Svensk Fastighetsförmedling Mellerud

Svensk Fastighetsförmedling Mellerud

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Sjöbrisgatan 8F, Mellerud, Melleruds kommun
  • Imorgon kl 16:00

Sjöbrisgatan 8F

Villa
Mellerud, Melleruds kommun
1 995 000 kr
35 m²
2 rum
44 m² tomt

Välkommen till Sjöbrisvägen 8F! En behaglig sjöbod om 35 kvm med fantastiskt sjöläge i Sunnanå hamn! Bostaden är fördelaktigt belägen med många soltimmar och erbjuder bland annat ett stilrent kök med nya vitvaror (utbytt år 2024), ett mysigt sovrum med sjöutsikt samt ett badrum med dusch. Från köket nås en trevlig uteplats. Här kan du njuta av utsikten över sjön och hamnen samt det trevliga båtlivet. Extra plus för den tillhörande båtplatsen som följer fastigheten. Fiber finns anslutet till bostaden och uppvärmning sker via direktverkande el. Fönster är av 3-glas. I området finns gemensamt servicehus med bl.a. tvättstuga och parkeringsmöjligheter. Sunnanå hamn är en småbåtshamn, fiskehamn och fritidsbebyggelse vid Vänern cirka 3 kilometer öster om Mellerud. Hamnen är öppen från april/maj till september. Hamnen erbjuder även brygga, gästbrygga samt gemensam parkering. Det finns även säsongs öppet café, året runt-öppen restaurang och ett antal ställplatser för husbil. Utanför hamnen hittar vi en vacker skärgård i Vänern, med ett band av små och stora öar som breder ut sig längs med kusten. I närheten finns Melleruds golfklubb med omtyckt lunchrestaurang och Melleruds centrum. I Melleruds centrum finns allt man behöver i vardagen, så som, matbutiker, klädbutiker, apotek och bank.

  • Plus
Skyttevägen 16, Håverud, Melleruds kommun

Skyttevägen 16

Villa
Håverud, Melleruds kommun
485 000 kr
102 m²
4 rum
1 776 m² tomt

Välkommen till Skyttevägen 16 i Håverud! Här hittar vi en lättskött och praktisk 1½-plans villa med källare om 102 kvm fördelat på 4 ROK, beläget i omtyckta Håverud med gångavstånd till fina naturområden, badmöjligheter och populära Håveruds akvedukten. Huset erbjuder en rymlig planlösning med mycket möjligheter att sätta sin egen prägel. På entréplan hittar vi ett rymligt kök med plats för matgrupp, ett vardagsrum med öppen spis och samt en ljus och öppen matsal med gediget parkettgolv. På övre plan finns två sovrum, ett badrum med badkar samt utgång till balkong och gott om förvaringsutrymmen. Vidare på källarplan hittar vi ett sovrum, pannrum, tvättrum med tvättmaskin och wc. Här finns även en trivsam bastu. Uppvärmning sker via vedspis ( åtgång ca 30 kubik/år). Fönster är av 2-glas. Bostaden omges av en stor och lummig tomt om 1776 kvm med fin planteringar. På tomten finns även en garage/förrådsbyggnad om cirka 10 kvm samt vedskjul. I Håverud finns Dalslands museum, Dalslands center, antikaffär, restauranger och caféer. I närheten finns mataffär samt bussförbindelser till Melleruds centrum. i Åsensbruk cirka 2km från bostaden finns Åsen skola med årskurs från förskola-årskurs 6. Mellerud är belägen ca 15 min biltur från fastigheten och här finns vårdcentral, skolor, tågstation med bra förbindelser till både Karlstad och Göteborg, shoppingcenter och restauranger. Varmt välkommen på visning!

Slobacka 100, Brålanda, Vänersborgs kommun
  • Budgivning pågår

Slobacka 100

Villa
Brålanda, Vänersborgs kommun
1 750 000 kr
220 + 70 m²
7 rum
2 836 m² tomt

Nu har vi nöjet att erbjuda den tidigare anrika "Baggebols skolan" till salu! En unik 20-talsvilla med mycket charm och känsla, som ligger vackert beläget i omtyckta Brålanda. Fastigheten har tidigare varit grundskola samt lärarbostad och med många tidstypiska detaljer bevarade. Huset omges av en stor och frodig trädgårdstomt om 2 836 kvm med odlingsmöjligheter, fina bärbuskar och fruktträd samt äldre uthus om cirka 50 kvm. Bostaden består av hela 7 ROK om 220 kvm med 70 kvm i bi-area som renoverats omsorgsfullt med originalitet i åtanke. Kan nyttjas som både permanent- och fritidsbostad. Mellan 50-60-talet ombyggdes bygganden till permanentbostad från skola. Många detaljer finns bevarade och möjlighet att återskapa skolsalen på entréplanet. Bostaden erbjuder även ett nyrenoverat kök med påkostad köksutrustning, trivsamt vardagsrum med utgång till trädgård, 4-5 sovrum, tre entréer, rymligt och funktionellt badrum. På övre plan finns bevarat tidigare gymnastik och slöjdsalen, med takhöjd om 3,60 m, som kan nyttjas som ateljé, sällskapsrum eller sovrum. Gott om förvaringsutrymmen finns. Bostaden har varsamt renoverats och har genomgående smakfulla ytskikt. I källaren finns förråd samt pannrum. Uppvärmning sker via oljepanna (kontroll utförd 2018)- kan lätt bytas ut till luft/vatten pump eller bergvärme. Värmesystemet optimerades ( år 2021) med installation av shunt-automatik samt nya ventiler och termostat på alla element. Detta har resulterat i en halvering av uppvärmningskostnader. Värmen styrs enkelt via en app. Fönster är av 2 glas samt 3-glas. Fiber finns installerat. Fastigheten är belägen cirka 5 minuter från 45:an. Brålanda centrum når man på cirka 10 minuter där det bland annat finns mataffärer, F-6 skola, förskolor, sportcentrum och vandrarhem. I närheten till fastigheten finns flera loppisar såsom "Baggebol loppis", Brålanda kyrka, badplatsen Sikhall vid Vänern med camping, vandrings- och cykelleder. Anmäl dig gärna till visning!

  • Plus

Visar alla 3