Nabberundan 10

Lerums kommun Se på karta

6 800 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
166 m²
Biarea
105 m²
Tomtarea
993 m²
Byggår
1948
Driftkostnad
64 986 kr/år

Vackert belägen fastighet vid sjön Torskabotten i övre delen av Tollered, ligger denna 40-talsvilla med utsökt läge . Här bor man med direkt badrocksavstånd ner till vattnet, perfekt för ett trevligt morgondopp eller kanske ett mysigt kvällsbad. Den trevliga altanen i söderläge erbjuder detta boende en kombination av vinterboende och sommarstuga. Läget och utsikten ger en känsla av enskildhet i utkanten av Brännabbens villaområde. Här välkomnas man av en farstu och farstukvist som ger fina möjligheter att i skydd av blåst och regn hänga av sig ytterkläder innan man går in i huset. Huset ritades och byggdes av arkitekt Stig Berg och har invändigt genomgått en försiktig renovering där unika detaljer som arkitekten skapat behållits i originalskick. Till detta kan nämnas exempelvis platsbyggda bokhyllor, garderober och serveringsskåp. En finurlig bar är integrerad i bokhyllan mellan vardagsrum och matsal. I vardagsrummets öppna spis har nuvarande ägare satt in en kamin-insats och rökgången har ett syrafast rör. Perfekt att sitta och värma sig framför under kalla vinterdagar.Originalhusets lilla arbetskök och pigkammare har ersatts av ett rejält kvalitetskök från Lidhult med stora bänkytor, rejält med förvaring, gasspis och en extra mindre vask vid spisen. Ugn och micro är integrerade i ett av högskåpen. Köket, liksom entreplanets badrum och gästtoalett, renoverades 2005 då dessa rum också fick vattenburen golvvärme. På entréplan finns två sovrum som båda nås via badrummet. Övre våningen är i halvplan och inrymmer möblerbar hall, ateljé med takfönster åt norr, badrum med dusch och två sovrum med garderober. Taket lades om 2020 med nya betongpannor. Då lyftes även takkuporna för att öka takhöjden i det övre badrummet och öppna upp för ett större fönster med utsikt över sjön. Längs långsidorna finns utmärkt med förråd samt en större klädkammare. Källarplanet innehåller matkällare, pannrum, pelletsförråd , tvättstuga med dusch, bastu och verkstad/förråd. Ingång finns direkt till källaren via en utvändig trappa.

Huset uppfördes 1948 och hade då ett garage i källaren och oinredd övervåning. På 60-talet tros övervåningen ha inretts och garaget i källaren ersatts av ett vidhängande 2-bils garage uppfört mot den norra fasaden. På 60-talet publicerade Femina en artikel om ”Villan vid Torskabotten” där Stig och Ingvor Berg beskrev huset och hur de som arkitekt och konstnär hade skapat sitt hem.

Boendemiljön i Tollered kännetecknas av stor trivselfaktor. Den äldre bruksmiljön blandas med nyare bebyggelse på ett fint sätt och dessutom bor man verkligen med naturen alldeles inpå knuten. Det omgivande skogslandskapet inbjuder till naturupplevelser och trevliga skogspromenader och vilket håll man än väljer att gå åt, har man aldrig långt till fina svamp och bärmarker. På kort promenadavstånd når man dessutom både sjön Torskabotten med sin fina badplats samt badplatsen vid Nääs och sjön Sävelången. Inom gångavstånd ligger även Nääs fabriker samt Tollereds samhälle med butik, närservice och skola.

För att nå skolan och förskolan i Tollered går man några hundra meter och här finns klasser upp till årskurs 5. Vid skolan ligger även Tollereds IF med en fin fotbollsplan. Från Tollered är kommunikationerna med buss goda till både Floda, Lerum och Göteborg.

I Tollered finns en unik kulturhistorisk industrimiljö med en blomstrande brukstid från början av 1800-talet ända fram till mitten 1900-talet. Flertalet av de boende i Tollered arbetade vid N

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum

Kontakta mäklaren

Caroline Larsson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum
Mäklare Caroline Larsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum
0763-28 64 27