Kyrkogatan 40

Skurup, Skurup Se på karta

4 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
198 m²
Tomtarea
990 m²
Byggår
1896
Driftkostnad
50 800 kr/år

I den ståtliga tegelbyggnaden på Kyrkogatan 40 erbjuds ett perfekt boende för familjen. Denna sobra sekelskiftesdröm som totalrenoverats från 2007 och fram till 2016 med ett intresse för husets historia. Ett unikt boende där man optimerat utan att tumma på kvalité och karaktär såsom fiskbensparkett, stuckatur och takrosetter, skafferi och spegeldörrar. Utvändigt har huset återställts med två uppmurade skorstenar efter originalet, läckra detaljer på plåtarbetena och det vackra papptaket.

Interiört är det ett varmt välkomnande med generös takhöjd och en vacker färgpalett. De ljusa fina sällskapsytorna där man trivs man lika väl på tu-man-hand framför den moderna kaminen som i sällskap av familj och vänner kring ett festdukat långbord. Det rymliga arbetsköket inspirerar med generösa arbetsytor på stenbänkar, schackrutigt golv, klassiska vitrinskåp och underbart skafferi!

Husets sovrum är sex till antalet och fördelade med tre på varje plan - här får alla sin egen space. Den rymliga ovanvåningen med allrum i kupan är smart avdelad så även mysig läshörna får plats tillsammans med ljus arbetsplats i kupan ut mot gatan. Tre sovrum varav ett med eget badrum med dusch. Ytterligare ett spatiöst badrum finns på detta våningsplan. Möjlighet att dela av ovanvåningen till en egen enhet fanns med i tankarna när man inredde ovanvåningen på nytt och det finns förberett med anslutningar för kök.

I det briljanta annexet finns ett vackert orangeri med trägolv, friliggande bjälkar och vikbara glaspartier ut mot uteplats och trädgård. Perfekt för sensommarmiddagar eller kalas och fest! Här finns dessutom ett helkaklat badrum med dusch och i förlängningen ett fint dubbelgarage med eldrivna portar.

Den vackra insynsskyddade trädgården bjuder på vackra spaljerade äppelträd, hortensia, pelaravenbok, carmecitarönn och buxbom vilka samsas med två stenlagda uteplatser för fika och middag. Gräsytan framför huset är perfekt för ett parti krocket eller kanske för anläggning av pool.

Under årtiondet när huset byggdes kom tåget och den så kallade Grevebanan till Skurup och tätorten blommade upp! En känsla som lever kvar i en modern tappning med ett aktivt föreningsliv, stort utbud av service och affärer och nybyggd modern skola på gångavstånd och likaså till just tågstationen.

Varmt välkomna på visning av denna fantastiska villa som absolut ska upplevas på plats!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad