Rute Västrume 1:41

Norra Gotland, Gotland Se på karta

5 000 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt

Välkommen till denna unika berganläggning i Vestrume "skuldre backe" Rute.

Bergrummet byggdes 1941 och stod klart 1943 och användes i början till förvaring av ammunition av Försvarsmakten. Men sedan mitten av 1960- talet togs ett beslut av försvarsdepartementet att detta skulle vara en stabsplats för GK-stab (KA 3/ Kustartilleribrigad 6) . Bergrummet var byggt att klara av ett kärnvapenanfall och skulle fungera som en ledningsplats om Sverige skulle hamna i krig.

Fastigheten är belägen under marken och består av 7 stycken stora salar. När bergrummet togs ur bruk 2006 var tanken att plombera bergrummet för evigt och därför tömdes bergrummet på ventilationssystem, värmeaggregat etc. Men det hela slutade med att bergrummet såldes vidare och fick grävas fram.

Bergrummet har en stor potential och kan användas till många olika verksamheter tex konferensanläggning, vinkällare, lagring av Whiskey och serverhall. Detta är bara några av alla användningsområden som kan anses som lämpligt för detta unika bergrum.

Det finns inget el eller avlopp draget till anläggningen. Det finns en borrad brunn som är plomberad.

Kontakta mäklaren för att boka visning.

Fastigheten är belägen under marken och marken ovanpå tillhör en annan fastighet. Du som köper denna fastighet godkänner en friskrivningsklausul mot eventuella fel och brister.

Bygglov krävs för att kunna nyttja bergrummet. För frågor kring bygglov kontakta byggnadsnämnden på Gotland.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Gotland