Residence Fastighetsmäkleri

Residence Fastighetsmäkleri

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Lastköpingsgatan 3A, Östergötland, Vadstena kommun
  • Imorgon
Lastköpingsgatan 3A, Östergötland, Vadstena kommun, bild 2
Lastköpingsgatan 3A, Östergötland, Vadstena kommun, bild 3

Lastköpingsgatan 3A

Villa
Östergötland, Vadstena kommun
Residence Fastighetsmäkleri
7 200 000 kr
260 + 28 m²
9 rum
1 100 m² tomt

Som en del av centrala Vadstenas kulturhistoriska miljö ligger Lastköpingsgatan 3A, en vacker tvåplansvilla bara ett stenkast från Vätterns glimrande vatten. Ursprungligen uppfördes huset 1833 av byggmästare Abraham Nyström. Nyström var en erkänt skicklig byggherre, betrodd att lägga sin hand över många karaktärsättande östgötska mästerverk såsom slott, kyrkor och publika byggnader. I Vadstena har han gjort många avtryck bl.a. i Klosterkyrkan, Hospitalet och i flertalet byggnader likt grannfastigheten Dahlströmska gården. På Lastköpingsgatan finns många byggnadshistoriska lämningar omsorgsfullt bevarade från byggåret. Att det här är ett enastående hem kan du känna redan när du kliver över tröskeln. Den ursprungliga utformningen i två plan, samt källar- och vindsvåning, är i stora drag den samma som vid uppförandet. Hemmets 260 kvadratmeter har en mycket välbalanserad yta med representativa salonger och rofyllda sovrum. Vackert restaurerad interiör möjliggör en sällsynthet som vittnar om svunnen tid, och gör den närvarande. På flertalet ställen återfinns byggnadshistoriska lämningar från 1800-talet bl.a. kakelugn, vackert spröjsade glasförsedda entrédörrar och partier med återskapade ytskikt, gammaldags bröstning, tapeter och unika målningar. Alla rum har breda, charmiga golvtiljor. I tre av rummen är de vackert handmålade med schabloner. Huset innefattar 9 rum som inkluderar en avskiljbar tvårumslägenhet vilken tidvis varit uthyrd. Utvändigt har huset en putsad fasad och taket är omlagt med bevarade enkupiga lertegelpannor. Uppvärmning sker bekvämt med vattenburet centralvärmeledningssystem anslutet till bergvärmepump. Vatten och avlopp är kommunalt. En teglad mur som harmoniserar fint med bostaden, skiljer tomten från den centralt belägna Lastköpingsgatan. Väl innanför omges huset av en grön och lummig trädgård. Knotigt äppelträd, rödbok, valnöt och magnolia bringar skönhet och behaglig skugga under varma sommardagar. I trädgården finns gamla kära trotjänare som kaprifol, pion, forsythia och murgröna. Ett vackert blåregn täcker hela husets södra gavel. Från balkongen ovanför verandan, som vetter in mot trädgården, kan man avnjuta omkringliggande historiska byggnader. På tomtens norra sida ligger en byggnad i trä som innefattar ett rymligt garage och intilliggande förrådsutrymmen. Den avskilda placeringen längst med Lastköpingsgatan gör att den även lämpar sig för småskalig företagsamhet såsom galleri, ateljé eller liknande. Vadstena är en pittoresk och charmig stad rik på svensk kulturhistoria. Under samtliga årstider är den högst levande. Årligen tas många tusen besökare från när och fjärran emot, vilka vill uppleva historiens vingslag, god mat och dryck. Högklassiga kulturevenemang såsom opera- och teaterföreställningar anordnas med jämna mellanrum på orten. Närheten till Vättern sätter sin prägel på staden och möjliggör ett aktivt båt- och sjöliv. Varmt välkommen till Lastköpingsgatan 3A!

  • Premium
Stänggatan 2, Bohuslän, Sotenäs kommun
  • Imorgon
Stänggatan 2, Bohuslän, Sotenäs kommun, bild 2
Stänggatan 2, Bohuslän, Sotenäs kommun, bild 3

Stänggatan 2

Villa
Bohuslän, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
10 000 000 kr
170 + 18 m²
5 rum
618 m² tomt

I eftertraktade Fisketången saluför vi nu detta vackra trähus ritat av Torsten Askergren. Redan i entrén blir kvalitén tydlig, med hallgolv i vackert ådrad kalksten från Kinnekulle. Flera trädetaljer såsom innerdörrar, fönsterfoder och de platsbyggda garderoberna speglar arkitektens stil, allt i harmoni med naturen utanför. Alla trägolv är av vitoljad svensk kärnfuru och det välutrustade köket är från Kvänum. Kökets bänkskivor är av Carrara marmor och tillsammans med de handmålade skåpen och dörrarna bidrar de till det stilrena helhetsintrycket. Det är öppen planlösning och den underbara glasverandan mot havet är omgiven av två pardörrar som tar er ut till trädgårdens uteplatser och trädäck med pergola. Bostadens sociala ytor är som gjorda för stort umgänge och härliga bjudningar både inne och ute. På detta plan finns även ett gästbadrum och två sovrum. Båda rummen har dubbelsäng och egen utgång till trädgården, härligt om man vill smita iväg på ett morgondopp innan de övriga har vaknat. På övre plan möts ni av ett rum med härlig rymd, öppet upp till taknock, stora fönster och inglasad veranda med utsikt över havet. I detta rum kan ni verkligen njuta av den fridfulla atmosfären och blicka ut mot Hampholmen och Tångekilens pittoreska sjöbodar. På hösten kan ni njuta framför brasan i kaminen, tillverkad av anrika danska Morsø. Vid rummets ena långsida finns en charmig sovalkov, skapat för en mysig sovplats åt barn eller barnbarn. Detta plan har även master bedroom med separat garderobsdel och egen ingång till det övre badrummet. Denna hörntomt har en härligt väldoftande syrenhäck mot gatan och vitt plank med grindar vid entrén vilket ramar in villan på ett fint sätt. Vid uppfarten finns separat före detta garage som idag är ombyggt till förråd med port och en sidoingång till separat rum och vid tomtens långsida finns praktisk bod med dubbeldörr. Kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare för mer information och bokning av enskild visning av detta sommarparadis!

