Lindberget Mäkleri AB

Lindberget Mäkleri AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Sjöängsvägen 12P, Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Sjöängsvägen 12P, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 2
Sjöängsvägen 12P, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 3

Sjöängsvägen 12P

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
4 975 000 kr
110 + 4 m²
4 rum
vån 3/4
5 799 kr/mån
45 227 kr/m²

Wow! Det här måste vara det snyggaste boendet och bästa läget mitt i Funäsdalen på Sjöängsvägen. Här, i etablerade Brf Fjällets Smycke bor man på 110 kvadratmeter i två etage, ett stenkast från sjön och längdspåret, promenadstråket alldeles nedanför huset. Sjöutsikten är slående och på balkongen med sol från morgon till kväll, sitter man gärna i soffan och hör vågorna klucka. Strandlinjen, 30 meter från huset, ger fri utsikt över sjön och en trygghet om att den härliga utsikten aldrig kommer att försvinna och byggas bort. Huset och balkongen har direkt söderläge och här kan man även njuta av solnedgången på kvällarna när solen går ner bakom Skarvarna i väst. Lägenheten är i dag en stor 3:a på 110 kvadratmeter och samtidigt en f.d. 4:a som enkelt kan återställas till det igen genom att bara sätta upp en ny vägg mot vardagsrummet och därmed har man 3 sovrum som ursprungligt. Väggen, med kanske en dubbeldörr placeras då med fördel mitt framför fönstret så att man får genomgående ljusinsläpp i lägenheten. Förutom 2-3 sovrum inrymmer lägenheten ett stort vardagsrum med med braskamin och sjöutsikt, en matplats för upp till 10 personer och kök i vinkel. På varje våningsplan finns helkaklade badrum, varav det på övervåningen har både badkar och tvättpelare. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och den rymliga klädkammaren skulle absolut kunna fungera som sovrum till ett barn. Läget är unikt och och förutom rofylldheten som finns så här vid sjön, så har man lyxigt nära till allt som Funäsdalen har att erbjuda. Med 200 meter till gondolen och utförsåkning på Funäsdalsberget tar du enklast skidorna på axeln och promenerar till skidbacken direkt från lägenheten. I suterrängplanet på huset finns ett 4 kvadratmeter stort förråd som hör till lägenheten. En bokningsbar relax med allrum och pentry, bastu, duschar och plats för träningsredskap finns också till förfogande för föreningens medlemmar. Lättillgängligt invid huset finns bilparkering i carport med motorvärmaruttag. Föreningen har även en praktisk vallabod med ventilation och cykelförråd. Nere vid sjökanten, ligger föreningens egna båtbrygga.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Sjöängsvägen 12E, Funäsdalen by, Härjedalens kommun

Sjöängsvägen 12E

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
2 475 000 kr
51 + 4 m²
2 rum
vån 1/4
2 798 kr/mån
48 529 kr/m²

Bo centralt med njutbar fjäll-, och sjöutsikt i Brf Fjällets Smycke vid Funäsdalssjön. Området är lugnt och trivsamt med lyxigt nära till allt Funäsdalen har att erbjuda. Med endast 200 meter till gondolen och utförsåkning på Funäsdalsberget tar du snabbast skidorna på axeln och promenerar till skidbacken direkt från lägenheten. Föredrar du längdskidåkning, passerar det populära och lättåkta sjöspåret direkt, utanför dörren knappt 5 meter från altandörren. Lägenheten med 2 r.o.k. och 51 kvm boarea är ett optimalt boende såväl för fritidsändamål som permanentboende. Interiört finns ett rymligt sovrum för dubbelsäng och sjöutsikt. Vardagsrummet är ljust och rymmer plats för både soffdel, tv och matplats. Kök i vinkel och nära hallen finns ett rymligt, helkaklat badrum med tvättpelare, dusch, handfat och wc. Boendet är fräscht och välhållet. Från vardagsrumsdelen kliver du rakt ut på uteplatsen precis intill skidspåret på vintern och promenadstråket sommartid. Här sitter man gärna länge och njuter i solen mot husväggen i söderläge. Lägenheten har en härlig takhöjd och fönster med djupa fönsterliv. Det tillsammans med utsikten över Funäsdalssjön ger lägenheten extra rymd och ett ljust och trivsamt intryck. Här vill man bo och vara så mycket man kan. I suterrängplanet på huset, finns ett varmbonat förråd om ca 4 kvm som hör till lägenheten. Ett bra, extrautrymme för vintersportprylar, och mycket annat. På samma våningsplan finns även en bokningsbar, gemensam relax med allrum och pentry samt bastu, dusch och omklädningsrum. Parkeringsplatsen som hör till lägenheten är belägen som närmaste p-plats intill hissen vid sidan av huset. I Brf:en finns även en praktisk vallabod med ventilation och cykelförråd. Nere vid sjökanten, ligger föreningens egna båtbrygga.

 • Uteplats
 • Hiss
Messlingen Björnstigen 8, Messlingen, Härjedalens kommun

Messlingen Björnstigen 8

Fritidshus
Messlingen, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
2 400 000 kr
60 m²
3 rum
2 760 m² tomt

Fjällstuga med intilliggande gästhus på Björnstigen i Messlingen och Busks område. Beläget längst in på vägen, med större hörntomt och fjällutsikt mot vackra Blåstöten. Huset är charmigt och fritidsboendet upplevs både nyare och äldre på samma gång. Hustypen påminner om en modernare arkitektur och invändigt finns en tidsresa bevarad från tidigt 70-tal då huset byggdes fram till nu med nytt kök, en tillbyggnad med stora fönsterpartier och extra toalettrum. Huvudbyggnaden med ca 60 kvm. boarea omfattar kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum med totalt 5 bäddar, badrum med wc och dusch samt extra toalettrum. I vardagsrum och kök finns en braskamin och 2023 byttes det äldre köket ut till ett nytt, snyggt med köksö, diskmaskin och spishäll. I samma tid installerades även luftvärmepump. Den lättillgängliga gäststugan är en egen byggnad som enkelt nås via altandelen vid entrén som är överbyggd med tak. Gästernas stuga omfattar ett större rum om ca 15 kvm. boarea som förutom två familjesängar även har en enklare, äldre köksdel. Mellan byggnaderna finns ett kallförråd och ytan ger även plats för ved och utemöbler på den vindskyddade altanen. På tomten finns en oisolerad förrådsbyggnad vid infarten till huset och ny 3-kammarbrunn med infiltration som enskilt avlopp. Från huset, beläget i populära Busks område nås skoterleder med enkelhet från den norra delen av tomten. Preparerade längdskidspår passerar i stort sett utanför tomtgränsen! Närmaste skidbacke finns i Kappruet, ca 5 km från Messlingen mot Mittådalen och Funäsdalen. En familjär skidanläggning för hela familjen med både utförsåkning, längdspår och skoterleder förutom restaurang och skiduthyrning.

 • Plus
Vårvägen 2, Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Vårvägen 2, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 2
Vårvägen 2, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 3

Vårvägen 2

Villa
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
5 975 000 kr
129 + 40 m²
4 rum
1 367 m² tomt

Centralt belägen villa i Funäsdalen med 129 kvadratmeter boarea, byggt 2017. Husets centrala läge gör vardagen enkel, när man vill ha nära till allt. Från Vårvägen har du skola och butiker på gångavstånd, Längdspårstart ett stenkast bort och möjlighet att ansluta till skoterled direkt från tomten. Huset på Vårvägen 2 ligger intill Funäsdalsberget och tomten omges av en fin gärdsgård som omringar de tre byggnaderna som finns på fastigheten. Huvudbyggnad med varmgarage, ett inrett Attefallshus och en förrådsbyggnad. Tomten består av gräsytor och asfalterad uppfart och parkering till byggnaderna. Bakom huset rinner en bäck som leds förbi i en gjuten formation. Över bäcken finns en bro och öppning genom gärdsgården för enkel transport på skoter ut till skoterled. Bostadshuset i 1 ½ plan omfattar stor hall som också har dörr inifrån huset till varmgaraget på 40 kvm. Kök och vardagsrum i ljus, öppen planlösning, tre sovrum, rymligt badrum med bastu, två toalettrum samt tvättstuga. Vardagsrum och kök har Marbodalkök, täljstensklädd braskamin och altandörr ut till altan i söderläge. På övre plan finns ett mindre allrum i anslutning till trappan, förutom ett sovrum och toalettrum som redan omnämnts. Attefallshuset med 25 kvadratmeter boarea består av vardagsrum med braskamin. I vardagsrummet finns en trästege som leder upp till sovloft med två enkelsängar. Loftet är beläget ovanför husets sovrum och badrum. Både huvudbyggnad, garage och gäststuga har uppvärmning genom bergvärme som till Attefallshuset går via kulvert från huvudbyggnaden. Tillträde kan ske under sommar eller höst 2024 i god tid före skolstart. Välkommen hit på en visning!

 • Premium
Fjällviolen 1, Ljungdalen, Bergs kommun

Fjällviolen 1

Fritidshus
Ljungdalen, Bergs kommun
Lindberget Mäkleri AB
5 975 000 kr
145 m²
6 rum
1 552 m² tomt

Stort, gediget fritidshus med exceptionellt läge i Torkilstöten, Ljungdalen! Här vaknar du upp i huset som ligger på 840 m.ö.h, precis där den krokiga fjällbjörken möter fjäll. Från sovrummet blickar du ut över vackra Dunsjöfjället på andra sidan dalgången, i en avkopplande miljö där det finns tid för återhämtning, lugn och ro. Det här är en oerhört vacker, fjällnära plats i Ljungdalsfjällen som samtidigt har så mycket att erbjuda för den friluftsintresserade familjen året runt. Bara 300 meter ifrån huset finns den undangömda pärlan, Fjälliften. En enkel lift som tar dig upp på fjällkanten av Torkilstöten med möjlighet att njuta av 100% offpiståkning! Det stora huset på Fjällviolen 1 med egentillverkad timmerpanel och grästak är lika vackert på vintern som andra årstider. På vintern, så diskret framträdanden i den snöklädda omgivningen...och på sommaren och hösten då huset så vackert smälter in bland glest växande fjällbjörk och ängssluttningar mot fjällkanten. En stor altan runt huset i tre väderstreck ger möjligheter att avnjuta sol hela dagen. Huset är vackert och originellt med stora ytor och totalt ca 145 kvm. boarea. Entréplanet har 128 kvm. boarea och en trappa upp finns ytterligare 90 kvm. golvyta där delar av golvytan ej räknas som boarea och ej har ståhöjd. På entréplanet finns ett vardagsrum och kök med öppen planlösning på hela 60 kvm! Många fönster och vackra fönsterpartier i tre väderstreck. I mitten av rummet står en vattenmantlad braskamin som förutom att höja mysfaktorn, även är en del av husets uppvärmningssystem. Här finns också ett mysigt kök i vinkel med köksö och vid matbordet intill ryms 16 personer. Både entréplan och övre plan i huset har vattenburen golvvärme och vackra trägolv samt skiffer i hall och badrum. Med hela 5 sovrum och därigenom 10-14 bäddar, 3 badrum (varav ett stort med både badkar för två personer och dusch samt stor bastu), en rymlig hall och stora golvytor även en trappa upp, är det här ett fritidshus, något större än "vanligt". Här finns utrymme för många att umgås samtidigt och möjligheterna med huset blir också många. Vintertid inbjuder området till längd- och turåkning. Alldeles i närheten passerar preparerade längdspår. Området erbjuder även utförsåkning (förutom i Fjälliften) även nere i byn Ljungdalen med sittlift och fina nedfarter. Här njuter du också av skoteråkning på 60 mil välpreparerade leder genom ett och samma ledkort mellan Ljungdalsfjällen och Funäsfjällen. Sommartid är Torkilstöten en perfekt utgångspunkt för vandring bl. a. till Helags fjällstation. Här finns fina fiskevatten och hösten ger även möjlighet till småviltsjakt. Husets varma känsla och läget bör upplevas på plats, så välkommen att boka en tid för visning!

Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 2
Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 3

Berggatan 2B

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
5 790 000 kr
119 m²
5 rum
vån 2/3
6 447 kr/mån
48 655 kr/m²

Väldisponerad bostadsrätt på 5 r.o.k. intill Röstbergsliften i Funäsdalen by. En lägenhet som precis genomgått ett rejält ansiktslyft som resulterat i ett helt ny design när det gäller interiören. Här finns nu ett nytt, snyggt kök från Perfors och nya mörka golv i rummen. Träpanelväggar med struktur för en varm, mysig och ombonad fjällkänsla samt väggkulörer och inredning i sobra färger. På Funäs Ski Lodge, vid Funäsdalsberget finns möjligheten att vara först ut i backen, varje dag. Det här är ski-in/ski-out på riktigt och liftbyglarna från Röstbergsliften alldeles intill husen tar dig upp till toppen på Funäsdalsberget på några minuter. Här kan du enkelt och bekvämt kliva på skidorna strax utanför ytterdörren utan att behöva starta bilen för att ta dig till backen. Läget är perfekt med närheten till berget. Både för den alpina skidåkningen och för närheten till den levande bykärnan med både caféer och restauranger, butiker, apotek, systembolag och välsorterade mataffärer på bara 7 minuters promenadväg. Bostadsrätten om 119 kvm i två etage är stor och rymlig med totalt 10 bäddar fördelat på fyra olika sovrum. Entrén, en trappa upp, inleder boendet med en välkomnande, större hall och trapphus som övergår i ett välutrustat kök med plats för många kring matbordet. Invid fönstren mot dalen finns även en mindre allrumsdel med TV och fåtöljer. Utsikten genom de generösa fönsterpartierna ger en fin vy över Rödfjället, Funäsdalen by och sjön strax nedanför. Här finns också ett av lägenhetens två badrum. Lägenheten rymmer många och en trappa upp, möts vi av ett stort allrum med braskamin, fransk balkong, fyra sovrum och ett större badrum med generös bastu, tvättmaskin och dusch. Planlösningen och ytorna är genomtänkta och rummen är väl tilltagna i storlek. Lägenheten ger möjlighet för större sällskap att semestra tillsammans, fungera som generationsboende eller för två familjer och ändå får packningen plats, utan problem. Förutom närhet till alpin skidåkning, finns längdspåret också alldeles utanför dörren. Här passerar Funäsfjällens spårsystem med 30 mil variationsrik längdskidåkning. Ett spårsystem som sammanlänkas mellan dalgångarna och kvalitén på spåren håller hög klass. I Funäsfjällen är livet njutbart året runt. När liftarna stängt och sommarsäsongen drar i gång, erbjuder närområdet fina cykelleder, vandring, jakt och fiske i den friska luft och härliga natur som faktiskt finns här. Bostadsrätten säljs fullt möblerad och utrustad. Genom Funäs Ski Lodge (Funäs Resort AB) finns bra uthyrningsmöjligheter via funasskilodge.com och fler säljkanaler samt väl inarbetade samarbeten, exempelvis Destination Funäsfjällen och Stugvärden som också bistår med löpande drift och vaktmästeri.

 • Premium
Berggatan 2D, Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Berggatan 2D, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 2
Berggatan 2D, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 3

Berggatan 2D

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
3 495 000 kr
78 m²
3 rum
vån 2/3
4 213 kr/mån
44 808 kr/m²

