Svensk Fastighetsförmedling Orust

Svensk Fastighetsförmedling Orust

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Myren 242, Käringön, Orust kommun

Myren 242

Villa
Käringön, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
12 900 000 kr
177 + 7 m²
6 rum
172 m² tomt

På toppen av vår vackra ö Käringön finner ni nu en möjlighet att förvärva ett läckert, modernt hus där alla måsten läggs åt sidan. I detta välplanerade skärgårdshus kan barnen få en egen våning, hela släkten kan göra er sällskap, och ni kan också välja att minimera era egna boendekostnader genom att hyra ut separata lägenheter i huset. En oerhört intressant kalkyl för de som ser möjligheterna! Ritningen för villan som stod färdig 2010, är ursprungligen samma som originalbyggnaden till Petersons Krog, och den är minst sagt genomtänkt. Ifrån husets fönster och uteplatser njuter du av havsutsikt och det finns gott om plats på husets alla plan för familj och vänner. Därtill en ynnest att faktiskt få njuta i sommarhuset och inte behöva renovera i detta moderna, påkostade och robusta hus. Ett driftsvänligt boende på en ljuvlig ö där ni mår lika gott under alla årstider. Uppe på Myren är det luftigt mellan husen och omgivningarna runt huset är fridfulla med den vackra kyrkan och den stora lekplatsen där det spelas fotboll, firas midsommar och leds morgongympa. Varför inte avrunda dagen med att strosa ned till en egen klippa blickandes ut över den obrutna horisonten. Måhända att ett sälhuvud tittar upp, men annars är det bara hav ända till Shetlandsöarna och Skottland. Anordnade badplatser finns många att välja bland - där det har spelats in reklamfilm för Pripps Blå, där man kan kasta badkläderna helt, där barnen har det grunt och säkert, och där bastu går att boka. Alla årstider är lika härliga på Käringön. Sommaren med båtturer och salta bad, ljumma kvällar utomhus på altanen och en ö som fullkomligt sprudlar av liv. Högsäsongen är dock långt ifrån den enda årstiden ni kommer att älska på ön. Hösten med hummerfisket och promenader i den krispigt höga luften är en annan sida att avnjuta, liksom vinter med yrsnö eller horisontellt regn som slår mot rutorna. Då sitter du och myser i vardagsrummet med ett korsord och en kopp te framför braskaminen. Ni kanske rentav kombinerar en visning med det fantastiska julbordet som Petterssons Krog erbjuder? Varmt välkomna att lämna en visningsanmälan eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information. Vi ses ute på öa!

Johns väg 15B, Jörlanda, Stenungsunds kommun
 • Budgivning med BankID pågår
Johns väg 15B, Jörlanda, Stenungsunds kommun, bild 2
Johns väg 15B, Jörlanda, Stenungsunds kommun, bild 3

Johns väg 15B

Tomt
Jörlanda, Stenungsunds kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
1 350 000 kr
1 056 m² tomt