  • Premium
Hästedalsvägen 4, Hunnebostrand, Sotenäs kommun
  • Budgivning pågår
  • Idag kl 10:00

Hästedalsvägen 4

Villa
Hunnebostrand, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
8 500 000 kr
100 + 75 m²
5 rum
1 167 m² tomt

Högt beläget I Hästedalen ligger denna Kaptensvilla med vacker läge mot havet. Med generösa ytor inne, gästhus och stora terrasser, som gjort för umgänge och grillfester, så inbjuder verkligen bostaden till att njuta av kusten och att bjuda in familj och vänner. Villan har öppen planlösning mellan kök och umgängesytor och högt i tak med vackra fönsterpartier mot havet. Nedre plan har utöver detta masterbedroom med egen balkong och ett badrum. Mot trädgården har villan klassiska glasverandor på båda våningarna. Härligt att avsluta middagen här eller stillsamt njuta av en god bok. Övre plan har ytterligare två sovrum och badrum samt balkong med utsikt mot Hästedalen. Det separata gästhuset har kök och umgängesyta i ett, med altan som badar i sol, mot havet. Utöver detta finns där även ett sovloft, hall och badrum. På privat läge uppe i berget ligger ytterligare en solterrass med badtunna. Här finns även bastu med plats för sittgrupp med utsikt mot väster samt dusch och wc. Tomten har gräsmatta i två delar med fina fruktträd, syren och kaprifolbuskar samt flaggstång. Uppfart och det rymliga garaget har plats för flertalet bilar. Välkommen till denna kompletta sommardröm där du kan strosa ner till havet för ett dopp på bara ett par minuter. Här kan ni njuta av livet, ställ bilen och andas frisk havsluft!

  • Plus
Dansbanevägen 3, Öland Stora Frö, Mörbylånga kommun
Dansbanevägen 3, Öland Stora Frö, Mörbylånga kommun, bild 2
Dansbanevägen 3, Öland Stora Frö, Mörbylånga kommun, bild 3

Dansbanevägen 3

Övrigt
Öland Stora Frö, Mörbylånga kommun
Residence Fastighetsmäkleri
11 800 000 kr
7 725 m² tomt

Endast några hundra meter från Ölands västra havsstrand ligger detta prisbelönta ekohotell. Sedan början av 1900-talet har här funnits ett badpensionat som under senare årtionden har utvecklats och blivit en av regionens högst rankade verksamheter - Eco by StrandNära. Nuvarande ägare tog över år 2007 och har drivit verksamheten med långsiktig hållbarhet i fokus. Idag är StrandNära ett bed and breakfast i toppskick med totalt 15 rum. Dessutom har hotellet en välrenommerad, KRAV-märkt restaurang som serverar lokalt odlad, ekologisk mat efter säsong. Med natursköna omgivningar och ett skyddat läge erbjuder hotellet en fridfull miljö som påminner om ett klassiskt skandinaviskt badhotell. Huvudbyggnad, gårdshus och hotellrumslänga strålar samman i en charmig trädgård. Här skapas en idyllisk utomhusmiljö med härliga uteplatser där gäster kan slå sig ned för en kaffe eller en måltid i solen. I huvudbyggnaden finns reception, kök, matsal och lounge på entréplan, medan det övre planet består av hotellrum. På fastigheten står även ett nybyggt ägarhus med ett vackert växthus och en köksträdgård intill. StrandNära Badhotell har ett utsökt läge på öns västra kust, en kort promenad från stranden. Södra Ölands världsarv lockar som utflyktsmål, med historiska och kulturella sevärdheter samt ett hav av lokala konstnärer och hantverkare. Vackra promenadstigar sträcker sig längs Kalmarsund och södra Ölands längsta klapperstensstrand som bjuder på magiska solnedgångar över fastlandet.

  • Premium
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 2
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 3

Trollagärde 120

Villa
Småland, Emmaboda kommun
Residence Fastighetsmäkleri
6 500 000 kr
156 + 3 m²
5 rum
2,6 ha tomt

Småländsk villaidyll med egen sjö, fiskodling och smedja! Endast en halv mil norr om Emmaboda, i ett förtrollande skogslandskap, gömmer sig denna småländska villaidyll utöver det vanliga. På tomten om cirka 2,6 hektar står inte bara en klassisk röd trävilla med vita knutar, utan även ett nyrenoverat gästhus, en fungerande smedja från 1864, isolerat dubbelgarage, kåta, bastu/relax och framförallt en egen sjö med sportfiskeanläggning och egen fiskodling intill. Allt tillsammans skapar en oslagbar miljö för rekreation och friluftsliv, med goda möjligheter att bedriva olika verksamheter på den egna fastigheten - ett ypperligt tillfälle att fortsätta driva företag såsom nuvarande ägare framgångsrikt har gjort i över 40 år! LÄS MER HÄR: <a href="https://www.trollagarde.se/index.php">Trollagärde Vattenbruk AB</a> En vackert välskött trädgård omger bostadshuset om 156 kvadratmeter, fördelade på fem rum och kök. Interiört förenas inslag av lantlig karaktär med moderna bekvämligheter som bildar en hemtrevlig familjevilla. Med vinterträdgård och uteplats i söder förlängs husets sällskapsytor på bästa möjliga sätt, där soltimmarna är många och atmosfären är stillsam. Intill huvudbyggnaden står ett nyrenoverat gästhus av hög standard och, på motsatt sida, ett stort isolerat dubbelgarage med ypperliga förvaringsmöjligheter. En bit ned på fastigheten, intill den egna sjön, står den charmiga kåtan, ett bastu- och relaxhus samt utekök och grillplats i den natursköna miljön. Fastighetens pärla är den gamla smedjan från 1864, högst välbevarad i sin ursprungliga form. Varmt välkomna till Trollagärde 120 och denna enastående fastighet, mer en sällsynt upplevelse än ett hem!

  • Premium
Stärkestensvägen 6, Bovallstrand, Sotenäs kommun
  • Budgivning pågår
  • Tor 1 aug kl 10:30
Stärkestensvägen 6, Bovallstrand, Sotenäs kommun, bild 2
Stärkestensvägen 6, Bovallstrand, Sotenäs kommun, bild 3

Stärkestensvägen 6

Villa
Bovallstrand, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
5 500 000 kr
81 m²
3 rum
308 m² tomt

Välkommen till denna havsnära och påkostade fritidshus i ett och halvt plan med takhöjd om 5,5 meter och stort ljusinsläpp. Upp för trappan finns ett härligt entresolplan med glasräcke och fina takfönster. Både i bostadens yttre och inre miljö möts ni av moderna linjer och tidlösa naturliga material. På framsidan i sydväst läge finns större altan och stenläggning med klassisk småmarksten, vidare på baksidan går tomten upp mot en granithälla med utsikt mot havet. När man kliver in genom entrén möts man av rymd och öppenhet. Kök, matplats och vardagsrum skapar ett luftigt och härligt samspel, tack vare takhöjden och de stora fönsterpartierna mot syd och väst. Det rymliga övre planet rymmer större sovrum med allrum och klädkammare som kan delas in till två sovrum om så önskas. Nedre plan har utöver sin öppna planlösning med umgängesytor och stilrent kök med bänkskivor i granit, två dörrar ut till altanen, ett sovrum och ett badrum. På badrocksavstånd ligger fina Skomakarudden badplats och vill ni ha båtplats finns det att arrendera vid småbåthamnen om så önskas. Välkommen till ett stilrent och energieffektivt boende som ger er hög livskvalité och tid för att njuta!