Väldisponerad bostadsrätt med 3 r.o.k. precis intill Röstbergsliften på Funäsdalsberget och Funäsdalen by! Här, på Funäs Ski Lodge, vid Funäsdalsberget finns möjligheten att vara först ut i backen, varje dag. Det här är ski-in/ski-out på riktigt och liftbyglarna från Röstbergsliften alldeles intill husen tar dig upp till toppen på Funäsdalsberget på några minuter. Här kan du enkelt och bekvämt kliva på skidorna strax utanför ytterdörren utan att behöva starta bilen för att ta dig till backen. Läget är perfekt med närheten till berget. Både för den alpina skidåkningen och för närheten till den levande bykärnan med både caféer och restauranger, butiker, apotek, systembolag och välsorterade mataffärer på bara 7 minuters promenadväg. Bostadsrätten om 78 kvm i två etage ligger i hus D, närmast backen. Ett rymligt boende med 6 bäddar fördelat på två sovrum. Entrén, en trappa upp inleder boendet med en hall, förrådsrum och trapphus. I förlängning övergår hallen till kök och allrum i öppen planlösning. Köket är välutrustat och det stora matbordet och den platsbyggda kökssoffan ger gott om plats för alla att samlas kring middagarna. Allrumsdelen med soffa och TV, har en fransk balkong i söderläge och stort fönster bredvid. På entréplanet finns även ett av lägenhetens två badrum. På övre plan möts vi av ett mindre vardagsrum med TV och två fåtöljer mellan sovrummen. Det ena sovrummet, mot innergården och byn, inrymmer dubbelsäng. Sovrum 2, mot berget, är inrett med två rejäla våningssängar. Badrummet här uppe har dusch, wc, handfat med kommod, rymlig bastu, tvättmaskin och elektrisk handdukstork. Elektrisk golvvärme finns i de båda badrummen. Förutom närhet till alpin skidåkning, finns längdspåret också alldeles utanför dörren. Här passerar Funäsfjällens spårsystem med 30 mil variationsrik längdskidåkning. Ett spårsystem som sammanlänkas mellan dalgångarna och kvalitén på spåren håller hög klass. I Funäsfjällen är livet njutbart året runt. När liftarna stängt och sommarsäsongen drar i gång, erbjuder närområdet fina cykelleder, vandring, jakt och fiske i den friska luft och härliga natur som faktiskt finns här. Bostadsrätten säljs fullt möblerad och utrustad. Genom Funäs Ski Lodge (Funäs Resort AB) finns bra uthyrningsmöjligheter via funasskilodge.com och fler säljkanaler samt väl inarbetade samarbeten, exempelvis Destination Funäsfjällen och Stugvärden som också bistår med löpande drift och vaktmästeri. Observera att bilderna avser boende i kategori 78 i Brf Funäs Ski Lodge. Skillnader i planlösning, ex. spegelvända kök kan förekomma jämfört med bilderna.

 • Premium
Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 2
Berggatan 2B, Funäsdalen by, Härjedalens kommun, bild 3

Berggatan 2B

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
4 995 000 kr
119 m²
5 rum
vån 2/3
6 447 kr/mån
41 975 kr/m²

Väldisponerad bostadsrätt på 5 r.o.k. precis intill Röstbergsliften i Funäsdalen by! Här, på Funäs Ski Lodge, vid Funäsdalsberget finns möjligheten att vara först ut i backen, varje dag. Det här är ski-in/ski-out på riktigt och liftbyglarna från Röstbergsliften alldeles intill husen tar dig upp till toppen på Funäsdalsberget på några minuter. Här kan du enkelt och bekvämt kliva på skidorna strax utanför ytterdörren utan att behöva starta bilen för att ta dig till backen. Läget är perfekt med närheten till berget. Både för den alpina skidåkningen och för närheten till den levande bykärnan med både caféer och restauranger, butiker, apotek, systembolag och välsorterade mataffärer på bara 7 minuters promenadväg. Bostadsrätten om 119 kvm i två etage, ligger i hörnet av byggnaden. Den är stor och rymlig med totalt 10 bäddar fördelat på fyra olika sovrum. Entrén, en trappa upp, inleder boendet med en större hall och trapphus som övergår i ett välutrustat kök med plats för många kring matbordet. Invid fönstren mot dalen finns även en mindre allrumsdel med TV och fåtöljer. Utsikten genom de generösa fönsterpartierna ger en fin vy över Rödfjället, Funäsdalen by och sjön strax nedanför. Här finns också ett av lägenhetens två badrum. Lägenheten rymmer många och en trappa upp, möts vi av ett stort allrum med braskamin, fransk balkong, fyra sovrum och ett större badrum med generös bastu, tvättmaskin och dusch. Planlösningen och ytorna är genomtänkta och rummen är väl tilltagna i storlek. Den här lägenheten ger möjlighet för större sällskap att semestra tillsammans, fungera som generationsboende eller för två familjer och ändå får packningen plats, utan problem. Förutom närhet till alpin skidåkning, finns längdspåret också alldeles utanför dörren. Här passerar Funäsfjällens spårsystem med 30 mil variationsrik längdskidåkning. Ett spårsystem som sammanlänkas mellan dalgångarna och kvalitén på spåren håller hög klass. I Funäsfjällen är livet njutbart året runt. När liftarna stängt och sommarsäsongen drar i gång, erbjuder närområdet fina cykelleder, vandring, jakt och fiske i den friska luft och härliga natur som faktiskt finns här. Bostadsrätten säljs fullt möblerad och utrustad. Genom Funäs Ski Lodge (Funäs Resort AB) finns bra uthyrningsmöjligheter via funasskilodge.com och fler säljkanaler samt väl inarbetade samarbeten, exempelvis Destination Funäsfjällen och Stugvärden som också bistår med löpande drift och vaktmästeri. Observera att bilderna avser boende i kategori 120 i Brf Funäs Ski Lodge. Skillnader i planlösning, ex. spegelvända kök och vissa möbler kan förekomma jämfört med bilderna.