Välkommen till Johns väg och denna avstyckade tomt med positivt förhandsbesked! Nu finns en unik möjlighet att förverkliga drömmen om ett natur- och havsnära boende på populära Johns Väg, ett stenkast från Timmervik & Sävelycke. Denna rymliga tomt erbjuder en härlig plats att bygga ert drömhus på, med närhet till både havet och omgivande natur, men samtidigt med bekvämt avstånd till bland annat Göteborg som nås på mindre än 30 minuter med bil. Tomten som är avstyckad och redo för nästa ägare är idag 1056 m2 stor och det kan dessutom finnas möjligheter att genom separat överenskommelse köpa till ytterligare mark, om du har storslagna idéer som kräver mer yta. Det finns idag ett positivt förhandsbesked som medger byggnation av ett 1,5 planshus med en boyta på 156 kvm. Då tomten är belägen utanför detaljplanerat område finns stora möjligheter att själv påverka vilken hustyp som blir föremål för senare bygglovsansökan. Tomten, som i två väderstreck inramas av vackra stengärdesgårdar, utgörs idag av välskött, till stora delar plan, trädgårdsyta vilket förenklar såväl byggnation som kommande trädgårdsplanering. El finns att koppla på precis på andra sidan vägen och fiberledning löper längs tomtgränsen i norr. Läget på Johns väg är underbart och erbjuder en lugn och fridfull tillvaro med närhet till naturen. Tomten är omgiven av grönska, träd och öppna ängar med betande får och kor i hagarna omkring, därtill har man bekvämt gångavstånd till havet som inbjuder till salta bad, båtliv och härliga promenader. Den närbelägna naturen bjuder på möjligheter till friluftsliv och vare sig du föredrar långa promenader längs vattnet, löpturer i skogen eller avkopplande stunder med picknick i det gröna finns det goda förutsättningar här. Här bor ni med cykelavstånd till Jörlanda där ni hittar förskolor, skolor, välsorterad ICA-butik, pizzeria samt bageri. Vill man åka kollektivt finns det från Jörlanda goda kommunikationer med expressbuss till såväl Göteborg som Stenungsund, under stora delar av dygnet. Pendlar man med bil når man E6:an på bara några minuter. Du känner väl till att köpa tomt för nyproduktion ger flera fördelar? Ingen fastighetsskatt de 15 första åren, möjlighet till lättnader från amorteringskrav samt att du endast betalar lagfartskostnader för tomtpriset är några väl värda att nämna. Dessutom får du förstås fördelen och möjligheten att helt själv och fritt forma ditt framtida hus. Under Dokument finns exempelbilder samt uppskattad produktionskostnadskalkyl gällande ett nyckelfärdigt 1,5 planshus från Mjöbäcksvillan anpassat till denna tomt. Kontakta ansvarig mäklare Oliver Lööv för mer information och bokning av visning!

 • Premium
Krabbfiskeslingan 2, Stora Höga, Stenungsunds kommun
 • Budgivning med BankID pågår
 • Lör 2 dec kl 13:00
Krabbfiskeslingan 2, Stora Höga, Stenungsunds kommun, bild 2
Krabbfiskeslingan 2, Stora Höga, Stenungsunds kommun, bild 3

Krabbfiskeslingan 2

Villa
Stora Höga, Stenungsunds kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
5 575 000 kr
95 + 5 m²
4 rum
834 m² tomt

Nu erbjuder vi en riktigt mysig och välplanerad enplansvilla i toppskick med solceller för väldigt låga energikostnader samt skattefrihet till 2034. Här bor man i bra solläge på lättskött tomt med gräsmatta. Trädgården inramas av häckar som skapar ett fint insynsskydd. Interiören är genomgående ljus och fräsch med snygga och påkostade materialval. Planlösningen är yteffektiv där varje kvadratmeter nyttjas till fullo och där designen på huset med dess sneda tak ger en härlig rymd invändigt. Här får man tre sovrum, gästtoalett, badrum med tvättavdelning, bra förvaring i integrerade skjutdörrsgarderober samt ett luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Uteplatser i både sydväst- och sydostläge med utgång från vardagsrum och kök. Här finns även möjlighet att bygga er ett härligt uterum. En varm sommardag när solen skiner och grillarna är tända är det en ynnest att bo och leva i Getskär. Havet ligger på behagligt gångavstånd (ca 500 meter) där man kan njuta av ett uppfriskande bad eller vackra solnedgångar. Områdets natursköna promenadstråk gör det lite lättare att ta sig ut på en motionsrunda eller cykeltur. Tar man bilen till Svartedalens naturreservat finner man Bohusleden, bad- och fiskesjöar, fina svampmarker samt härlig skridskoåkning på vintern. Getskär är barnvänligt med lugna gator och gångavstånd till förskolor och skola. Här har man också närhet till fritidsaktiviteter så som fotbollsarena, ridklubb, gym, padelhall och golfbanor. Vardagslivet underlättas då boendet ligger på promenadavstånd från livsmedelsbutik, restauranger och vårdcentral med BVC samt Apotek. Snabbt och smidigt tar man sig ut till motorvägen eller för er som mer är inne på den gröna linjen finns här bra kollektivtrafik i form av buss och tåg som tar er till Göteborg inom 30 minuter. Varmt välkomna att boka visning!

 • Premium
Kringlekärrsvägen 6A, Stenungsund, Stenungsunds kommun
Kringlekärrsvägen 6A, Stenungsund, Stenungsunds kommun, bild 2
Kringlekärrsvägen 6A, Stenungsund, Stenungsunds kommun, bild 3

Kringlekärrsvägen 6A

Lägenhet
Stenungsund, Stenungsunds kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
2 275 000 kr
56 m²
2 rum
vån 2/3
3 149 kr/mån
40 625 kr/m²

Mycket central och väl omhändertagen lägenhet i BRF Kringlekärr söker ny ägare! Bostaden har en mycket bra planlösning där de sociala ytorna är högt prioriterade men ändå inte på bekostnad av funktionen i övriga delar. Rymligt sovrum, helkaklat badrum och ett yt-effektivt kök skapar tillsammans med vardagsrum och en skön balkong ett riktigt trivsamt hem. Här kan man verkligen landa och slappna av efter en hektisk dag på jobbet. Hög standard med marmorskivor som fönsterbänkar, ett helkaklat badrum, ett snyggt parkettgolv och ljust målade väggar gör lägenheten väldigt smakfullt inredd. Inom 500 meters gångavstånd finns allt vad man behöver i vardagen; bra kommunikationer med buss/tåg mot Göteborg, vårdcentral, apotek, affärer, gym, restauranger och en fin hamnpromenad. Varmt välkomna att boka visning!

 • Premium
 • Hiss
Utgård 201, Henån, Orust kommun
 • Sön 10 dec kl 11:00
Utgård 201, Henån, Orust kommun, bild 2
Utgård 201, Henån, Orust kommun, bild 3

Utgård 201

Villa
Henån, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
2 195 000 kr
57 m²
3 rum
930 m² tomt

Ett litet hus skapat för att få plats med det man behöver till vardags. Ett hus som både uppmuntrar och uppmanar till att leva medvetet. "Compact Living" med generösa ytor kan vi kalla detta boende. Här bor man utan att göra avkall på något man behöver för ett bekvämt och modert liv. Gruset knastrar under däcken när man kör sista biten fram till parkeringen. Man stannar upp för att kika på ekorren som skuttar över vägen. Huset ligger naturligt, diskret bakom buskar och träd och för att se det från landsvägen får ni titta lite extra. Altandäcket är också insynsskyddad och känslan att sitta intill en husvägg infinner sig, men det är avskärmningen mot grannen. Huset är nyrenoverat och väl omhändertaget och i förrådet på baksidan finns plats för trädgårdsredskap och vinterförvaring av trädgårdsmöbler. Allt detta med gång- & cykelavstånd till badplatsen småholmarna, skola och Henåns Torg.

 • Premium
Åketorp 201B, Spekeröd, Stenungsunds kommun

Åketorp 201B

Tomt
Spekeröd, Stenungsunds kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
975 000 kr
5 183 m² tomt

Missa inte chansen att skapa ditt drömhem i privat och rofylld miljö! Denna lantligt belägna tomt sträcker sig över imponerande 5000 kvm. Med sin höga placering kan du njuta av enastående utsikt över omgivningarna med havet i horisonten, vilket ger en känsla av lugn och harmoni. På tomten har stora markarbeten redan påbörjats för byggnation och väg är framdragen. Ytan ger möjlighet till både boningshus och garage. För dig med lite affärstänk så finns möjligheter för bygge av maskinhall, båtförvaring eller kanske ett par attefallshus att hyra ut. Då tomten ligger utanför planlagt område så är det oftast bara fantasin och plånboken som sätter gränser för vad du kan bygga. Området är omgivet av härlig natur, perfekt för avkopplande promenader eller utflykter till någon av de många sjöarna i Svartedalens naturreservat, där både fiske och bad erbjuds. Dessutom finns det en golfbana i närheten för dig som tycker om att svinga klubban lite då och då. Kommunikationerna är utmärkta från Stora Höga centrum där du bekvämt parkerar bilen på pendelparkeringen och sedan väljer mellan tåg eller buss mot både Göteborg och Uddevalla. Närheten till Spekeröd- och Stora Högaskolan gör läget attraktivt för barnfamiljer. Den dagliga shoppingen finns på bekvämt avstånd med affärer, restauranger och allehanda service. I Stora Höga finns även fina bad vid havet och samhället erbjuder många olika typer av sporter för den som är aktiv. Känner ni till att det finns stora fördelar med att köpa tomt för nyproduktion? Ingen fastighetsskatt de 15 första åren, möjlighet till lättnader från amorteringskrav, samt att du endast betalar lagfartskostnad för tomtpriset. Varmt välkommen att boka visning!

