Brönnestadsvägen 88

Klagstorp, Trelleborgs kommun Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
350 m²
Biarea
85 m²
Tomtarea
1 313 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
53 750 kr/år

En unik möjlighet att förvärva ett helt fantastiskt boende.

Brönnestads gamla skola med anor från 1930-talet stängde ner skolverksamheten 1965, därefter stod skolbyggnaden helt orörd i mer än ett halvt sekel innan en storslagen och högklassig renovering ägde rum mellan 2016-2021 och de första ägarna att nyttja skolan som boende flyttade in kort därefter.
Nu söker denna fantastiska drömbostad sina nästa ägare. Gammalt möter nytt på ett perfekt sätt och detta är ett hem där man verkligen njuter från första stund.

Vi tar steget in i bostaden och redan här känner man att detta är något alldeles extra. Den vackra stentrappan, där mellanstadiebarnen förr i tiden sprang upp och ner, finns fint bevarad och är en detalj som sticker ut.

Hela huset genomsyras av en känsla av kvalitét. Vackra golv med vattenburen golvvärme på bägge plan, högt till tak, ett magiskt ljusinsläpp och genomtänkta detaljer. Lägg därtill vacker utsikt över det skånska landskapet och en tystnad samt ett lugn som man inte kommer i närheten av inne i stan.

På det nedre planet, som har en takhöjd på drygt 3,6 meter, fanns tidigare den gamla skolsalen med den stora svarta tavlan på väggen där magistern plitade ner multiplikationstabeller och Pythagoras sats. Idag finner man imponerande takhöjd, två stora sovrum, härliga sällskapsytor, badrum, Gäst-WC och ett superfint kök. En rakt igenom stilren interiör som sannerligen imponerar även på den mest kräsna och som skulle kunna platsa i vilket inredningsmagasin som helst! Från sällskapsavdelningen, via vackra dubbeldörrar når man trädäcket och trädgården på baksidan av huset. Härifrån kan man njuta av vyn mot det Skånska landskapet och följa förändringarna i färgerna när sommar blir till höst!

Tar vi trappan upp till övre plan så når man bostadens mer privata delar och även här imponerar takhöjden om drygt 3 meter och skapar tillsammans med det fantastiska ljusinsläppet en ljus och luftig ovanvåning. Här finns fyra sovrum, ett allrum samt ett stort, stilrent badrum inrett med både dusch och badkar. Lägg därtill en klädkammare med walk-in closet känsla som tar hand om klädförvaring så är även detta ett våningsplan som inte saknar något.

l källaren finns relaxavdelning där nuvarande ägare har installerat en stor bastu. I anslutning till denna finns bekvämt duschutrymme samt wc. Källarplanet erbjuder en för huset hälsosam och helt stenlagd miljö och här ges gott om plats för förvaring. I källaren finns även husets tvättstuga som innehåller såväl tvättmaskin som torktumlare.

På uppfarten ryms flera bilar och dessutom finns ett fristående garage som byggdes 2021 med laddbox för elbil installerat året därpå.

Den ombyggda skolan är renoverad väldigt stilrent, smakfullt och håller hög klass, samtidigt som historien sitter i dess väggar.
För den som längtar ut på landet men önskar behålla den härligt exklusiva känslan, ja – då är detta ett hem att trivas i.

För ytterligare information vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Malmö

Kontakta mäklaren

Henrik Feuk

HusmanHagberg Malmö
Mäklare Henrik Feuk, HusmanHagberg Malmö
0722-520298

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.