  • Premium
Tryggögatan 4 A, Sotenäs, Sotenäs kommun
  • Fre 2 aug

Tryggögatan 4 A

Lägenhet
Sotenäs, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
3 900 000 kr
110 + 14 m²
4 rum
vån 2/2
4 992 kr/mån
35 455 kr/m²

Välkommen till denna stilrena och nybyggda etagelägenhet i två plan med hörnläge i sydväst och utsikt mot hamn och hav. Bostaden har en genomtänkt öppen planlösning med större sociala ytor och soliga balkonger på båda våningarna. Från entrén möts ni av en öppen vy och ljus vy mot vardagsrum och kök samt den nedre av de två balkongerna, som gjord för middag i goda vänners lag. Efter hallen har ni ett rymligt sovrum med garderobsvägg på vänster hand och mittemot ligger ett badrum i inrett i grått och vitt, med dusch, här finns även tvättmaskin och torktumlare. På det övre planet finns större allrum med ryggåstak och fönster och dörrparti i glas mot balkongen, samt ett sovrum. Tänk så ljuvligt att njuta på balkongen ända tills solen går ner i väster. Vid trappan finns wc med klassisk vit liggande träpanel. På nedre plan ligger ett enhetligt mörkare ekgolv i alla rum utöver badrummet. Det övre planet har takspotlights och ett enhetligt något ljusare vinylgolv i rummen utöver wc. Sammantaget bildar materialen, finisharna och färgerna i bostadsrätten en fin harmoni, helt i linje med naturen utanför. Det finns en parkering per bostadsrätt på föreningens parkeringsyta, samt gemensam baksida med gräsmatta och en fin bergshälla. Vid dess sida ligger det ett separat hus med förråd och soprum. Entréplan för de åtta bostadsrätterna ligger en våning upp, det finns både hiss och trappa upp inne i trapphuset samt ytterligare en trappa vid bostadsrätten. Väjern är en liten oas som kännetecknas av sin närhet till havet, natursköna bad och fina vandringsområden. Här bor ni med gångavstånd till härliga bad i viken nedanför. Det finns badhus med träningsmöjligheter och en trevlig liten hamn med möjlighet till att hyra båtplats, havskajak och spela boule. I hamnen ligger även Havets magasin med arrangemang under hela året. Denna bostadsrätt erbjuder er en avkopplande livsstil med tid för att njuta, i kombination med bra förbindelser till allt Sotenäset och Bohuslän har att att erbjuda i övrigt.

  • Plus
  • Balkong
  • Hiss
Smeviken 38, null, Tanums kommun
  • Mån 29 jul
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 2
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 3

Smeviken 38

Gård/Skog
Tanums kommun
Residence Fastighetsmäkleri
8 950 000 kr
860 + 750 m²
13 rum
24,5 ha tomt

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna mångsidiga fastighet med oslagbart sjöläge invid södra Bullaresjön. Här erbjuds en unik möjlighet att förverkliga din vision och skapa en verksamhet samt boende av högsta klass. Denna funktionella byggnad ger både yta och funktionen för flertalet verksamheter. Oavsett om du drömmer om att driva hotellverksamhet, campinganläggning, hästgård eller någon form av produktion. Huvudbyggnaden omfattar över 1600 kvm i tre plan och ger stor flexibilitet att anpassa efter just dina behov. Övre våningarna kan användas som bostad, konferens, personalutrymmen eller en ypperlig grund till flertalet lägenheter och korttidsboenden. En del av övre plan är idag inrett och renoverat med stort fullutrustat kök och ett vardagsrum med mysig täljstenskamin. Allt med en slående utsikt över sjön. Det nedre våningsplanet erbjuder anpassningsbara ekonomiytor med flertalet portar och ingångar för enkel uppdelning och tillgänglighet. Intill huvudbyggnaden finns ett rymligt stall och maskinhall. Dessa byggnader ger dig alla möjligheter till hästar eller annan önskad djurhållning. För dig som vill ta vara på sjön finns en gjuten pir och båthus med gott om plats för flera båtar. Till fastigheten hör även fiskerätt till de erkänt goda fiskevattnen. Vid strandkanten finns även en badbrygga för den som önskar ett bad.

  • Premium
Böckerskogsvägen 58, Bjärehalvön, Båstads kommun

Böckerskogsvägen 58

Villa
Bjärehalvön, Båstads kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
283 + 46 m²
8 rum
2 790 m² tomt

Omgiven av vackra bokskogar och öppna fält ligger denna unika timrade villa, ursprungligen uppförd 1787 i Dalarna för att sedan bli flyttad hit i slutet av 1960-talet. Böckerskogen är en genuin och vacker oas på Bjärehalvön där varje unika hus har inslag från det skånska bondesamhället såväl som från landets nordligare breddgrader. En oerhört varm atmosfär fyller upp huset som är i bra skick. Gedigna trägolv och synliga takbjälkar skapar tillsammans med kakelugn, öppen spis och braskamin en charmig miljö att trivas i. Entréplan erbjuder ett vardagsrum med högt i tak och kontakt med matsal och kök, medan tre rogivande sovrum hittas en trappa upp. Inomhusmiljön har en härlig kontakt med trädgården tack vare möjligheten att öppna upp till flera uteplatser, både på entréplan och övre plan. Torr och förträfflig källare med god ståhöjd och massa bra plats för förvaring. Den arkitektritade trädgården är en fröjd för hela familjen, året om. Här finns gräsytor för lek och spring, imponerande rhododendron och annan vacker växtlighet samt ett härligt poolområde. Poolen ligger insynsskyddad i söderläge med ett omgivande trädäck för avkoppling i solen. Intill finns ett poolhus med bastu och stor relaxavdelning som även kan användas som gästrum. I anknytning hittar vi ett gästhus med två sovrum och pentry, utmärkt för långväga gäster eller generationsboende. I trädgården finns även en carport och förråd med gjuten platta. Villan har perfekt läge på Bjärehalvön med närhet till såväl vackra sandstränder som dramatiska klippor. Båstad Golfklubb ligger endast på 10-15 min promenadavstånd och Bjäre Golfklubb 6 min bilkörning bort. Båstad och Torekov nås med en kort biltur och Ängelholms flygplats ligger 20 minuter bort. Varmt välkommen till Böckerskogen 58!

  • Plus
Lärkgatan 6, Bohuslän, Sotenäs kommun
  • Tis 30 jul
Lärkgatan 6, Bohuslän, Sotenäs kommun, bild 2
Lärkgatan 6, Bohuslän, Sotenäs kommun, bild 3

Lärkgatan 6

Villa
Bohuslän, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
7 600 000 kr
116 + 40 m²
5 rum
352 m² tomt

Välkommen till detta charmiga och välhållna skärgårdshus i 1,5 plan med källare i nedre Hunnebostrand. Villan har ett eftertraktat och lugnt västerläge med både veranda och balkong mot havet. Huset totalrenoverades 1990, det lades då vikt vid att behålla den Bohuslänska stilen med stor estetisk medvetenhet hos både ägare och arkitekt. Entréplan har fina sociala ytor i en öppen planlösning där kök, matplats och sällskapsrum möts kring köksö och braskamin, placerad i husets mitt. Här samsas solljuset från burspråken med vit pärlspont, putsad spiskrans och fina pardörrar. Dessa öppnar upp till trädgården på baksidan där det skapats en lugn oas med veranda, gräsmatta och planteringar vid granithällan. På övre plan finns tre sovrum, badrum och allrum, från master bedroom har ni balkong med havsutsikt. Härifrån kan ni njuta av läget ända till solens strålar sakta går ner mot havet på sommaren. Villan har även en källare i markplan med trevlig ingång stensatt med knott. Detta nedre plan kan med fördel kan göras om för att utöka er boendemiljö om så önskas. Sammantaget ett härligt hus och läge som måste upplevas.

  • Premium
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 2
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 3

Ebbetorp

Gård/Skog
Småland, Kalmar kommun
Residence Fastighetsmäkleri
23 000 000 kr
800 + 200 m²
16 rum
6 ha tomt

Bland böljande åkrar vilar anrika Ebbetorp - en mästerlig herrgård som har stoltserat med sin vackra huvudbyggnad i nyklassicistisk stil sedan 1700-talets slut. Byggnaden omges av en vacker engelsk park vars växtlighet förenas harmoniskt med intilliggande natur. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med snickerier, dörrar, golv och beslag till stora delar i originalutförande. Detaljrikt dekorerade kakelugnar pryder flertalet rum och de rum som har renoverats på senare tid har gjorts så med en enastående detaljrikedom i äkta 1700-tals anda. Corps de logit, med sina 16 rum och kök fördelade på två plan, har en planlösning som förblivit näst intill oförändrad sedan byggnadens uppförande. Dessutom finns en stor renoverad vind samt en imponerande vinkällare med valvslagna rum. I början av 2000-talet tillkom ett högkvalitativt stall, ritat av slottsarkitekt Jan Berg. Detta oktagonala mästerverk med glastak och tre hästboxar blir komplett med en sadelkammare samt ett orangeri. Slutligen finns även en flygelbyggnad med två lägenheter, en på vardera våningsplan. Hjärtligt välkommen till Ebbetorp, en tidlös pärla med storslagen historia!

  • Premium
Vägershult Norregård 3, Småland, Uppvidinge kommun
Vägershult Norregård 3, Småland, Uppvidinge kommun, bild 2
Vägershult Norregård 3, Småland, Uppvidinge kommun, bild 3

Vägershult Norregård 3

Gård/Skog
Småland, Uppvidinge kommun
Residence Fastighetsmäkleri
3 500 000 kr
180 + 20 m²
8 rum
5,3 ha tomt

Djupt i de småländska skogarna, endast fyra mil utanför Växjö, är denna idylliska lilla gård undangömd. Välvuxna träd omger tomten och skyddar från direkt insyn. Där innanför, helt orörd av tiden som passerat, står en charmig villa från år 1900. Villan har omhändertagits med största respekt för dess historiska karaktär. Vilket rum du än befinner dig i möts du av genuina detaljer som skapar den perfekta pittoreska känslan. Spegelmönstrade dörrar, kakelugnar och järnspis, gjutjärnsradiatorer, brädgolv och fina snickerier - överallt finns något som minner om en svunnen era. Den så kallade “Guldhallen” välkomnar dig in på entréplanet där stora delar av husets ursprungliga planlösning är bevarad. Representativa salar i fil separeras med ståtliga pardörrar och badar i ljus från högresta fönster. En trappa upp anländer du till ett sällskapsrum med terrass i söderläge. Här uppe finns många mysiga sovrum, flera som förgylls av vackra kakelugnar och ett med en privat glasveranda. Den prunkande trädgården är välskött med en lummig inramning som skyddar från vägen. Runt hela huset finns plats att ställa fram utemöbler för att kunna njuta av solens värmande strålar från morgon till kväll. Intill villan står även en gedigen gammal lada och ett dubbelgarage. Marken uppgår till 5.3 hektar och består till största del av skog, med ungefär 1 hektar åkermark. 2022 renoverades skorstenar och ett nytt värmesystem, jordvärme, installerades. Man borrade även en ny brunn för vatten och ett nytt avlopp . Varmt välkommen till Vägershult Norregård 3!

  • Premium
Visby Innerstad, Visby - Gotland, Gotlands kommun
Visby Innerstad, Visby - Gotland, Gotlands kommun, bild 2
Visby Innerstad, Visby - Gotland, Gotlands kommun, bild 3

Visby Innerstad

Övrigt
Visby - Gotland, Gotlands kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
265 m²
13 rum
364 m² tomt

Innanför Visby ringmur slingrar sig ett medeltida gatunät bland dramatiska höjdskillnader, fortfarande präglat av den tidens högkvalitativa byggnadsverk. Pittoreska gränder stöpta i värdefull kulturhistoria, smyckade med imponerande ruiner, viskar om en svunnen tid då Visby var en bestående Hansestad. Nu, en del av ett välbevarat världsarv. Mitt i stadens kärna, på en hörnfastighet mellan Drottens och St Lars ruiner gömmer sig denna vackra fastighet. Detta underland i stil och elegans döljer sig på ett diskret och perfekt läge i Visbys innerstad. Fastigheten omfattar sju enheter som alla följer sin egen storslagna melodi i färg, mönster och form. Det största huset inrymmer öppna sällskapsytor med ett franskt kök och umgängesdel på nedre etage, tre sovrum på övre etage och ett badrum helt i marmor med förgyllda beslag. Den näst största bostaden ligger även den i två etage med en välbalanserad fördelning av sociala och privata ytor. Resterande enheter har separata ingångar, de flesta från innergården, med effektfullt inredda sovrum i varierande storlekar och tillhörande badrum. Viss inredning kan övertas efter överenskommelse , så det är bara att börja njuta av det bästa Visby kan erbjuda! Mellan de charmiga gårdshusen ligger den privata innergården, harmoniskt avskild från omvärlden som en egen oas mitt i staden. Sammanfattningsvis ett perfekt boende för den stora familjen med flera generationer. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

  • Premium
Yttre Backa 1:5, 1:13, Västra Götaland, Svenljunga kommun

Yttre Backa 1:5, 1:13

Gård/Skog
Västra Götaland, Svenljunga kommun
Residence Fastighetsmäkleri
5 500 000 kr
58 ha tomt

Välkommen till denna exklusiva och natursköna skogsfastighet vid den pittoreska sjön Fegens västra strand. Denna unika egendom erbjuder en privat halvö och flera mindre öar, vilket ger en känsla av avskildhet och fridfullhet mitt i naturens famn. Med totalt 55,5 hektar, varav 40,3 hektar består av produktiv och välskött skogsmark, är detta en perfekt plats för både rekreation och naturupplevelser. Fastigheten lämpar sig utmärkt för en mängd olika friluftsaktiviteter. Under sommarens långa, ljusa dagar kan du njuta av kajakpaddling, vandring genom skogens vackra stigar, eller bärplockning i den rika omgivningen. När vintern sveper in, förvandlas landskapet till ett vinterparadis med möjlighet till isfiske och skridskoåkning på sjöns frusna yta. För jaktentusiasten erbjuder denna fastighet möjligheter till jakt på älg, vildsvin och rådjur, och om du har tur kan du även få se kronhjort ströva genom skogen. Fiskevattnet är rikt på gös, vilket ger en fantastisk möjlighet till sportfiske i en avkopplande miljö. Egendomen inkluderar också en enklare byggnad som är idealisk för rast och avkoppling efter en dag full av aktiviteter. Här kan du slå dig ner och njuta av en kopp kaffe medan du blickar ut över den stilla sjön och lyssnar till naturens ljud. Denna skogsfastighet är mer än bara mark och träd – det är en livsstil. Här kan du skapa minnen för livet, vare sig du söker äventyr i naturen eller en plats för ro och avkoppling. Ta chansen att äga en bit av Sveriges orörda natur och upplev den sanna meningen av frid och välbefinnande. Kontakta oss för en personlig visning och låt oss visa dig alla fantastiska möjligheter som denna unika skogsfastighet har att erbjuda. Skog Skogsmarken uppgår till ca 40,3 ha produktivt enligt skogsbruksplan. Skogsbruksplanen är framtagen under mars månad av Smålandsgårdar. Skogsbruksplanen visar på ca 5 760 m³sk i stående virkesförråd varav 33 % gran, 31 % tall och 22 % löv varav 14 % utgör av ädellöv. Ca 713 m³sk finns i huggningsklasserna S1 och S2. Jakt och fiske Jaktmöjligheten är goda efter vildsvin, älg, och rådjur samt sedvanligt småvilt. Kronhjort finns sporadiskt i området. Storslaget fiske i sjön Fegen, en av de bättre fiskesjöarna i regionen, efter bland annat gös, stor abborre och gädda. Byggnader Det finns en enklare byggnad/arbetsbod vid avdelning 8 som använts till rastplats vid jakt och skogsarbete. Vindkraft Det finns inga pågående projekteringar av vindkraft som berör fastigheten. Enligt kommunens vindbruksutredning ligger fastigheten inte inom ett område som vore mest lämpade för vindkraftsetablering. Naturvärden/fornminnen Fastigheten ligger inom Fegens naturreservat, ett äldre fågelskyddsområde som ändrat status. Normalt skogsbruk får bedrivas, dock med vissa inskränkningar med hänsyn till fåglars häckningsperiod. Enligt Skogsstyrelsen finns en registrerad nyckelbiotop i fastighetens nordöstra hörn, dvs avdelning 1. Inga höga naturvärden eller fornminnen finns registrerade. Se vidare information i skogsbruksplanen. Inteckningar Fastigheten är intecknad till 700.000 SEK. Fastigheten kommer att överlåtas obelånad. Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur och eventuellt pågående jakt eller liknande. Vägbommarna är låsta så kontakta mäklaren inför besök på fastigheten. Givetvis går det även bra att kontakta ansvarig mäklaren för enskild visning. Förvärvstillstånd Fastigheten lig

Krokaviksvägen 6, Särö - Budskär, Kungsbacka kommun
  • Tis 6 aug
Krokaviksvägen 6, Särö - Budskär, Kungsbacka kommun, bild 2
Krokaviksvägen 6, Särö - Budskär, Kungsbacka kommun, bild 3

Krokaviksvägen 6

Villa
Särö - Budskär, Kungsbacka kommun
Residence Fastighetsmäkleri
15 600 000 kr
125 + 58 m²
6 rum
3 490 m² tomt

Välkommen till skärgårdsidyllen Budskär och denna högt belägna villa med privat läge och utsikt över havet. Den välskötta villan uppfördes 1960 och är sedan totalrenoverad, dess övre plan har öppna ytor vacker eldstad och högt i tak samt panoramafönster mot havet. Köket intill har även utgång till uteplatserna vilket tillför en extra härlig rymd och gör så att kvällens matlagare kan också vara med vid välkomstdrinken. Det finns två entréer, fem sovrum och två badrum och om det inte skulle räcka finns det även en gästlägenhet, som ligger ovan det nybyggda garaget med dubbla portar. Trädgårdstomten ligger i västerläge med stora sociala ytor som gjort för umgänge och grillkvällar, dess högra vackra läge är strålande. Husets tomt övergår från trädgård till berg med granithällar och gröna partier vilket ramar in tomten på ett unikt sätt. Här uppe finns flera möjligheter om man önskar vidare byggnation. Nere vid vattnet ligger även båtplats för djupgående båt så vad mer kan man önska sig?

  • Premium
Bredinge strand 127, Öland, Mörbylånga kommun
Bredinge strand 127, Öland, Mörbylånga kommun, bild 2
Bredinge strand 127, Öland, Mörbylånga kommun, bild 3

Bredinge strand 127

Villa
Öland, Mörbylånga kommun
Residence Fastighetsmäkleri
9 900 000 kr
161 + 10 m²
5 rum
981 m² tomt

Precis vid havet. Med sälarna och solnedgången som sällskap. Där ligger denna fantastiska fastighet där varje dag är en njutning. På våren vaknar både fåglar och växter tidigt, och trädgårdens rosor blommar nästan till jul. Ett paradis på Ölands västra kust. Detta exklusiva boende är utformat för att erbjuda den högsta nivån av komfort. Villan om 161 kvadratmeter totalrenoverades våren 2022 med nya ytskikt, moderna vitvaror och omsorgsfullt utvalda detaljer. Ett imponerande sällskapsrum har stora glaspartier som ger en enastående utsikt över det färgskiftande vattnet, bara ett stenkast från huset. Här ligger elegant kalksten på golvet och en eldstad klädd i Ölandssten stoltserar mitt i rummet. I väster förlängs rummet av en otrolig terrass med spabad och fridfulla omgivningar. En stensatt innergård med välskötta blomrabatter ger gott om utrymme att skapa en egen sommaroas. Här kan långbord arrangeras för sena grillkvällar, och ett fint växthus finns för odlingsintresserade. Som ett komplement till huvudbyggnaden finns ett gästhus som också ger möjlighet till uthyrning. Slutligen finns två isolerade förråd samt ett nybyggt garage med fjärrstyrd port och laddare för elbilar. Solpaneler installerade 2023 Varmt välkommen till denna avskilda oas på Bredinge strand 127!

