Hunnebergsgatan 25C

Innerstan, Linköping Karta & restider

6 500 000 kr
VillaVilla

Fantastiskt läge på en av Linköpings äldsta och finaste gator finner ni detta vackra gårdshus med bevarade och restaurerade detaljer från 1700-talet. Ett anrikt hem med dess idylliska innergård som rås om med kärlek!

Ljuvligt och lugnt läge på kulturhistorisk adress. Hunnebergsgatan härstammar från Linköpings begynnelse och här finns några av stadens absolut vackraste hus med sin låga karaktär och charmiga innergårdar. Nästan så att ni kan se Tant Grön plocka päron över de vackra trästaketen i kulturkvarteren. I den prunkande och harmoniska innergården, täckt av kullersten, fruktträd och rabatter med de trivsamma uteplatserna kan ni njuta av den lummiga gårdsmiljön, husens vackra detaljer och tilltalande spår av ålder. Här står de massiva materialen stadigt, de röda träfasaderna beblandat med putsade fasaderna med enkelkupade handslagna tegelpannor och spröjsade fönster. Från den fantastiska gårdsmiljön kliver ni in i ett hem som är gediget omhändertaget med både kunskap och känsla. Ursprungsdetaljerna är tydliga, likväl som funktionerna och komforten är hög. Vackra massiva brädgolv, timmerväggar, kakelugnar, eldstäder med detaljer från rokokotiden, järnspis, en inglasat växthus med keramiskt golv och oräkneliga detaljer skapar en sinnlig miljö. Den massiva, rustika känslan förstärks av de välbevarade spegeldörrarna och innertaket som också består av trätiljor. Utöver bostadens inre och den idylliska trädgården har ni också access till föreningens gemensamma utrymmen, bland annat "Valvet" som med sin välvda källarkaraktär har lockat till umgänge i århundraden.

Senare 1700-tal förvaltades och ägdes Hunnebergsgatan 25C av stadsbyggnadsmästaren Olof Wikstrand som lät sälja huset 1786. Under 1800-talets tidsepok bodde Catarina Wilhelmina ”Mina” Andersson som barn på Hunnebergsgatan 25C, hon träffade tillika André O. Wallenberg 1846 på ångbåten ”Linköping” som är grundaren av SEB. I början av 1900-talet brukades köket i huset som karamellkokeri av Karamell-Mimmi. Snälla barn fick gärna smaka av karamellerna som annars såldes i Mimmis stånd på Stora Torget.

Att bo i denna miljö kräver hänsyn till fastigheternas bevarande och omhändertagande vilket gäller såväl utvändigt som invändigt i varje lägenhet. En anrik bostad som ska ägas med stolthet och vetskap om att det är ett stycke kulturhistoria som förvaltas.

I närmiljön, alldeles nära finner vi de fantastiska miljöerna i Linköpings ursprungliga stadskärna. Här har vi biblioteket med sin vackra park, Domkyrkan som oavbrutet inbjuder till besök och också Östergötlands museum och Östgötateatern som bäddar för ett rikt stadsliv. Konserterna i staden ges oftast på Linköpings kongress och paletten av restaurangmöjligheter ligger öppen i det myllrande stadslivet.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
160 m²
Antal rum
8 rum
Avgift/månad
4 056 kr/mån
Driftkostnad
22 896 kr/år
Byggår
1700
Räkna på boendet
Förening
BRF Sundbergsgårdarna
Om föreningen

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hunnebergsgatan 25C och skaffa lånelöfte nu.

Pris
6 500 000 kr
Driftkostnad
22 896 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Om BRF Sundbergsgårdarna

Antal lägenheter
10
Registreringsår
2013
Status
Äkta förening

Källa: All information om bostadsrättsföreningen kommer från allabrf.se.

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

23 398
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 43 dagar sedan, den 9 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips