Örnbogatan 18

Bromma Ålsten, Stockholms kommun Se på karta

25 900 000 kr

27 900 000 kr -7 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
270 m²
Biarea
46 m²
Tomtarea
1 030 m²
Byggår
1925
Driftkostnad
62 800 kr/år

EXKLUSIVT RENOVERAD ÅLSTENSVILLA I HÖGT S/V-LÄGE - SJÖGLIMT!
Endast ett stenkast från charmiga Ålstens Torg ligger denna gediget renoverade Brommavilla. Stor friköpt tomt i högt, fritt och soldränkt läge med skyddat hörnläge. Stilfull och charmerande familjevilla anno 1925, som topprenoverats på senare år med finess, där moderna lösningar smickrande möter bevarad byggårskaraktär och originalkänsla. Luftiga sällskapsytor, exklusivt nytt kök, bra våtrum med SPA-känsla och 4-6 sovrum. Samtliga ytor är uppdaterade, (se säljarens digra åtgärdslista för förstahandsinformation). Underbar friköpt tomt som anlagts vackert de senaste åren. Här leker barnen skyddade från biltrafik bakom staket och häckar.
I högt pampigt läge med direkt närhet till charmiga Torget ligger denna stilfulla och tidstypiska villa med lite "herrgårdskaraktär", lugnt inbäddad i Västerleds idylliska villakvarter. Läget kunde inte vara bättre. Endast någon minuts gångväg ner till det levande torget med småstadscharm och gott om trevliga butiker. Här finns förutom livsmedel och delikatesser även restauranger, inredningsbutiker, klädaffärer, Café Gateau och Gelato Scarfó, glassbutiken som folk vallfärdar till. Ålstenskolan och förskolor på behändigt avstånd endast några minuter från huset. Mälaren med bad- och båtliv, även den på gångavstånd från villan.

Barnvänligt läge på sparsamt trafikerade Örnbogatan, en av Västerleds mest efterfrågade adresser. Tomten är 1.030 kvm, i "Brommamått mätt" en stor tomt, i bästa SV-läge. Här ligger solen på från tidig morgon till sen kväll. Det höga läget ger en ogenerad känsla och det är gott om luft mellan husen. Tomten är lättskött och anlagd för att blomma vackert från vår till höst. Är man odlingsintresserad är förutsättningarna de bästa, givet det soliga läget. Plats för bilar på uppfart. Inbjudande uteplatser ramar trivsamt in huset och erbjuder gott om plats för utemöbler, grill och solsängar. Här njuter man ogenerat av sköna stunder med "nära och kära" och lata stunder i solstolen.

Stensatt gång leder upp mot en av husets två entrédörrar, denna vardagsingång i souterrängplan ligger praktiskt invid bilplatsen. Vacker granitgrund ramar stilfullt in entrédörren. Smidesdetaljer på och runt huset utgör fina detaljer och minner om husets byggår.
Välkommen in...

ENTRÉPLAN - Glasad entrédörr leder, via trallbelagd altan, in till hall med invidliggande gäst-wc. Nyrenoverat kök av hög klass och med stilren design. Vackra och väl tilltagna sällskapsytor med underbart ljusflöde och härlig rymd tack vare öppen planlösning och access till såväl matsalen, vardagsrummet, glasat burspråk samt köket. Rummen badar i ljus genom höga spröjsade fönster i tre väderstreck, med vy mot den grönskande tomten. Eldstad utgör en fin detalj och håller med såväl värme som trivsel. Mörkbetsade ekgolv i fiskbensmönster och ljus färgsättning på väggar utgör en fin bas. Från köket har man via altandörrar access till den ogenerade altanen med många soltimmar och luftig vy tack vare det höga läget.

ÖVRE PLAN rymmer allrum, fyra bra sovrum samt badrum. Master Bedroom har öppen spis, praktisk Walk-in-closet samt utgång till solig balkong med fin vy över området.

VINDSPLAN - Vinden erbjuder ett ljust och trivsamt allrum att nyttja efter behov och som också kan delas till två rum, om så önskas. Från detta plan har man fin vy ner mot Mälaren.

SOUTTERÄNGPLAN - Välkomnande och smakfullt renoverad nedervåning som utgör praktisk vardagsentré. Här erbjud

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Bromma

Kontakta mäklaren

Håkan Jansson

HusmanHagberg Bromma
Mäklare Håkan Jansson, HusmanHagberg Bromma
0708-14 12 12

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.