Bön 712, lgh 1009, Uddevalla, Uddevalla kommun
 • Sön 10 dec kl 15:00
Bön 712, lgh 1009, Uddevalla, Uddevalla kommun, bild 2
Bön 712, lgh 1009, Uddevalla, Uddevalla kommun, bild 3

Bön 712, lgh 1009

Lägenhet
Uddevalla, Uddevalla kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
1 250 000 kr
60,5 m²
2 rum
vån 1/1
3 330 kr/mån
20 661 kr/m²

Allt nystartat, nyfött eller nybildat får inte alltid rätt förutsättningar för att gro och utvecklas i rätt miljö. Det är så det är i livet. Så även i denna lilla gemytliga bostadsrättsförening. Rätt ofta när det börjar så, brukar det utvecklas till det allra finaste och starkaste! Det här summerar Bokenäs Gård, dåtid och nutid. Denna förening har nu vänt skeppet i rätt riktning och från nu kan det bara bli helt fantastiskt. Här får ni det bästa av två världar! Bo på landet, odla, kompostera, höra suset från de enormt, stora, vackra bokarna och ekarna samt känna havsbrisen smeka era kinder. Vill ni ställa till med fest kan ni hyra Bokenäs Teaterlada som ligger på gångavstånd från bostadsrätten. Här finns allt ni behöver för en lyckad fest för upp till 80 personer och vem vill inte ställa till med en logfest när man bor på landet? För de äventyrslystna finns både höghöjdsbana och flyings fox zipline på nära avstånd. Gullmarsfjorden bjuder på många fantastiska och lättillgängliga dykplatser och här är havet fullt med liv! Vill ni bege er ut på havet finns flera alternativ att hyra allt från stand up paddelboards, kajaker, kanoter och båtar. Föredrar ni att hålla er på land och insupa lugnet finns många härliga promenadvägar i området. I Svartedalen och Kärlingesunds naturreservat går ni genom bokskogar, längs strandängar och dalgångar. Prova något nytt och ladda ner appen "Walkabout" på din telefon eller surfplatta, så kan du gå en ditital poängpromenad, där du startar eller slutar med en fika eller en bit mat på hotellet. Om ni blir sugna på att svänga dom lurviga, gå på bio eller ta ett glas på något mysigt ställe är det bara att promenerar 150 meter ner till vägen till busshållplatsen och bussen tar er endara till Lysekil, Uddevalla eller Göteborg. Som ni förstår, detta boende bjuder på något för alla! Vill ni ha lugn och ro till vardags eller på era lediga studer för att orka med ett rätt krävande arbete och samhälle, då kommer ni älska Bokenäs Gård! Välkommen hit där kossorna ibland kikar in genom fönstren och glöm inte att ta med er badkläderna till visningen, för att promenera ner till havet genom Naturreservatet!

 • Premium
Enebacksvägen 3, Uddevalla, Uddevalla kommun

Enebacksvägen 3

Villa
Uddevalla, Uddevalla kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
2 375 000 kr
69 + 10 m²
3 rum
1 243 m² tomt

Enebacksvägen 3 kallas av dagens ägare för Lyckolandet. Lyckolandet för att det bjuder på det bästa av alla världar. Det bästa på så sätt att det tar ca. 10 minuter att gå ner till havet och salta bad, fisketurer ut på Gullmaren med riklig fångst av makrill, gott om svamp- och bärskogar samtidigt som det endast är 20 minuter till Torps shoppingcenter och lika långt till Lysekils fantastiska klippor. Inom en radie av knappt en timme når ni såväl Smögen som Göteborg. Trädgården kan efter lite arbete åter bli en dröm - både för er som helst ligger i solstolen men också för er som har trädgårdsintresse! Låt barnen följa hur fröna som sås i odlingslådor, växer för att sedan låta skördas. Plocka bär ifrån buske, plocka äpple från gren, ansa blommor och buskar och låt utveckla trädgården vidare. Eller så installerar ni en robot och låter den klippa den gröna, sköna gräsmattan när ni själva njuter i solstolen eller sitter i uterummet och ser hur jobbet sköts automatiskt, så ni får mer tid till det ni uppskattar. Huset är väldigt praktiskt och planlösningen bjuder på mycket ljusinsläpp och trädgårdens närvaro även inomhus. Arbetsvänligt kök, vardagsrum och matplats som ett enda stort rum med ryggåstak. Braskamin bjuder på sin närvaro och sprakande eld. Två sovrum varav ett kan göras om till två. Luftig känsla genomgående. Samvaro är i fokus och här är det lätt att vara många. Utöver detta har man ett rum i ren ljusterapi - uterummet - och en vindskyddad altan med bästa solläge som vetter mot berg med blommande ljung och lavor i olika gröna nyanser.

Nöteviken 124, Nöteviken, Orust kommun

Nöteviken 124

Villa
Nöteviken, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
3 400 000 kr
181 + 130 m²
7 rum
1,1 ha tomt

Tillåt oss att presentera en spännande möjlighet - närmare bestämt försäljningen av Nöteviken 124. En havsnära fastighet med vackra vyer som är belägen utmed väg 160 och strax utanför centrala Henån. Boningshuset restes ursprungligen 1903 och har både byggts om- och till genom åren. Exteriört finner ni en stor tomt (ca 1,1 ha), en insynsskyddad trädgård, gott om uppställningsplats och en stor lada. Här har vi oss en spännande fastighet med många möjligheter för nästa ägare. Nuvarande ägare har låtit investera i fastigheten genom att installera bergvärme, lagt om taket och målat huset, installerat ett modernt avlopp och gjort iordning lägenheten för att nämna några av renoveringarna de senaste åren. Resultatet är ett inbjudande, trivsamt hus där man har nära till affären, nära till stranden, intäkter via uthyrning (alternativt generationsboende) och en lada som visserligen behöver kärlek, men som kan bli nästan vad som helst för nästa ägare - garage, loge, växthus ... eller varför inte mindre djurhållning. Bostadshuset - fördelat på tre våningsplan - disponeras på entréplan på både WC & badrum, kök, tre sovrum och allrum med braskamin. Invid finner ni en fullt utrustad lägenhet om ca 48 kvm (2 rok) där tonåringen bor kungligt eller där hyresintäkterna bidrar gott till hushållets driftskostnader. Denna del går att stänga helt mot övriga rum, och har därtill egen altan, plats att parkera och en avskärmad trädgårdsdel. Övre plan agerar idag ett mäktigt master bedroom med helt öppen yta och eldstad, balkong och ljuvlig havsutsikt. Här skulle man med fördel kunna skapa sig fler sovrum, eller exempelvis nyttja som vardagsrum om man önskar. Källarplanet är även det delvis inrett med extra rum, samtidigt som man bl.a. finner tvättstuga, pannrum och förvaringsmöjligheter. Låt fantasin ta vid och förvandla källarplanet till ännu en separat, uthyrningsbar lägenhet eller gör som nuvarande ägare gjort och bedriv er hobbyverksamhet här. Plats finns det gott om; såväl inne som ute! "Första gången vi kom hit på visning var det inte alls för att köpa utan för att titta på huset och få tips och råd till vårt dåvarande hus. Vi blev alla överförtjusta med läget, utsikten och ytan. Det blev så att vi sålde och köpte detta istället. Under åren har det funnits många drömmar och visioner. Altanen var en av dem och vi har älskat att tillbringa tid där med härlig utsikt. I källaren har det varit verksamhet (salong) och när ett efter ett barn flyttade hemifrån gjorde vi en lägenhet i huset för att hyra ut, vilket har gått jättebra. Vi har stormtrivts på Nöteviken och det känns i hjärtat att sälja men allt har sin tid." Bussen stannar 50 meter ifrån huset och endast 350 meter hemifrån nås de salta baden. Som fastighetsägare är man del i två samfälligheter; vägar i området och mark vid vattnet på andra sidan vägen där man kan njuta av en liten sandstrand och bryggor. Vackra strövområden finns i närområdet och här är det endast 1,5 km till Orusts centralort Henån som har det man behöver i vardagen. Vill man skala upp shoppingen finns Torp Köpcentrum i Uddevalla drygt 20 min hemifrån med bil. Vattenvägen finns så mycket att uppleva i närområdet, och man är därtill snabbt ut på Nordströmmarna eller vidare mot Lysekil & Smögen. Fastigheten förbereds nu för försäljning och annonsen kommer att uppdateras löpande. Varmt välkomna att lämna er intresseanmälan så håller vi er uppdaterade. Väl på visning - låt visionerna ta plats, för det här är en möjligheternas fastighet!

