder samt en företagsdel med garage med golvvärme. Möjligheterna är oändliga. Här finns potential för företagare, en stor familj, uthyrning, ombyggnad eller för dig som önskar ett storslaget boende. I den omgivande trädgården finns dessutom växthus, damm och vackra förrådsbyggnader med vitputsad fasad. Driftskostnaderna är jämförelsevis mycket låga för den stora ytan, med bergvärmeanläggningen som grund. Hammenhög är en levande by året om och ses av många som Österlens knutpunkt. I byn finns barnomsorg, skola och äldreboende. ICA-butik och pizzeria, flera livsstilsbutiker och ett av Skånes bäst bevarade gästgiverier med anor från 1693, Hammenhögs Gästgivargård, med sin lunchservering och pub. En av byns stoltheter är Garageprojektet med sin konsertverksamhet samt Idrottsföreningens utomhusbad och paddelbanor. Bussförbindelser finns i alla fyra väderstreck. Varmt välkommen!

Flyinge 711, Flyinge, Lunds kommun

Flyinge 711

Gård/Skog
Flyinge, Lunds kommun
Residence Fastighetsmäkleri
20 000 000 kr
304 + 46 m²
8 rum
13 ha tomt

I det karaktäristiska öppna landskapet i sydvästra Skåne, präglat av hästkultur och jordbruk med anor från 1600-talet, finner du denna pittoreska gård. Mellan fyra kringbyggda huslängor finns en vacker kullerstensbelagd innergård och bakom mangårdsbyggnaden en härligt grönskande trädgård, skyddad från vägen. Boningshuset byggdes redan 1855 och trots omfattande renoveringar i slutet på 1900-talet är den lantliga idyllen fortfarande välbevarad. Den vita putsfasaden med röda spröjsade fönster och takkupor går hand i hand med ekonomibyggnadernas röda träpanel och tegelfasader och skapar en harmonisk helhet. Bostaden är generös med över 300 m2 i boyta bestående av stora rum i fil vilket ger utmärkta sällskapsytor. Majoriteten av sovrummen är belägna på övre plan med charmigt snedtak, likaså ett modernt helkaklat badrum. Ekonomibyggnadens dryga 600 m2 innehåller modernt stall med fem (samt fyra med lägre takhöjd) hästboxar såväl som ladugård med gjutet golv och öppen yta som lämpar sig till någon form av gårdsförsäljning. På den nordvästra delen av den stora åkermarken finns en naturlig vattenkälla - en underbar oas. Här har ägaren skapat en unik miljö/oas med stor damm med grundvatten som fyller densamma. Mångfald, en fristad för djur och natur. En plats som måste upplevas! Med utmärkt läge nära Lund, Malmö och Köpenhamn är det enkelt att ta sig till Flyinge. E22:an som löper från Malmö till Norrköping passerar endast fem minuter norr om gården med anslutning till flertalet större städer på vägen. Den omgivande miljön är den typiska vykortsbilden av Skåne med vidsträckta slätter och gemytliga byar och gårdar. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Bäringe hemman 1B, Skåne Bäringe, Eslövs kommun

Bäringe hemman 1B

Gård/Skog
Skåne Bäringe, Eslövs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
24 500 000 kr
326 m²
12 rum
3,7 ha tomt

Storslagen hästgård mitt i Skånes levande kulturlandskap av gårdar, jordbruksmark och lummiga skogspartier. Generös vitputsad mangårdsbyggnad uppförd 1898 som bjuder på flertalet detaljer som minner om husets långa historia. Kakelugn, härliga sällskapsytor, stort lantkök, vinterträdgård, smakfulla detaljer samt ett rikligt ljusinsläpp är tongivande. Mangårdsbyggnaden ansluter till en grönskande trädgård med stenlagd uteplats, pergola, orangeri, SPA-bad och dekorativ fontän. Den generösa gräsytan är omgiven av uppvuxna träd och här finns växter som förser dig med väldoft och skönhet från tidig vår till sen höst. Den nykrattade gårdsplanen omsluts av stall i toppklass, restaurerat generöst korsvirkeshus, gästhus och maskinhall. Här skapas en harmonisk helhet där doften av hö och läder fyller alla sinnen. Blickar du sen till höger ligger där ett cirka 2 400 kvm stort ridhus, en spektakulär stilstudie i dansk design med välvda takbjälkar, generösa fönsterytor, automatiskt bevattningssystem och fibersand. Grönskande betesmark, slingrande ridvägar och en välskött paddock gör egendomen komplett. En gård som erbjuder avskildhet i lantliga omgivningar men ändå nära bra service, skolor och goda kommunikationer. Det är även cirka 45 minuter till Kastrups flygplats. Från gården är det enkelt att ta sig till såväl Köpenhamn och Helsingborg som Falsterbo och Bjärehalvön. E22:an, som löper från Malmö till Norrköping, passerar cirka 25 minuter söder om gården och cirka 20 minuter västerut ligger E6/E20. Ett unikt läge för den som vill ta sin häst ut till tävlingsarenorna i Europa såväl som inom landets gränser. Hjärtligt välkomna till exceptionella Bäringe hemman 1B!

Villa backa 1, Skåne, Höörs kommun

Villa backa 1

Villa
Skåne, Höörs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
16 500 000 kr
404 + 409 m²
15 rum
4 462 m² tomt

Villa Backa uppfördes vid denna tid som huvudbyggnad i det största privata godset i Höörs kommun. Huset har influerats av den typiska skånska arkitekturen med tydliga influenser från Bosjökloster slott. Nuvarande ägare, som ägt fastigheten sedan 1997, har låtit genomföra restaurering och modernisering av bostadsbyggnaden för att åter låta Villa Backa blomstra som privatbostad. Idag är Villa Backa en karaktärsfylld sekelskiftesdröm med stora generösa rum. Eldstäder i både entréplan och i källare, genomgående vackra original trägolv, tilltalande stuckaturer i tak och fantastiskt vackra dörrposter bjuder in till varje sällskapsrum. Allt detta genuina och gedigna har i vacker harmoni förädlats med exklusiva detaljer. Nämnas kan specialbeställt kök från Canadaköket i Uppsala som inkluderar bland annat gasspis från italienska Ilve och platsbyggda stuckaturklädda skåp . Villa Backa har den perfekta kombinationen av historiens vingslag med uppdaterade och välanpassade funktioner för ett modernt och lättskött boende 2022. Entrévåning omfattar fem vackra salonger samt ett magnifik sällskapsrum - som också är hjärtat i bostaden. Den vackra eldstaden och den karaktäristiska trappan som leder upp till familjevåningen är fullständigt betagande vacker. Ovanvåning med sex utmärkta sovrum. Användbar källarvåning med bl.a sällskapsrum , bar, eget kök, egen möjlig ingång samt vinkällare. Vindsdelen har möjlighet till ytterligare 4 sovrum med tillhörande badrum, skiss finns. Garagebyggnaden uppförd år 2000 och ritades av arkitekt med syfte att skapa en byggnad i samklang och inrymmer garage för tre bilar samt gästvåning. Trädgårdstomten är parkliknande, gräsmattan böljande vackert mot den storslagna gårdsplanen och pelarna vid entrén ramar in de gamla storslagna ekarna. Huset lämpar sig perfekt för den stora familjen/generationsboende, kontor/ affärsverksamhet, B&b, mindre kursgård eller vänkollektiv.

Visar alla 25