Mäklare Maria Bergström

Maria Bergström

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Skalldalsvägen 4, Hovås, Göteborgs kommun
  • Idag kl 15:00

Skalldalsvägen 4

Villa
Hovås, Göteborgs kommun
Bjurfors Väster
10 500 000 kr
168 m²
6 rum
2 663 m² tomt

Villan ligger med ett privat och ostört läge med fantastisk havsutsikt och magiska solnedgångar som slår ut det mesta. Generösa sällskapsytor både inne och ute, samt en stor sidobyggnad som idag används som studio. Ett läge som behöver upplevas på plats med en stor tomt om hela 2663kvm, med eventuell möjlighet till avstyckning. Villan erbjuder ett privat och ostört läge med generösa sällskapsytor både inne och ute, samt en separat sidobyggnad på ca 35 kvm som idag används som studio. Perfekt för hemmakontor eller eget boende för större tonåring. Väldisponerad planlösning om hela 168 kvm som är fördelat på ett rymligt kök och vardagsrum på entréplan. Ett av husets fyra sovrum finns på första plan samt ett badrum med dusch och bastu. Övre plan erbjuder ett generöst allrum och tre sovrum och ett anslutande badrum med badkar. Tvättstuga finns på första plan. Under sommartid utökas umgängesytorna till den stora altanen i soligt västerläge med panoramautsikt över hav och horisont. Det överbyggda taket gör det möjligt för tidiga vårmiddagar och sena sommarkvällar. Villan har ett unikt och högt läge med fantastisk utsikt över hav och horisont. Tomten är på hela 2663kvm och säljarna har påbörjat en dialog med kommunen angående avstyckning av tomten. Flera frågor är lösta och besvarade, något förhandsbesked är ej klart. Nuvarande ägare kommer ej att driva denna process vidare. En ny vägförbindelse finns till fastigheten vid nya Hovås höjd. Välkomna på visning!

  • Plus
Sjölyckevägen 14, Billdal - Örsviken, Kungsbacka kommun
  • Budgivning med BankID pågår

Sjölyckevägen 14

Villa
Billdal - Örsviken, Kungsbacka kommun
Bjurfors Väster
15 500 000 kr
175 m²
4 rum
3 044 m² tomt

Några granitplattor i gräset visar den hemliga badstigen ner genom den karga grönskan. Vikens rödblanka havsyta väntar knappt 80 meter från tomtgränsen och på vissa ställen är stadiga trappsteg uthuggna direkt i stigens granitklippor. Atmosfären här nere vid havet i solnedgången, när klipporna ännu är varma efter dagens sol, är svårslagen. Doften av tjära och hav blandas med blomdoft på väg tillbaka; upp till den ljusa trävillan som ligger och hukar uppe på klippbranten – helt skyddad från omvärlden. Denna L-formade trävilla om 175 kvm är ensam i sitt slag. Den ligger helt insynsskyddad på ett högt och sannolikt unikt klippläge över fridfulla Örsvik. Det slitna begreppet ”privat” beskriver inte till fullo den lika öppna som slutna läget. Detta smått spektakulära hem har varit i samma ägo sedan det byggdes 1976. Platsen är en välbevarad hemlighet för familjen och dess vänner, där den ligger i slutet av en smal återvändsgata med privat grind. Villan är den sista utposten mot havet och den höga panoramautsikten är helt sensationell. I skydd av byggnadernas U-form samt en brant klippvägg ligger entrésidans helt skyddade, stenlagda piazza med himlen som tak, grönska och en stor damm. Innergårdens stenterrasser fortsätter runt hela villan och på framsidan tycks den låga byggnaden nästan huka sig över klippkanten med fri utsikt ner mot hamnen och ut över havet. Solen går i regel ner mitt i det djupa siktperspektivet där horisonten möter himlen. Den kuperade tomten om 3 044 kvm har konstfärdigt skapade trappor upp till de högsta punkterna där utsikten blir än mer dramatisk. Villans ljusa interiörer präglas av stora och öppna ekparkettytor under bitvis fri takhöjd upp till nock. Mot havet vetter stora, kvadratiska glaspartier som gör havsutsikten närvarande i nästan varje vrå av det rymliga huset. Utöver de stora L-formade sällskapsytorna har villan upp till tre sovrum, ett badrum, stort kök, matsal, stor tvättstuga, två groventréer, carport, garage- och förrådsbyggnad, flera stenterrasser, grönytor, stor damm mm. Örsviken är känt för sin bedövande vackra natur, branta badklippor, sandstrand, småbåtshamn och ofta fantastiska solnedgångar. I närområdet, vid Kungsporten, finns en stor matbutik, konditori, apotek, läkare och restaurang. Sandsjöbacka naturreservat erbjuder slingrande vandringsleder, tysta lövskogar och små badsjöar. Utmed kusten kan du cykla in till Göteborg på den gamla Säröbanan. I området finns även förskolor och skola 0-9. En kort promenad från fastigheten vid Snipen finns även bra kommunikationer med expressbussarna till Göteborg och Kungsbacka Huset är besiktigat, protokollet finns under dokument och länkar. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  • Plus
Agardalsvägen 1, Kullavik - Malevik, Kungsbacka kommun

Agardalsvägen 1

Villa
Kullavik - Malevik, Kungsbacka kommun
Bjurfors Väster
9 400 000 kr
200 + 2 m²
5 rum
1 181 m² tomt

Modern familjevilla med ett attraktivt läge i Malevik som inramas av en insynsskyddad och lummig tomt. En fantastisk villa som genomsyras av rymd och ljus och där varje detalj och materialval är väl genomtänkta för att skapa ett stilfullt och harmoniskt hem. Takhöjden och de generösa fönsterpartierna dominerar och skapar karaktär för huset. Huset har genomgått omfattande renoveringar så som omlagt tak, ädringar av planlösning och nytt badrum. Ny frånluftsvärmepump och luftvärmepump samt installation av jacuzzi. Ommålad fasad 2023. Väldisponerad planlösning i ett plan som är fördelat på kök och vardagsrum i öppen planlösning. Tre rymliga sovrum, allrum och två badrum, samt tvättstuga. På tomten i nära anslutning till allrummet finns en inredd gässtuga, perfekt för hemmakontor eller för äldre tonåring som vill ha egen ingång. Under sommartid utökas umgängesytorna ytterligare med den stora terrassen i soligt söderläge med ett lyxigt spabad. Huset ligger inbäddat i vacker grönska och omgärdas av en plan gräsmatta med insynsskyddad häck. På tomten finns dubbelcarport och ett förråd. Här bor ni i populära Malevik med naturen och havet nära inpå. Till morgon- och kvällsdoppet är det bra några minuter på cykel. Här erbjuds många härliga badställen i de olika vikarna- från klippor, stränder och bryggor. Förutom havet finns närheten till naturen med öppna ängar, slingrande skogsstigar och sluttande blåsippebackar. I närheten finns Maleviksskolan med förskola och årskurser F-9. Skolan är populär och har mycket gott renommé. På fritiden finns bland annat möjlighet till fotboll, tennis och segling. Med de blå expressbussarna tar ni er enkelt in till centrala Göteborg och Kungsbacka.

Banvaktsvägen 8, Hovås - Brottkärrs hamn, Göteborgs kommun
  • Ons 4 okt kl 17:30
Banvaktsvägen 8, Hovås - Brottkärrs hamn, Göteborgs kommun, bild 2
Banvaktsvägen 8, Hovås - Brottkärrs hamn, Göteborgs kommun, bild 3

Banvaktsvägen 8

Villa
Hovås - Brottkärrs hamn, Göteborgs kommun
Bjurfors Väster
13 900 000 kr
150 + 23 m²
3 rum
581 m² tomt

Villans planlösning är unik, tack vare sin placering i den smala gatans kurva. Huset är byggt i 90 graders vinkel som vid garaget viker av i 45°. Detta skapar extra dynamik i entrésidans fasad och bildar en behagligt sluten och insynsskyddad gårdsmiljö med trädäck och pergola på baksidan. Här öppnar sig de fria vyerna ut över ängen och ner mot hamnen där masterna syns vaja i kvällsbrisen, ett par minuter bort. Sommartid flyter de interiöra sällskapsytorna omärkligt ihop med den insynsskyddade utemiljön, tack vare stora och skjutbara glaspartier. Den formrena villan om 150 kvm byggdes så sent som 2019 och har uppmärksammats för sin lika lågmälda som spektakulära arkitektur. Sex villor i samma stil kantar gatan ner mot havet och detta hus är det första som återigen kommer ut på marknaden. Bakom villornas gestaltning står Albin Herlitz, i nära samarbete med Okidoki Arkitekter. Fasadens stående ribbträpanel i gran, och det svagt sluttande sedumtaket, skapar en låg och aningen dämpad profil ut mot gatan. Diskret försänkta i granpanelen bryter högsmala glaspartier av med perfekta proportioner. De största glaspartiernas formspråk avslutas i takets tre kraftfulla ljusslussar i svart plåt. Dessa stora takfönster skapar både massivt ljus och extra stor rumsvolym i ytorna mot entrésidan. Ut mot ängen och havet öppnar sig de stora sällskapsytorna med två nästan heltäckande glasväggar. Uppe från rummets höga nock sluttar taklinjerna svagt neråt – känslan av stora och massivt ljusa rumsvolymer känns nästan överväldigande. Sällskapsytorna ligger i öppen planlösning med matsal och kök från Poggenpohl. Villans smakfulla designlinje hålls ihop av det vackra ekgolvet samt sobert grå nyanser. Via en klassisk gallerigång med glaspartier nås master bedroom-sviten med sobert badrum och dressingroom. På denna sidan av villan får rummen ljus från de stora ljusslussarna i taket. Utöver sällskapsytorna har villan blands annat kamin, två sobra badrum, Poggenpohl-kök, skyddat trädäck med drag av atrium, stensatt terrass, rymlig tvättstuga, insyns- och solskydd, pergola, carport, stort garage mm. Det fria, lugna och skyddade läget i Hovås, bara ett par minuter från hamn och strand i Brottskär, kräver troligen ingen djupare argumentation.

  • Premium
Sjögången 3, Särö, Kungsbacka kommun
Sjögången 3, Särö, Kungsbacka kommun, bild 2
Sjögången 3, Särö, Kungsbacka kommun, bild 3

Sjögången 3

Villa
Särö, Kungsbacka kommun
Bjurfors Väster
9 500 000 kr
240 + 37 m²
9 rum
1 385 m² tomt

Om du någon gång har besökt Särö en sommarkväll minns du känslan. Sommarens ljud och dofter letar sig in i välskötta trädgårdar. Båtmasterna vajar i kvällsbrisen och från de ännu solvarma klippor badar de sista entusiasterna. Denna klassiska badort, med sommarresidens och grosshandlarvillor från sent 1800-tal, representerar det goda livet vid havet. En av de vackra villorna från denna tid är huset ”Hvilan”, uppförd av familjen Zachrisson 1865, huset var deras sommarparadis i flera generationer och äges av dem framtill 1984 när nuvarande ägare tog vid. Huset ligger med ett lugnt och ostört läge, inramat av idylliskt grönska på en vacker tomt om hela 1385 kvm. Huset Hvilan är något utöver det vanliga, ett unikt och charmigt hus som är väl omhändertaget av nuvarande ägare. Renoveringar och förbättringar är gjorda med omsorg och känsla, allt för att ta till vara huset karaktär och stil. Atmosfären förhöjs av gedigna plankgolv, en vacker kakelugn och många vackra spegeldörrar och klassiska skjutdörrar. Den generösa takhöjden och många fönsterpartierna i flera väderstreck ger ett fantastiskt ljusflöde för rummen. Här erbjuds en väldisponerad planlösning om totalt 270 kvm med representativa sällskapsytor i två plan. Det rymliga köket ligger separat och har plats för matgrupp. Det generösa sällskapytorna ligger i fil och kan avgränsas med skjutdörrar. Här finns också två eldstäder i form av en vacker kakelugn och en spis med kasset. På första plan finns två av husets sovrum, samt ett kontor. I vardera plan finns ett badrum med dusch och övre plan erbjuder ytterligare fyra sovrum. Två av sovrummen är större och båda har utgång till balkong och respektive altan. Sammantaget är huset Hvilan ett stycke välbevarad och smakfullt renoverad kulturhistoria, på klassiks mark och badort i Särö. På gångavstånd når du havet med fina badvikar och vacker natur. På cykelavstånd nås den populära restaurangen Blomstermåla och Särö Västerskog. Till Kungsbacka kör du på tio minuter och till centrala Göteborg på 20 minuter. Skolor, service, tennis- och golfbana finns i närheten.

  • Premium

Visar alla 5