Strandängsstigen 14, Henån Centralt, Orust kommun
 • Budgivning pågår

Strandängsstigen 14

Lägenhet
Henån Centralt, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
2 500 000 kr
114 m²
5 rum
6 851 kr/mån
21 930 kr/m²

Välkomna till ljuvliga Brf Svängen som ligger med promenadavstånd in till Henåns Torg. En fridfull oas med centralt läge. Här bor ni med alla fördelar som en bostadsrätt medför samtidigt som ni har ett alldeles eget hus. Ett boende som passar lika bra för det nyförälskade paret som barnfamiljen eller för er som är 50 + och vill ha ett bekvämt boende samtidigt som ni inte är beredda att flytta in i en lägenhet. Här får ni det bästa av allt serverat på guldbricka! Bostadsrättshuset har ett av de absolut bästa lägena i området och havsutsikten år slående! Havet är i ständig förändring från spegelblank till att det går vita gäss och på andra sidan sundet ser ni ut över Rödberget och kan följa årstidernas olika skiftningar på lövträden. Njut av grillkvällar i goda vänners lag på något av altandäcken eller ta en promenad in till centrum (ca. 1 km). I centrum erbjuds flera affärer och restauranger. Inom bostadsrättsföreningens område finns en stor lekplats som ligger vid den stora gräsplanen mitt framför huset och dessutom finns tre sandlådor strategist utplacerade i bostadsområdet. Älskar ni salta bad? Då kan detta vara boendet för er då det är endast drygt 500 meter till havet och badplatsen. Altenera med att bada från brygga eller strand. De modigare tar sig högst upp i hopptornet och svingar sig i därifrån. Planlösningen är yteffektiv och de 114 kvadraten bjuder på fem rum utan att kännas trångt. De två altandäcken åt olika väderstreck bjuder på endera sol eller skugga. Som ni säkert förstått är Brf Svängen en fantastisk förening för både gammal och ung med närhet till allt, men ändå i en mycket lugn och vacker del av Henån. Detta gör att det blir både trivsamt och praktiskt att bo här. Det är så gott som bilfritt inne i området vilket gör det bra för små barn att få utlopp för sin lek. Ett boende för er som vill ha det bekvämt och enkelt samtidigt som ni har gångavstånd till både förskola. skola, affärer, vårdcentral, badplats och allmänna kommunikationer. Ett unikt tillfälle att förvärva ett av områdets bästa lägen. Tänk inte för länge, boka visning redan idag! Välkomna!

Rödsvägen 11a, Svanesund, Orust kommun

Rödsvägen 11a

Lägenhet
Svanesund, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
1 195 000 kr
70 m²
2 rum
vån 1/3
4 547 kr/mån
17 071 kr/m²

Sällan finns möjligheten att förvärva en två-rumslägenhet i centrala Svanesund. Ta tillfället i akt och kom och titta på en mycket rymlig och kvadratsmart lägenhet om 70 kvadratmeter! Planlösningen är öppen med flera stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Golvvärmen sprider sig upp genom parketten och ger en "go" värme. Om behov finns kan man med fördel dela av vardgsrummet till ytterligare ett sovrum. Vips, har det blivit en trea! Stort altandäck med plats för både ett par sköna fåtöljer, matplats och grill. Bilen parkerar ni under tak i carporten. Här bor ni centralt med gångavstånd till förskola, skola, mataffär, allmänna kommunikationer och ner till havet och badplatsen är det endast drygt en kilometer.

Gatan 30 B, Orust, Orust kommun

Gatan 30 B

Villa
Orust, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
4 950 000 kr
90 m²
4 rum
121 m² tomt