 • Premium
Vallarstigen 12, Funäsdalen by, Härjedalens kommun

Vallarstigen 12

Tomt
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
1 150 000 kr
1 043 m² tomt

Ta chansen och bygg ditt drömboende i Funäsfjällen! Tomten på Vallarstigen 12 i Funäs Fjällby är 1 043 kvadratmeter och ligger öppet, ljust och lättillgängligt. Sommar- och vinteraktiviteter i olika former når du direkt hemifrån. Vandring, cykelleder, fiske och längdskidåkning ligger 100 - 200 m bort. Till Sveriges bästa alpina utförsåkning kan du promenera i pjäxor på 10 minuter och i princip åka på skidorna tillbaka. Fågelvägen är det ca 400 meter till Funäsdalsbergets 6-stolslift eller 2 minuter i bil. Längdspåren nås med skidorna på och då är man inne på ett välpreparerat spårsystem med totalt 30 mil pistade spår som är sammanlänkat i Funäsfjällen. Elljusspår når du via längdspåren 800 m bort, uppe vid idrottsplatsen. Skoterleder går också förbi området och nås enkelt på din skoter. Funäsdalen by med alla bekvämligheter ligger inom gångavstånd, men nås enklast med bil på några minuter. Funäsdalens fina förskola intill idrottsplatsen tar man sig till via skogsvägar upp för berget eller med bilen 3 minuter längs vägen. Tomtens byggrätt på 160 kvadratmeter ger dig möjlighet att bygga ett hus med två lägenheter, alternativt två hus med max två lägenheter vilket ger stora möjligheter till olika boendeformer. Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp för den 1:a lägenheten är betald och ingår i köpet. Anslutningsavgift för lägenhet nr. 2, samt el och fiber tillkommer.

Smebackenslingan 55D, Funäsdalen by, Härjedalens kommun

Smebackenslingan 55D

Lägenhet
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
3 195 000 kr
70 m²
4 rum
vån 1/2
4 468 kr/mån
45 643 kr/m²

Snygg och smakfullt inrett boende på 70 kvadratmeter i Brf Funäs Fjällby 1, endast 100 meter från Kåvan Express! Här finns pistas manchester 5 meter utanför vardagsrumsfönstret och tittar du ut genom fönstret på morgonen ser du direkt när 6-stolsliften drar igång och backarna öppnar för dagen. Vill du bo bekvämt, kunna sätta på dig skidorna utanför ytterdörren, njuta av skidåkning på Funäsdalsberget och Funäsparken fullt ut, så är det här optimalt. Bostadsrätten är en hörnlägenhet på markplan vilket gör det enkelt och bekvämt utan trappor med packning och skidor. Den är bra planerad med 3 sovrum och 6 bäddar, ett kök och vardagsrum i öppen planlösning och helkaklat badrum med bastu, tvättmaskin och torkskåp. I anslutning till hallen finns också ett extra toalettrum. Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och upplevs ljust med fönster i fyra väderstreck. Gavelväggen i vardagsrummet har en snygg fond med silvergrå träpanel. Likadana träväggar går igen som fond även i sovrummen och hallen. Tillsammans skapas en skön fjällkänsla till hela boendet. Vid matgruppen för 6 personer finns ett fönster på gaveln varifrån du har full koll på barnbacken och pulsen av skidåkare i backen. Köket i vinkel har rostfria vitvaror som matchar fint med de grå köksfronterna. Till höger finns vardagsrumsdelen med soffa, fåtölj, TV och och dörren, ut till en uteplats drygt 5 meter från pisten. Lägenheten säljs fullt möblerad och den snygga inredning som går ton i ton är omsorgsfullt utvald från Permia. Utvändigt, i anslutning till entrén finns ett varmförråd om ca 2,5 kvm. Förrådet har klinkergolv och här finns även lägenhetens frånluftsvärmepump. Ett stenkast från entrén till lägenheten finns elbilsladdare gemensamma i brf:en. Funäsdalsberget är verkligen en pärla när det gäller skidåkning, vyer och vandring. Med en fallhöjd på 300 meter hinner du njuta av många härliga carvingsvängar på vintern innan det är dags att ta liften upp igen. Här, precis utanför lägenheten finns även ett trevligt barnområde för de allra minsta skidåkarna och parken med rails och hopp för de som gillar utmaningar. Härifrån tar du 6-stolsliften till toppen av berget och sen också skidnedfarten ända ner till byn, Funäsdalen på den södra sidan av berget. Med gondolen, mitt i bykärnan tar du dig sen direkt upp till Toppstugan för en god lunch eller fika med milsvid utsikt innan mer skidåkning väntar. Längs Ljusnan, ca 300 meter från bostadsrätten, passerar Nordic Ski spårsystemet som omfattar 30 mil välpreparerade längdspår som sammanlänkas mellan dalgångarna. Sommartid erbjuder Funäsdalsberget och området ikring fina mountainbike-, vandringsleder och bra fiske för att nämna några.

 • Uteplats
Rörosvägen 470, Tänndalen, Härjedalens kommun

Rörosvägen 470

Fritidshus
Tänndalen, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
5 600 000 kr
102 m²
4 rum
2 062 m² tomt

På en lummig tomt, mitt i Tänndalen finns det här fina, röda huset inbäddat bland björkarna. På hösten, när löven fallit av syns Rödfjället mer tydligt från fönstren i stugan. Huset med idag 102 kvadratmeter boarea har till största del byggår 2011. Men redan 1955 byggdes här ett hus om 48 kvadratmeter som då 2010-2011 totalrenoverades och byggdes ut till dagens 102 kvm. Vid tidpunkten för restaurering och utbyggnad bevarades den fina, murade öppna spisen som nu skapar hjärtat i husets varma storstuga. Här tänder man elden på kvällen efter dagar av aktiviteter och samtalar om stort och smått framför brasan. Förutom en stor, härlig storstuga med matbord i burspråket, så finns tre sovrum, ett snyggt, rymligt och funktionellt kök, badrum med bastu och separat toalettrum i anslutning till en rejäl hall. Huset har vattenburen golvvärme och genomgående vackra trägolv. Entrétoalett och hall har fina schiffergolv. Badrum med klinkergolv. På tomten finns även tre andra praktiska byggnader. I hörnet av tomten står ett härbre med anor från 1755 som diskret inretts till gästrum. På utsidan, så oförutsägbar med det åldrade timret och den rejäla trädörren. På insidan så överraskande trivsamt inrett rum med våningssäng och en liten tv. Helt klart det charmigaste av gästhus! I det övre hörnet av tomten står en förrådsbyggnad, ca 20 kvm och närmast huset en gammal timmerlada som också används som förråd. Det centrala läget, mitt i byn har många fördelar. Här passerar Funäsfjällens spårsystem för längdåkning några 100 meter bort. Här finns fina skoterleder och turleder som tar dig upp på fjället väldigt enkelt och bekvämt. Tänndalens alpina skidområde finns några minuter bort oavsett om du väljer bilen eller skidbussen. Hållplatsen för skidbussen finns nämligen bara ett stenkast från tomten längs väg 84 mot Fjällnäs och vidare till Norge i nordvästlig riktning. Knappt 12 km. i ostlig riktning finns Funäsdalen med fler backar, butiker och restauranger att upptäcka. Välkomna att boka tid för visning!

