Brynhildsvägen 18

Täby Kyrkby, Täby kommun Se på karta

9 995 000 kr

10 675 000 kr -6 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
180 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
1 225 m²
Byggår
1915
Driftkostnad
45 003 kr/år

Med sitt lite gömda läge, inbäddat i grönska och helt fritt från insyn, på mysig tomt med äppelträd, reser sig denna charmiga vita sekelskiftesvilla med ett eget orangeri. Huset är dessutom beläget i Kyrkbyns mest omtyckta och äldsta villakvarter. Tomten är plan med gräsmatta och fina grusade och stenlagda ytor. Pampig entrésida, inramad av buskar och äppelträd, placerar sig villan helt optimalt på alla tänkbara sätt, inte minst ur solsynpunkt. Det finns flera platser runt huset för utemiljö. På framsidan av huset finns en härlig uteplats och utrymme för bord och stolar. Vid sidan av huset mot orangeriet finns en annan möjlighet till solstolar och relaxdel. Här kan man verkligen följa solen hela dagen. Inne i huset möts man av ett generöst ljus vilket är genomgående i hela fasigheten.

Entrén och hallen är väldisponerad och på sidan av huset finns dessutom en groventré, en dröm för alla barnfamiljer - gott om plats för ytterkläder och fina förvaringsytor och man kan genom detta hålla huvudentrén mer representativ. Ett trevligt kök med en kombination av gammalt och nytt. och med en rymlig matplats i anslutning - här finns plats för den stora familjen! Enkel access härifrån till vardagsrummet med den öppna spisen centralt placerad vilken blir en naturlig samlingspunkt om kvällen. Den öppna spisen skänker inte bara hög mysfaktor utan bidrar även till fin uppvärmning av huset, inte helt oviktigt i tider som råder. På övre plan ligger husets 4 sovrum , master bedroom är väl tilltaget med ett separat "rum i rummet", perfekt för det minsta barnet eller kanske som kontor. Ett sovrum har en egen balkong med med utrymme för relaxmöbler - trevlig plats med fint solljus och fantastiskt överblick över tomten och närområdet. På infarten till huset finns plats för två bilar och ladd uttag för elbil.

På tomten har säljaren varsamt renoverat ett orangeri, fantastiskt fina fönster och dörrar ger karaktär åt byggnaden. Detta utrymme utgör ett trevligt inslag på tomten och här har säljaren med familj och vänner haft många trevliga tillställningar. I orangeriet vill man bara sitta och mysa med tända ljus och varma filtar om vår och höst. På sommarhalvåret omgärdas man av en prunkade trädgård med jordgubbar, blåbär, krusbär, hallon och äpplen...hur mycket äpplen som helst! Så härligt med egen skörd och njuta av sitt egengjorda mos till frukostgröten. Livet på en pinne! Det finns flera fina uteplatsmöjligheter runt huset och i trädgården, alla med avskilt och ogenerat läge. I anslutning till orangeriet har man ett separat isolerat förråd som idag ställts iordning som ett gym och förvaring av cyklar mm.

Täby Kyrkby är en mycket omtyckt del av Täby. "Kyrkbyn" är det ursprungliga och därmed den äldsta del av Täby och det var härifrån kommunen sedan byggdes vidare. Idag består bostadsbeståndet av en härlig mix av sekelskifte och nybygge. Österbylevägen ligger i omtyckt, uppvuxen del av Kyrkbyn, här bor man länge i sina hus och det är lugnt och tryggt. I närområdet finns fina Byleskolan och populära Odens förskola men även flertalet andra att välja på i absolut närhet till huset. Det finns anlagda cykelbanor vilket gör att barnen kan röra sig fritt mellan kompisar och cykla till och från skolan. Det finns även goda kommunikationer till och från Kyrkbyn med både Roslagsbanan och bussar. På gångavstånd ligger IP med flertalet löparslingor, promenadleder och fotbollsplan, mycket aktivitet i detta området med idrottsevenemang av olika slag. I närhe

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Täby

Kontakta mäklaren

Anneli Strandberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Täby
Mäklare Anneli Strandberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Täby
076-014 29 59