Richerts väg 32

Lerum - Centralt, Lerum Se på karta

5 450 000 kr

5 850 000 kr -7%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
182 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
907 m²
Byggår
1966
Driftkostnad
39 000 kr/år
Antal besök
9 296
Dagar på Hemnet
30

Omfamnad av grönska i ett av Lerums mest uppskattade och centrala kvarter ligger denna formrena 2-familjsvilla, med i dagsläget två lägenheter och ett vidbyggt dubbelgarage. Välj själv om du vill disponera hela huset själv eller bo nästan gratis genom att hyra ut.

Många anser att byggnadskonsten stod på sin höjd dessa sena år på 1960-talet. Hantverket var gediget, materialen massiva och bjälklagen gjutna i betong. Arkitekturen var formrent modernistisk och fokuserad på funktion och rymd. Denna villa är ett utmärkt exempel och nu är det dags för nästa ägare att modernisera bostaden så att den blir funktionell för att motsvara dagens krav. Badrummen är från byggåret med bevarade mosaikgolv och båda köken har en tidstypisk planering och inredning.

I bostaden på entréplan finner vi ett stort och mycket karaktärsfullt vardagsrum med pulpettak och vacker parkett. En öppen spis pryder sin plats mitt på den imponerade tegelväggen, ett tidstypiskt inslag. Arbetsköket har en separat stor matplats med utgång till altanen som delvis är under tak och även här ute finns en murad öppen spis bevarad för mysiga sommarkvällar.

Sovrumsavdelningen ligger separat för sig själv med tre sovrum, varav två är perfekta som barnrum. Längst in ligger föräldrasovrummet med egen stor lyxig klädkammare och badrum. Intill huvudentrén ligger tvättstuga av större format och härifrån når man dubbelgaraget. Våningsplanet har även en separat gäst-WC.

Nästa lägenhet ligger på souterrängplan och en trappa förbinder de båda bostäderna. Här får nästa ägare fritt välja hur man vill disponera fastigheten - antingen som en mycket billigt eget boende med ett uthyrt bottenplan med separat ingång eller att disponera hela fastigheten själv. En boendeform som verkligen ligger i tiden just nu!

En trappa ner ligger den stora gillestugan, även den med en praktfull öppen spis. Detta rum kan disponeras av antingen det övre eller det nedre våningsplanet. Vidare till entréhallen på bottenplan där det som idag är en separat lägenhet med egen ingång, där det i entréhallen finns ännu ett badrum. Köket är praktiskt med matplats vid fönster och innanför det ligger vardagsrum och sovrum. Denna lägenhet ger möjlighet till generationsboende eller till uthyrning med mycket låga egna boendekostnader som resultat.

Förrådsmöjligheterna är goda som sig bör i ett soutterränghus. Läget i de lugna, grönskande och centrala kvarteren är ett av Lerums mest eftertraktade.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lerum