Messlingen Falkstigen 2, Messlingen, Härjedalens kommun

Messlingen Falkstigen 2

Tomt
Messlingen, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
650 000 kr
2 464 m² tomt

I den expansiva byn Messlingen finns nu möjlighet att förvärva en tomt på Falkstigen 2 i det, sedan tidigare etablerade Busks område. Fastigheten ligger ljust och öppet som första tomt till höger när du svängt in på Falkstigen med utsikt mot delar av Flatruet. Här finns möjlighet att bygga ett hus med de bästa förutsättningarna för ett aktivt friluftsliv eller ett trivsamt permanentboende med naturen inpå knuten. Direkt från ett framtida hus finns fler mil längdspår att välja ibland och möjlighet för anslutning till skoterleder i världsklass. Närmaste alpina skidanläggning finns i Kappruet några kilometer bort. En familjär anläggning med skidåkning som passar alla i familjen. Byggrätten för bostadsbyggnad uppgår till 110 kvm på tomten. Byggnadsplanen medger uppförande av en bostadsbyggnad och en förrådsbyggnad. Med dagens Attefallsregler kan därefter en utbyggnad om 15 kvm vara möjlig samt ytterligare bostad i Attefallshus och inte minst friggebod om 15 kvm. Fastigheten kan anslutas till samfällt vatten genom Stadsåns samfällighetsförening utan anslutningskostnad. När fastigheten är ansluten betalar man en årsavgift som förutom gemensamt vatten också omfattar plogning av gemensamma vägar och sophämtning. Anslutningspunkt för el finns framdraget till tomtgräns. Anslutningskostnaden är förbetald sedan tidigare och ingår i köpet!

 • Plus
Tänndalsvallen 648, Tänndalen, Härjedalens kommun

Tänndalsvallen 648

Fritidshus
Tänndalen, Härjedalens kommun
Lindberget Mäkleri AB
3 995 000 kr
72 m²
4 rum
1 653 m² tomt

Fritidshus med vacker fjällutsikt över Tänndalens dalgång, Hamrafjället och Skarvarna. Beläget en armslängd från skidliften och alldeles intill nedfarterna i familjära Tänndalsvallen. Skidåkningen startar ordagrant precis utanför dörren och man inser snabbt att man bor närmast liften! Helt enkelt fantastiska förutsättningar för att till fullo nyttja begreppet ski-in/ski-out, och närmare skidbacken är det svårt att bo. Huset från 1950-talet med 72 kvm boarea har varit en uppskattad uthyrningsstuga "Berget" med 3 sovrum och 6 bäddar, vardagsrum med Jötul braskamin, kök och kaklat badrum. Därtill tvättstuga och förråd med bastu och extra toalett. Delar av huset har renoverats i etapper och senaste gjordes dränering runt huset under sommaren -21. Fastigheten är rymlig med 1 653 kvm och befintliga byggnader står på tomtens nordöstra del. Härjedalens kommun har tagit fram ett förslag till (ny) detaljplan för fastigheten FUNÄSDALEN 26:90 m. fl. där detaljplanen nu ligger ute för granskning fram till den 13 sept. 2022. I den nya planen finns inget hinder för att fastigheten kan avstyckas till två fastigheter med 120 kvm. byggrätt för bostadshus och 30 kvm. för komplementbyggnad/fastighet. Från denna plats nås Funäsfjällens spårsystem med 30 mil preparerade längdspår och 610 km skoterleder enkelt och bekvämt. Sommarhalvåret inbjuder till fina vandrings- och cykelleder, fiskevatten och en magisk fjällutsikt. Här finns möjlighet att njuta, året runt. Vintertid parkerar man bilen på plogad parkering vid liften och går eller åker skoter de sista 80 meterna till sitt hus. På campingen kan man också hyra motorvärmare. Till fastigheten finns endast sommarväg och då kan Ni köra bilen ända fram till dörren. Vägen går då i liftgatan ända upp till huset. Läs gärna mer om området på www.tanndalsvallen.se och www.tanndalen.se

 • Plus

Visar alla 13