Hövdingegatan 23

Ramlösa, Helsingborgs kommun Se på karta

11 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
190 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
1 226 m²
Byggår
1911
Driftkostnad
85 918 kr/år

I Ramlösas bevarandeplan nämns villa Ekekroken som ett av de första husen i området där byggmästare Rosendahl lät uppföra huset 1911. Fram till idag har huset förädlats av nuvarande ägare som lyckats återskapa men även bevara. Huset har med varsam hand renoverats de senaste åren och än idag är det samma fönster som sitter kvar sedan byggåret. Vackert spröjsade präglar de husets utseende och påminner om den danska arkitekturen som var aktuell i början på 1900-talet. Fasaden har kvar sitt säregna putsmönster och gula färg som idag är skyddat enligt plan. Ryttmästaren Reuterholm inspirerades just av sitt gamla hem i Oxford när han designade denna magnifika villa.

Huset välkomnar med den imponerande entrédörren som även den återskapats från sitt ursprung med en tunnvalvsförsedd omfattning. Hallen öppnar upp sig med en väl tilltagen takhöjd som omringar den svängda trappan upp till ovanplan. Entréplan har genomgående vackra och massiva trägolv och granitgolv, två kakelugnar och en öppen spis utsmyckar de fina sällskapsrummen. Höga lister och stuckaturer är bara några av detaljerna som förhöjer känslan för huset. En liten utbyggnad i köket har skapat mer utrymme, men är också en vacker detalj för husets fasad via ett tidsenligt burspråk.

Ovanvåningen erbjuder ett allrum, två vackra sovrum och ett exklusivt badrum. Även här är detaljer så som fina dörrposter och massiva trägolv genomgående. På senare år har även en ny trappa installerats för att nå vindsplan där ytterligare ett sovrum skapats samt ett duschrum. Härifrån får man utsikt över Ramlösas grönskande omgivning och tomtens egna parkträdgård.

Trädgården har med handkraft grävts ur för att skapa en väl genomtänkt oas av blommor och växter som följer årets säsonger. Stenläggningarna runt huset följer ett traditionellt mönster och har små belysningspunkter installerade för en vacker skymningseffekt. Höga häckar och träd ramar sedan in trädgården och öppnas upp vid de svarta smidesgrindarna.

Ett hem beläget på Ramlösas vackraste gata, Hövdingegatan.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Bobbie Donander

Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
Mäklare Bobbie Donander, Valvet Mäklarfirma i Helsingborg AB
0701-44 16 16