Mollösund, det genuint, vackra fiskeläget, från 1500 talet, uppfört längst ut på västsidan av Orust, här finner ni detta inredda Magasin. Magasinet (med åretrunt standard) ligger mitt bland andra magasin, sjöbodar och välvårdade fastigheter i färgglada nyanser, kullerstens gränder, snickarglädje, restauranger, salta bad, samt doften av öppet hav, salt och kanske torkad långa. Grunden består av natursten och i putsen finns det inristad 1895 vilket är magasinets troliga byggår. Ett fritidsboende för er som vill nyttja det året om eller kanske rent utav bosätta sig här permanent. Här bor ni mitt i händelsernas centrum samtidigt som det råder totalt lugn. Inrett i tre plan med sovrum på alla tre planen och i mellanvåningen finns en kamin att tända (måste kontrolleras av sotare innan den tas i bruk)när hösten och vintern tränger sig på. Att leva här bjuder på fantastiska kontraster från sommaren med folk i samtliga hus , myller och mycket aktiviteter till totalt lugn när höststormarna tränger sig på. Lika skönt att krypa upp i soffan intill en tänd brasa i kaminen på hösten som klippbad en varm sommardag. Mollösund bjuder på flera badplatser. Livsmedelsbutiken har öppet hela året, samt även fiskaffärerna, om ni inte får napp. Larssons fisk ligger dessutom granne. Vintertid åker ni skidor runt bollplanen, eller går den berömda poängpromenaden vid juletid i Mollösunds city. Vill ni golfa, ligger vackra Orust golfbana vid Malö strömmar, en kort biltur från byn. Älskar man hav och den bohuslänska kusten med sin varma granit, sin arkitektoniska flora av äldre bebyggelse, samt dess kulörer, uteliv gästhamnar, goa grannar sommartid, eller vill man bara komma bort från stressen i stan, och varva ner vintertid och vara för sig själv och ta det lugnt. Då är detta platsen för er! Ingen trädgård som kräver massa skötsel utan det enda som behövs göras är att skrapa och måla fasaden. Det bor ca. 200 personer här året runt, och de trivs. De har en egen Facebook-sida där alla får vara med som bor på orten, och här hjälps man åt när nån behöver skjuts till stan eller vill mura upp en trappa, bl.a. Ett exklusivt boende, där allt är i tipp topp, från parkering av bilar till alla renoverade rum. Även Västtrafik tar er eller edra besökare hit. Ni är hjärtligt välkomna på visning, och vi är stolta att få visa upp denna smakfulla fastighet för er. Välkomna.

 • Plus
Morkullevägen 63, Ellös, Orust kommun

Morkullevägen 63

Lägenhet
Ellös, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
2 150 000 kr
75,6 m²
3 rum
vån 1/2
4 796 kr/mån
28 439 kr/m²

Gladeligen presenterar vi en underbar lägenhet i Brf Västerhavet! Precis som adressen skvallrar om, ligger bostadsrätten med en vidunderlig utsikt mot både Käringön och Gullholmen. En trygg förening med nöjda och trevliga grannar borgar för trivsel. Här vill man bo och uppleva den idyll som havet, graniten, måsarna, ja naturen i sin helhet har att erbjuda. Här har man egen parkeringsplats, en bastu med panoramautsikt som är lätt att boka, boulebana i området samt en lekplats för de små. Grannarna träffas vår och höst för att hålla efter i området med efterföljande samkväm med kaffe och hembakt eller kanske en grill över glöd och hetta - kanske till en kall öl eller ett glas vin. Den rymliga uteplatsen i söderläge inbjuder till avslappnad rekreation efter en tuff dag på jobbet eller en spännande fisketur. Altandäcket är ombonat med insynsskyddade växter och utsikten är vidsträckt! Här är det gott att leva! Ellös - med västerhavet som närmsta granne - erbjuder så mycket mer än denna fantastiska bostadsrätt! Restauranger, pizzerior, mataffär, och en underbar fiskaffär där ägarna har egen båt som levererar direkt till butiken. Här finns även ett bageri som har öppet året om och Orust bästa bank. Fritidsaktiviteterna duggar tätt när man är bemedlad med en bostadsrätt på Ellös! Kanske en biltur till Malö/Flatö och ett besök på Handelsman Flink, eller en färjetur till Gullholmen/ Käringön för salta bad, nykokta kräftor eller ett underbart restaurangbesök. Orust Golfklubb ligger endast några minuter bort. Ön inbjuder till otaliga promenadstråk och leder som är belägna över hela Orust, men det är ändå havet som lockar de flesta till Bohuslän. Doften av tång, måsarnas skri, dunket av en fiskebåt, nyfångad makrill som vrider sig i stekpannan tillsammans med den egenplockade dillen och de färska potatisarna från någon ekologisk bonde gör att man trivs som fisken i havet helt enkelt. För de som tycker Ullared är en hit finns vårt Göksäter, inte lika stort men med ett rejält utbud. Hit kommer du med den kommunala busstrafiken, som även tar dig runt på hela ön samt till både Uddevalla och Göteborg.

