Mäklare Tomas Jonsson

Tomas Jonsson

Om mig

Tomas har sedan början av 1990 arbetat som mäklare och även drivit framträdande mäklarkontor i Linköping. Än idag brinner Tomas av samma entusiasm att få hjälpa både säljare och köpare till en lyckad affär. Tomas är bosatt i Linköping men spenderar merparten av sommarhalvåret på underbara Öland. Tomas arbetar med fokus på Kalmar län men tar även uppdrag runt Linköping.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 2
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 3

Ebbetorp

Gård/Skog
Småland, Kalmar kommun
Residence Fastighetsmäkleri
23 000 000 kr
800 + 200 m²
16 rum
6 ha tomt

Bland böljande åkrar vilar anrika Ebbetorp - en mästerlig herrgård som har stoltserat med sin vackra huvudbyggnad i nyklassicistisk stil sedan 1700-talets slut. Byggnaden omges av en vacker engelsk park vars växtlighet förenas harmoniskt med intilliggande natur. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med snickerier, dörrar, golv och beslag till stora delar i originalutförande. Detaljrikt dekorerade kakelugnar pryder flertalet rum och de rum som har renoverats på senare tid har gjorts så med en enastående detaljrikedom i äkta 1700-tals anda. Corps de logit, med sina 16 rum och kök fördelade på två plan, har en planlösning som förblivit näst intill oförändrad sedan byggnadens uppförande. Dessutom finns en stor renoverad vind samt en imponerande vinkällare med valvslagna rum. I början av 2000-talet tillkom ett högkvalitativt stall, ritat av slottsarkitekt Jan Berg. Detta oktagonala mästerverk med glastak och tre hästboxar blir komplett med en sadelkammare samt ett orangeri. Slutligen finns även en flygelbyggnad med två lägenheter, en på vardera våningsplan. Hjärtligt välkommen till Ebbetorp, en tidlös pärla med storslagen historia!

  • Premium
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun
  • Sön 19 maj kl 14:00
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 2
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 3

Trollagärde 120

Villa
Småland, Emmaboda kommun
Residence Fastighetsmäkleri
6 500 000 kr
156 + 3 m²
5 rum
2,6 ha tomt

Småländsk villaidyll med egen sjö, fiskodling och smedja! Endast en halv mil norr om Emmaboda, i ett förtrollande skogslandskap, gömmer sig denna småländska villaidyll utöver det vanliga. På tomten om cirka 2,6 hektar står inte bara en klassisk röd trävilla med vita knutar, utan även ett nyrenoverat gästhus, en fungerande smedja från 1864, isolerat dubbelgarage, kåta, bastu/relax och framförallt en egen sjö med sportfiskeanläggning och egen fiskodling intill. Allt tillsammans skapar en oslagbar miljö för rekreation och friluftsliv, med goda möjligheter att bedriva olika verksamheter på den egna fastigheten - ett ypperligt tillfälle att fortsätta driva företag såsom nuvarande ägare framgångsrikt har gjort i över 40 år! LÄS MER HÄR: <a href="https://www.trollagarde.se/index.php">Trollagärde Vattenbruk AB</a> En vackert välskött trädgård omger bostadshuset om 156 kvadratmeter, fördelade på fem rum och kök. Interiört förenas inslag av lantlig karaktär med moderna bekvämligheter som bildar en hemtrevlig familjevilla. Med vinterträdgård och uteplats i söder förlängs husets sällskapsytor på bästa möjliga sätt, där soltimmarna är många och atmosfären är stillsam. Intill huvudbyggnaden står ett nyrenoverat gästhus av hög standard och, på motsatt sida, ett stort isolerat dubbelgarage med ypperliga förvaringsmöjligheter. En bit ned på fastigheten, intill den egna sjön, står den charmiga kåtan, ett bastu- och relaxhus samt utekök och grillplats i den natursköna miljön. Fastighetens pärla är den gamla smedjan från 1864, högst välbevarad i sin ursprungliga form. Varmt välkomna till Trollagärde 120 och denna enastående fastighet, mer en sällsynt upplevelse än ett hem!

  • Premium

Visar alla 2