  • Premium
Elestorpsvägen 155, Bjärehalvön, Båstads kommun

Elestorpsvägen 155

Gård/Skog
Bjärehalvön, Båstads kommun
Residence Fastighetsmäkleri
11 975 000 kr
260 + 42 m²
27 ha tomt

På Hallandsåsens krön ligger denna betagande gård med trivsamt boende och möjlighet till olika typer av verksamhet. Mangårdsbyggnaden om ca 260 kvm är vackert belägen med utsikt över det böljande landskapet och med en trivsam innergård och trädgård. Här finns även en stor och mindre ekonomibyggnad samt totalt 27 ha mark med ca 14 ha åker, 4 ha bete och 5 ha lövskog. Mangårdsbyggnadens innergård är varmt välkomnande och förenar huset med ekonomibyggnaden. Här finns en vinds- och insynsskyddad uteplats i söder som ger ett härligt välkomnade till huset. På nedre plan hittar vi ett kök med två intilliggande sällskapsdelar där kontakten med utsidans grönska är stor. Det finns även ett kontor/sovrum och wc. Övre plan har två separata delar, varav den ena har sovrum, vardagsrum och badrum samt den andra två sovrum. Hela huset är vackert beläget i grönskan och du har delvis utsikt mot havet från övre plan. Med rätt renovering kan detta hus återfå sin storhet och bli det vackra hem du drömmer om. På utsidan finns, förutom en trivsam innergård, den stora lummiga trädgården som även har en mindre paddock intill. Ladugården innehåller garage, förråd och en tidigare stalldel som är tömd men inte inredd med modern inredning. Marken omfattar totalt 27 ha i ett skifte med sträckning från mangårdsbyggnaden mot söder och ner till skogspartiet om ca 5 ha. Här finns ca 4 ha betesmark, 14 ha åkermark samt ca 5 ha skogsmark som mest innehåller lövskog dominerad av al och ek. Gården ägs av ett dödsbo så ev kan bolag förvärva fastigheten. En kort promenad bort möter vi de vackra sluttningarna ner mot Kattvik och Norrviken med ett betagande landskap och utsikt över det blå havet och kustlandskapet. Endast bokade visningar. Välkommen!

  • Plus
Systerlottsvägen 8A, Bunkeflostrand, Malmö kommun
Systerlottsvägen 8A, Bunkeflostrand, Malmö kommun, bild 2
Systerlottsvägen 8A, Bunkeflostrand, Malmö kommun, bild 3

Systerlottsvägen 8A

Villa
Bunkeflostrand, Malmö kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
387 m²
6 rum
1 454 m² tomt

Strax söder om centrala Malmö, i det öppna skånska landskapet och med Öresunds hänförande havsvy alldeles intill, ligger natursköna Bunkeflostrand. I utkanten av orten för Systerlottsvägen dig fram till denna avskilda oas och imponerande enplansvilla med milsvid utsikt över åkrar och fält. Villans 387 kvadratmeter är optimalt fördelade på väl tilltagna sällskapsrum och privata rofyllda sovrum, allt inrett med högkvalitativa material och med en stilren interiör som fokuserar på att låta grönskan utanför fönstren spela huvudrollen. Kök, matsal och vardagsrum förenas i ett storslaget utrymme med en enastående takhöjd och en vacker eldstad som blir rummets nav. Öppningsbara panoramafönster i flera riktningar leder dig ut till det kanske mest imponerande av allt - en magnifik utemiljö med en arkitektritad trädgård och ett underbart poolområde i eftertraktat västerläge. Den stora insynsskyddade uteplatsen förgylls av en vacker inramande grönska, privat boulebana, utomhusspa och dusch samt en poolbar. Ert alldeles egna sommarparadis. Som ett av Bunkeflostrands största hus erbjuder bostaden inte endast omfattande ytor för umgänge och representation, utan även en stor inredningsbar vindsvåning samt en avsides lokal med separat entré - perfekt för den som vill bedriva egen verksamhet. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

  • Premium
Ingelse backe 28B, Hindås, Härryda kommun

Ingelse backe 28B

Villa
Hindås, Härryda kommun
Residence Fastighetsmäkleri
11 975 000 kr
195 m²
6 rum
2 498 m² tomt

I naturnära Hindås med utsikt i väster över Västra Nedsjön är denna nyuppförda villa om ca 195 kvm belägen, därtill finns 30 kvm vinterbonat förråd/kontor och 60 kvm dubbelgarage. Här finns bad och natur runt knuten och utsikten över sjön och skogar är fullständigt rogivande. Villans kvadratmeter är fördelade på tre till fem sovrum samt flera sällskapsutrymmen. Överallt i huset är utsikten mot sjön och naturen i väster närvarande. Nedre plan har sammanhängande öppna sällskapsytor med stora fönsterpartier ut mot trädgården där en pool om 4*8 m huserar. Flera dörrar ut mot poolen möjliggör vardagsbad i bästa solläge och underbara middagar i kvällssolen på det rymliga altandäcket. Vidare finns två sovrum samt ett stor badrum och tvättstuga. Den generösa matplatsen kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum, fortfarande med gott om plats för en separat matsalsmöbel. På övre plan hittar vi allrum samt ett betagande master bedroom där sjöutsikten mot väster är hänförande. Här finns stort härligt badrum en suite samt walk in closet - allt för att skapa en komplett och förstklassig sovrumssvit. Utanför sovrummet är en rymlig terrass om cirka 48 kvm belägen med både väster och söderläge. Här får både spabad och solsängar plats. Mastersviten är som en egen våning i huset avsedd för avslappning och rogivande stunder. På övre plan finns möjlighet att få till ytterligare ett sovrum om behovet finns. Över entrédörren och runt delar av huset finns ett trädäck med överhäng som gör det praktisk och enkel att ta sig runt villan i alla väder. Tomten om 2 494 kvm erbjuder så mycket mer än en pool i väster. Här finns stora altandäck, garage om ca 60 kvm, kontor om ca 30 kvm och härliga generösa ytor för såväl lek och spring som återhämtning och avkoppling. Hindås tronar än idag som en av Göteborgarnas favoritsommarorter. Hit for man redan från tidigt 1900-tal då flera av ortens vackra jugendbyggnader uppfördes tillsammans med flera representativa privata villor vid sjöarna. Här är sjöarna och naturen alltid nära, sommarens bästa dag blir en spontan solig vardag vid någon av de många badplatserna eller vid poolen. Det höga läget borgar för bättre vintrar än någon annanstans på samma avstånd till kusten. Ortens hoppbackar och tradition av friluftsaktivitet är än idag en starkt bidragande faktor till att du älskar Hindås så snart du kommer hit. Välkommen! Endast bokade privata visningar.

Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 2
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 3

Boa Nygårdsvägen 151

Villa
Olofströms kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
520 m²
12 rum
3,7 ha tomt

Denna unika egendom, precis intill Olofströms golfbana, lever upp till alla förväntningar om ett exklusivt gårdsboende i södra Sverige. Fyra byggnader i ståtligt traditionellt utförande ramar in gårdscentrat och skapar en privat och fridfull boendemiljö, och intilliggande mark om dryga 3,6 hektar kantas av en skyddande trädallé. En klassisk mangårdsbyggnad om 520 kvadratmeter, uppförd helt i trä, har moderniserats genom olika strukturella åtgärder men kvarhåller än idag sin ursprungliga identitet. Entréplanet erbjuder stora öppna sällskapsytor som ståtar med bland annat en imponerande eldstad i glas och skjutbara panoramafönster ut till en altan på den mysiga inre trädgården. Köket är en raritet med dess luftiga utformning, vackra inredning och stora matplats. Övre plan har även det oerhört rymliga umgängesytor som förlängs ut på en terrass med den mest hänförande utsikten över egendomen. Sovrum och badrum med stilig inredning fulländar övre plan, och mangårdsbyggnaden avslutas med en komplett källare där vinkällaren på över 50 kvadratmeter är höjdpunkten. Ett gårdshus bjuder på ytterligare 165 kvadratmeter av väldisponerad boyta som kan användas som förlängning av mangårdsbyggnaden eller som ett pampigt gästhus. Två stora ladugårdar i sten speglar varandra på vardera sida om den yttre gården. Dessa hör till de största i södra Sverige och täcker vardera en yta på ca 41 x 11 meter. Deras användningsområden begränsas endast av fantasin. Den totala arealen, inklusive en mindre skog och äng, uppgår till över 3,6 hektar. Gården har högkvalitativt vatten samt solenergisystem för självförsörjning från september 2023. Ett imponerande gods med storslagen karaktär. Hjärtligt välkommen till Boa Nygårdsvägen 151!

  • Premium
  • Energieffektiv
Fulltofta 4177, Skåne, Hörby kommun
Fulltofta 4177, Skåne, Hörby kommun, bild 2
Fulltofta 4177, Skåne, Hörby kommun, bild 3

Fulltofta 4177

Villa
Skåne, Hörby kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
330 m²
6 rum
1 310 m² tomt

Med fantastiska åtta meter i takhöjd, naturliga byggmaterial och en genomgående imponerande arkitektur beskrivs Fulltofta Magasin bäst som en majestätisk bostad. Det tidigare spannmålsmagasinet, med anor från 1800-talet, genomgick år 2018 en total restaurering och erbjuder nu ett fullkomligt enastående boende, helt unikt i sitt slag. När du kliver in genom den gedigna entrédörren kan du blicka hela vägen upp till takets nock. I förgrunden syns tre nivåer av vackert rustika bjälkar, samt de olika våningarnas glasräcken, som bryter ljuset från byggnadens stora takfönster på ett sakralt vis. På de fyra öppna våningsplanen finns både väl tilltagna sällskapsytor och privata sfärer, dolda mellan byggnadens pampiga skelett i svart stål och solid trä. Högst upp finner du ett loft som blir en fridfull plats att spendera nätterna, där det mjuka morgonljuset smyger in från fyra väderstreck. I trädgården står även ett modernt gästhus med plats för flera övernattande gäster. Här finns även en vedbastu med fönster som blickar ut mot den egna trädgården, och mellan byggnaderna finns en gemytlig uteplats i bästa söderläge. På tomtens framsida står också en carport, byggd i Gotlandsfuru. Den lilla byn Fulltofta ligger i ett vackert naturområde med utsikt över både Ringsjön och Gäddängen. Såväl med bil som kollektivt kan du snabbt ta dig till Lund och Malmö såväl som Köpenhamn och Kastrup.

  • Premium
Sätra Brunn 105 Hotell och Spa, 25 min norr om Västerås, Sala kommun

Sätra Brunn 105 Hotell och Spa

Gård/Skog
25 min norr om Västerås, Sala kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
740 m²

Skogsgården är en viktig pusselbit av Sätra Brunns moderna historia. Här återfinner du det hotell och den spaanläggning som fortsatt att göra byn till en attraktiv plats för besökare och turister. Anläggningen har varit navet i Sätra Brunns verksamhet de senaste åren. Den byggdes på 1920-talet och består av en huvudbyggnad samt två flygelbyggnader som tillsammans bildar en pittoresk, klassisk gårdsbild. De faluröda träbyggnaderna harmoniserar fint med byns karaktäristiska drag. Sätra Brunn har alltid välkomnat personer från alla samhällsklasser. Skogsgården huserade ursprungligen de mindre bemedlade gästerna. Flyglarna var uppdelade på manligt och kvinnligt boende och de bodde flera gäster i samma rum. dag inrymmer hotellet 43 dubbelrum och 9 enkelrum. Alla rum är unika i utseende, storlek och inredning. De mysiga, personliga rummen har en trestjärnig svensk standard. I huvudbyggnaden finns förutom hotellrum även hotellets populära restaurang. Badhus och spa finns i separat byggnad, är byggt i antroposofisk anda med såväl simbassäng och bubbelpooler som vedeldade badtunnor, bastu, gym och behandlingsrum. Här finns också en behaglig lounge där gästerna kan koppla av med Sätra Brunns egna mineralvatten.

