Sjöstigen 5

Mölndal, Mölndal Karta & restider

8 985 000 kr

9 985 000 kr -10%

VillaVilla

Nu har vi nöjet att kunna erbjuda magnifika villa Riddargården, belägen vid kanten av badvänliga Rådasjön i ett av Mölndals mest attraktiva områden - Helenevik!

Huset har totalt nio rum varav två sovrum, tre allrum, jungfrukammare, matsal, bibliotek samt två helkaklade badrum och Lidhultskök i klassisk stil.

Att detta är ett välbyggt hus, där byggmästaren inte sparat på material och kvalitet, är något som känns genomgående. Ett hus byggt av skickliga hantverkare med yrkesstolthet.

Här finns flera charmiga detaljer bevarade såsom järngrindar, öppna spisar, handmålade tapeter och blyinfattade fönster.

Entréplanet inrymmer entréhall med kapprumsdel, gästtoalett, bibliotek med platsbyggda bokhyllor och öppen spis, allrum, matsal och större kök. Bakom köket finns jungfrukammare och köksingång.

En trappa upp på övre plan finns två större sovrum, möblerbar hall samt badrum. Goda förråds- och förvaringsutrymmen i sidovindar och klädkammare.
Från övre planets hall nås en balkong i sydvästläge, med rogivande utsikt. Sommar som vinter, höst eller vår är Rådasjön alltid lika vacker.

En trappa ned i källaren finns allrum med öppen spis, pentry, förråd, toalett, tvättstuga med duschdel och bastu. Golvet i källaren är stenlagt och källarytterväggarna består av metertjock huggen natursten.

På entrésidan av huset finns en väl tilltagen, stensatt uteplats i sydvästläge. Här finns plats för stora trädgårdsfester med vänner och familj. Eller varför inte sitta mer skyddat i det fantastiskt fina lusthuset, tillverkat i Trosa. En detalj som skänker det där lilla extra.

Nedanför uteplatsen är en plan gräsmatta som lämpar sig väl för både krocket och badminton.

Till sjön är det äkta badrocksavstånd, en fantastisk känsla att ta sig ett morgondopp knappt tjugo meter från trädgården.

Tunga renoveringar såsom värmesystem, kök och tak är utförda.

Mycket barnvänligt område med stora grönytor och lekplats samt bekvämt promenadavstånd till renoverade Lackarebäcksskolan (F-6). I närområdet finns också förskola, buss, roddklubb, närbutik, flera fiske- och badsjöar samt Gunnebo kulturreservat med dess fantastiska strövområden. Bra kommunikationer både till Mölndals centrum och Göteborg.

Detta är ett unikt tillfälle att förvärva ett otroligt charmigt hus i ett av Mölndals bästa lägen. Huset har varit i familjens ägo ända sedan frukthandlare Ragnar Fridolfsson lät uppföra villa Riddargården 1936.

Ett hus att leva i, ett hus med charm, en plats att förälska sig i, en plats att lämna vardagen bakom sig.

Kontakta mig för att boka en visningstid.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Boarea
160 m²
Biarea
99 m²
Tomtarea
963 m² tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
29 892 kr/år
Byggår
1936
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Mölndal

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sjöstigen 5 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
8 985 000 kr
Driftkostnad
29 892 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

50 109
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 226 dagar sedan, den 9 mars 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips