Sikfors 34

Hällefors Karta & restider

1 350 000 kr
VillaVilla

På 1500-talet hade nybyggare från Finland börja befolka trakten, en av de var Simon Finne vars två söner grundade Sikfors bruk som sedan skulle vara verksamt i över 300 år. Efter att först ha varit en faktorbostad på 1800-talet blev huset ett brukskontor i samband med att verksamheten i bruket omorganiserades. Under början av 1960-talet rev man nästan alla byggnader trots motstånd från lokalbefolkningen och idag finns bara tre slaggstensbyggnader kvar. Nu saluförs ett av dom. Välkomna till Sikfors 34!

Här får ni ett helt unikt hus som är genomgående stort och pampigt. Ett hus med de äldsta delarna från 1700-talet men som på senare år varsamt renoverats i stil med husets karaktär. På bottenvåningen välkomnas ni av stor och rymliga hall med plats för avhängning och förvaringsmöbler. Till vänster ligger matsalen där det får plats ett stort matsalsbord. Innanför matsalen finns ytterligare ett sällskapsrum. Till höger om hallen finner vi köket som renoverats i stil med övriga huset, här finns ett skafferi och plats för ett stort matbord. Bredvid köket ligger vad idag används som vardagsrum. På bottenvåningen finns även en liten WC och ytterligare en hall som leder ut till den rymliga altanen med en fantastisk utsikt över trädgården och Sikforsån.

På övervåningen möts ni av en hall med mycket förvaring. Här finns totalt 6 stora rum, två av rummen har fantastiska kakelugnar och ett rum har en kamin som sattes in 2017, alla eldningsbara. På övervåningen finns även ett renoverat badrum med badkar, samt en stor tvättstuga. Under huset finns totalt fem källarvalv som bland annat används som vinkällare, pelletsförråd och och pannrum.

Hjärtligt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
235 m²
Tomtarea
1 477 m² tomt
Antal rum
9 rum
Driftkostnad
52 572 kr/år
Byggår
1909
Räkna på boendet

Alice Eriksson

Lejons Mäkleri

Telefon: 070 32 62 345 Kontor: 019183070

E-post:

Till salu från samma mäklarkontor

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sikfors 34 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 350 000 kr
Driftkostnad
52 572 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

9 028
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 36 dagar sedan, den 18 januari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips