Södra Ängavägen 121-9

Vellinge Väster, Vellinge kommun Se på karta

16 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
269 m²
Biarea
540 m²
Tomtarea
4 403 m²
Byggår
1805
Driftkostnad
122 722 kr/år

Genom ett öppet landskap av åkrar, betesmarker och strandängar går färden till den kringbyggda gården. Öresunds djupblå hav är skönt nära, liksom grönskande naturreservat. En stillsam och vacker plats att skapa ett hem på - med stora utrymmen för en företagares behov, vad de än må vara. Utöver bostad erbjuds två gästlägenheter och flera huskroppar som kan nyttjas till en utökad bostad eller verksamhetsytor.

De tre vitputsade längorna är uppförda i traditionell skånsk stil. De inramar en pittoresk stenlagd innergård som verkligen lever upp till sinnebilden av landet; kullersten, ölandssten, högväxande stockrosor, förförisk lavendel och buxbom. Utanför är det omättlig grönska, odlingar och blomsterprakt som gäller. Här är utsikten fri över de öppna ängarna och havet. Bostadsdelen ryms i den västra längan och har sitt ursprung från 1805 vilket är tydligt genom flera välbevarade, tidstypiska detaljer. Det gedigna hantverket och snickerier från både förr och nu genomsyrar hela gården. Att de nuvarande ägarna driver ett finsnickeri går inte att ta miste på. Allt är tidstroget och matchar gårdens karaktär. Golven är furu, kilsågad kalksten och tegel. Fönsterna är tidsenliga och har djupa nischer för maximalt ljusinsläpp. I entréplan finns tre sällskapsrum i fil, en tillbyggd klassisk glasveranda, ett platsbyggt kök och orangeri. Sovrum finns på båda våningsplanen liksom badrum.

Orangeriet länkar samman huset med den norra längan som inhyser tvättstuga, verksamhetsdel samt en mindre lägenhet med loft. En gyllene möjlighet att utöka bostadsdelen eller använda för verksamhetsytor. Ytterligare möjlighet till detta erbjudas i den östra längan som idag är snickeriverkstad. Den södra längan består av en lada och gästlägenhet. Möjligheterna på gården är som synes stora och endast fantasin sätter gränser. Kanske blir det kontor/kontorshotell, friskvårdsföretag, restaurang/café, galleri/ateljé, butik med större utställningsbehov eller t om en paddelhall?

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Höllviken

Kontakta mäklaren

Cecilia Lundahl

Bjurfors Höllviken
Mäklare Cecilia Lundahl, Bjurfors Höllviken
0701646726