 • Plus
Kila 1:123 , Flatön, Orust kommun

Kila 1:123

Tomt
Flatön, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
1 100 000 kr
2 751 m² tomt

Vid vägskylten som säger 'Nordmarken' svänger ni in och den slingrande grusvägen leder er fram till denna tomt som står redo för er som vill bygga ert drömhus i den Bohuslänska skärgården med natursköna omgivningar. Ta er ner till Källeviken antingen till fots, cykel eller varför inte fyrhjuling eller flakmoppe? Vid skogsvägens slut möts ni av den vackra viken, den barnvänliga sandstranden, klippor och en brygga som sträcker sig längs med berget. Kanske blir det en tur med kajaken i Malö Strömmar när vädret tillåter? Fastigheten i fråga, med sina 2 751 kvm, passar för att uppföra såväl permanent som fritidsboende. Tack vare den gedigna storleken finns plats för både bostadshus och garage samt även goda möjligheter för den som är odlingsintresserad eller vill hålla djur i mindre omfattning. På fastigheten finns idag en praktisk liten arbetsbod. Här finns beslut om förhandsbesked på villa med fristående garage, fiber finns samt kommunalt vatten och avlopp fram till tomtgräns är till större del bekostat av säljarna. Det finns intresse av att lämna fastigheten i utbyte mot lägenhet eller villa i tex Spanien och låta nya ägare förverkliga drömmarna om ett hus i den Bohuslänska skärgården. Flatön - Bohusläns kanske mest omsjungna skärgårdsöar genom Evert Taubes alla visor, är en härlig blandning av berghällar, skog, hav och vackra vandringsleder. Handelsman Flink är välbesökt med sin handelsbod och restaurang, här hålls under somrarna trevliga evenemang med levande musik och underhållning. Den lokala föreningen Flatön bidrar till en varm gemenskap på ön och anordnar trevliga sammankomster för ö-borna. Färjan 'Maj' tar dig över till Orust på några minuter. Närmaste samhälle är Ellös som erbjuder bland annat golfbana, café, handelsträdgård, mataffär, fiskaffär och bank, för att inte tala om de mycket populära sommarpärlorna Gullholmen, Härmanö och Käringön. Vänligen kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning!

 • Plus
Kilsbacken 6, Varekil, Orust kommun

Kilsbacken 6

Tomt
Varekil, Orust kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
1 650 000 kr
717 m² tomt

Allt klart för att sätta spaden i backen! Bygglov är betalat och klart. Här bjuds på funkisstil med öppen planlösning på Varekils " Gräddhylla" Området lever i nybyggaranda och snart är området helt klart. Idag är endast ett fåtal tomter obebyggda. Nu har ni möjlighet att förvärva en och sätta igång med bygget direkt. Vad står på er önskelista? Välj själv färg, inredning, materialval m.m Snart kanske ni bor i ert nybyggda drömhus!?!

Bokenäs Östra Klev 326, Uddevalla, Uddevalla kommun
 • Budgivning pågår
Bokenäs Östra Klev 326, Uddevalla, Uddevalla kommun, bild 2
Bokenäs Östra Klev 326, Uddevalla, Uddevalla kommun, bild 3

Bokenäs Östra Klev 326

Tomt
Uddevalla, Uddevalla kommun
Svensk Fastighetsförmedling Orust
450 000 kr
3 379 m² tomt

Är ni ute efter ett tyst och rofyllt boende med naturen som närmsta granne? Då har ni hittat rätt! Här har ni möjlighet att bygga ert drömhus med en tomt om 3 379 kvm finns här gott om plats för en rejäl villa med fristående garage och efter det har man gott om plats för andra projekt! För familjen med yngre barn behöver man inte vara orolig för trafik och man kan känna sig trygg med att låta barnen vara ute och leka runtomkring men trots det avskilda läget så tar man sig enkelt till både skola och dagis som ligger ca 5 km bort och till torp med sitt stora utbud av butiker tar man sig på ca 15 minuter med bil. Kostnad för vatten, avlopp, el och fiber tillkommer. Det går bra att åka ut och titta på tomten, kontakta annars mäklaren för bokad visning. Varmt välkommen! Låter detta som någonting för er så tveka inte att kontakta fastighetsmäklare Sofia Andersson på 076-883 67 09 eller maila [email protected]

 • Premium

Visar alla 16