Sätra Brunn 106 Förskolan, 25 min norr om Västerås, Sala kommun

Sätra Brunn 106 Förskolan

Gård/Skog
25 min norr om Västerås, Sala kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
854 m²

I utkanten av den pittoreska byn återfinns Sätra Brunns förskola, vilken nu går att förvärvas separat från övriga fastigheter tillhörande Sätra Brunn Hälsobrunn AB. Förskolan om ca 850 kvadratmeter erbjuder ca 50 platser. Byggnaden ligger, i en välvårdad utemiljö mot söder, inbäddad av den skyddande park som präglar Sätra Brunns by. Idag drivs här en populär förskola med ett generöst upptagningsområde, vilket säkerställer verksamhetsunderlaget. Dessutom finns ett fördelaktigt 25-årigt avtal med kommunen. Nuvarande ägare av dagens förskola tog över Sätra Brunn 2002 med en vision om att bevara den karaktäristiska miljön och samtidigt utveckla området och dess redan befintlig verksamhet. Idag är Sätra Brunn i huvudsak ett diversifierad företagande som bedrivs inom hotell och restaurang, konferens, badhus med spa, förskola samt vattenproduktion på flaska. Hotell och spa samt förskola avyttras nu, som separata fastigheter, för möjligheten till en mer fokuserad verksamhetsutveckling. Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill äga och förvalta en privat samhällsfastighet, i enastående och historisk miljö

Sandhamn Trovill 107, Sandhamn, Värmdö kommun

Sandhamn Trovill 107

Villa
Sandhamn, Värmdö kommun
Residence Fastighetsmäkleri
26 000 000 kr
136 m²
4.5 rum
1 514 m² tomt

Invid den populära Trouvillestranden, på Sandöns södra sida, ligger denna enastående 1½-plansvilla av högsta kvalitet. Här möter vardagslivet en idyllisk tillvaro, med naturen precis utanför tröskeln och en underbar sjöutsikt från husets imponerande panoramafönster. Villans 136 kvadratmeter badar i ljus som vackert flödar genom en öppen planlösning. Tack vare takhöjd upp till nock är atmosfären storslagen, med takfönster som skapar både luft och ett häftigt skuggspel. Huset är omsorgsfullt renoverat och erbjuder representativa sällskapsytor såväl inne som ute, med stilrena ytskikt i en sober färgsättning, kök av hög standard och två badrum med lyxkänsla. Runt så gott som hela huset, från väster till öster, sträcker sig en stor altan som förlänger umgängesytorna och blir en perfekt plats för både sociala tillställningar och avkoppling. Här kan du njuta av solen hela dagen med en förtrollande utsikt mot vattnet. En gäststuga, belägen strax intill villan, rymmer flera övernattande gäster, och en modernt inredd friggebod med bastu höjer livskvaliteten ytterligare. Här bor du nära allt Sandhamn har att erbjuda. Med sina hotell, restauranger, mataffär m.m. är detta ett samhälle som lever och blomstrar året om. Waxholmsbåten från Stavsnäs gör det enkelt att nå hit när som helst på året, och sommartid går en direktbåt från Stockholm. Fastighetsägare har också möjlighet till en båtplats via Trouvilleföreningen. Varmt välkommen till denna oas på Sandhamn Trovill 107!

  • Plus
Havsjö Tovtorpet 1, Småland, Nässjö kommun
Havsjö Tovtorpet 1, Småland, Nässjö kommun, bild 2
Havsjö Tovtorpet 1, Småland, Nässjö kommun, bild 3

Havsjö Tovtorpet 1

Gård/Skog
Småland, Nässjö kommun
Residence Fastighetsmäkleri
7 500 000 kr
144 + 24 m²
9 rum
24 ha tomt

På det Småländska höglandet där Lagan har sina källflöden ligger gården Havsjö Tovtorpet. Här i skogsrika omgivningar börjar vattnet sin slingriga väg västerut och gården är ett naturparadis som man älskar att vistas i. Ägarna till Tovtorpet har genom ett snillrikt sätt skapat ett vattenlandskap av inte mindre än fem spegelblanka dammar som förbinds med porlande bäckar. Den största dammen ligger nedanför bostadshuset och i anslutning till strandkanten finns en vedeldad bastu. Här är hela tiden naturen och lugnet närvarande. Det ena bostadshuset är vinterbonat, och det andra används under sommarhalvåret. Gårdens lada har byggts om till festlokal med både bar och restaurangkök. Gården är perfekt för den som söker ett lugnt och avskilt ställe att samla familjen, ett generationsskifte eller att kombinera sitt boende med någon form av verksamhet. Idag bedrivs en småskalig laxodling i två av dammarna, i de andra fiskas det till husbehov. Tidigare har ägarna även arbetat med fisketurism, vilket en ny ägare enkelt kan starta igång igen. Bostadshuset uppfördes 1910 i 1 1/2 plan med hel källare. Efter en tillbyggnad på gaveln omfattar huset fem rum och kök i två plan. På södersidan finns en stor altan med utsikt över dammen. En bit bort ligger den äldre stugan uppförd i mitten av 1800-talet även kallad Blinda-Tildas hus. Stugan är belägen på en höjd med utsikt över de mindre dammarna och omfattar fyra rum och enklare kök. Här finns flera originaldetaljer bevarade såsom vackra spegeldörrar och trägolv. Båda husen är i gott skick. Intill bostadshuset finns även ett garage med förråd. Den gamla ladan är idag är inredd till festlokal. Byggnaden med måtten ca 9 x 18 meter är till hälften isolerad med restaurangkök, kylrum, omklädningsrum med dusch och toaletter. Ovanpå finns en mindre konferenslokal. Andra hälften av byggnaden är en oisolerad festsal som är öppen upp till nock. Genom skjutdörrar kan gaveln öppnas och festlokalen binds samman med uteplatsen och dess utsikt emot dammen. Ladan/festlokalen har tillstånd för 70 gäster och 25 gäster i konferenslokalen. Bostadshusen har använts till logi för gäster. Så idag är husen byggda för logi för 27 personer. Skogen och inägomarken Den egna skogsmarken som omger husen uppgår till ca 21,2 ha enligt skogsbruksplanen där 19,5 ha är produktiv skogsmark och 1,7 ha ingår i ett naturreservat. Virkesförrådet uppgår till 2 680 m3sk och fördelar sig på 11 % tall, 67 % gran och 21 % löv, samt även en mindre del lärk. Fastighetens medelbonitet 7,2 m3sk per ha och år och löpande tillväxten 6,1 m3skha/ha och år. Inägomarken består av den klippta ytan fram för husen samt några mindre beten/åkrar på fastigheten, totalt ca 2,1 ha enligt skogsbruksplanen. Jakt och fiske Tovtorpet har andel i samfällt fiske inom Havsjö by, vilket omfattar sjöarna Norrsjön och Sörsjön, samt Toftaån. Kräftfisket är sämjedelat och Tovtorpet fiskar i Toftaån från bron och norr ut utmed egen gräns. De egna dammarna tillsammans med del av Tostaån uppgår till ca 2,0 ha. Jakten ingår i ett jaktlag med grannfastigheterna avseende älgjakten och småviltsjakten bedrivs i egen regi. Fastigheten hyser god tillgång på rådjur och vildsvin, samt även älg. I markerna finns gott om bär och svamp, och det finns även utrymmen för egen småskalig odling på de små åkrarna. Kontakta mäklarna för tilläggsmaterial, fullständig skogsbruksplan, mer information och bokning av visning. Varmt välkommen till Tovtorpet på Småländska högla

  • Premium

Visar 1 - 25 av 56