Nybyggnadsprojekt
Brf Snäckgärdsbaden 5

Norra Visby, Gotlands kommun

24 st. bostadsrätter på Snäck - projektet vänder sig till förstagångsköpare som kanske har drömt efter en bostad på Snäck men aldrig har haft chansen, nu har ni det!

Även till sommargotlänningen som har drömt om en egen bostad att återvända till varje sommar - permanentboende är inte ett krav i denna förening.

Kanske till någon som önskar investera sitt kapital och hyra ut bostaden till en lycklig hyresgäst som det finns gott om på ön. Föreningen har en positiv inställning gällande uthyrning.

Fasta priser, ingen budgivning och priser från 1 695 000 kr till 1 975 000 kr
Först till kvarn
Tillträde sker preliminärt december år 2022
Bilplats finns till varje bostad (avgift ej beslutad)
Förråd finns till varje bostad
Bo själv eller hyr.

Så här går det till att köpa en lägenhet i Brf Snäckgärdsbaden 5

1. Intresseanmälan
Läs igenom annonsen för att kunna bilda dig en bra bild av projektet, de allra flesta frågor besvaras här. För att köpa en bostadsrätt i Brf Snäckgärdsbaden 5 skall du först och främst lämna in en intresseanmälan. Fastighetsbyrån kommer att kontakta samtliga intressenter inom några dagar, i tur och ordning. Vi går även noggrant igenom hur köpet går till.

2. Tecknande av förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Brf Snäckgärdsbaden 5 och dig som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att du som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet.

När du köper en nybyggd bostad betalar du ett fast pris, utan budgivning. När du skriver på ett förhandsavtal betalar du ett förskott på 50 000 kr, (Förskottet återfås ej vid avhopp, samt att fastighetsmäklaren behöver hitta en ny köpare till bostadsrätten) betalas in till anvisat konto inom en vecka. Fastighetsmäklaren ombesörjer att avtalen signeras av Brf Snäckgärdsbaden 5 och köparen digitalt.

3. Bygglov.
Bygglov är inlämnat - Det är en förutsättning för detta köp att bostadsrättsföreningen senast 31 mars 2022
genom ett lagakraftvunnet beslut, erhållit positivt beslut om bygglov för uppförande av bostadsrätter på fastigheten
Medges inget bygglov återgår köpet och betalt förskott återbetalas till förhandstecknaren utan skadeståndsskyldighet för någon av parterna.

3. Inbetalning av handpenning.
Ca 6 månader innan beräknad inflyttning, skall du som köpare lägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 50 000 kr). Information kommer till dig om detta i god tid innan betalningen skall vara oss tillhanda. Swedbank har möjlighet att låna ut handpenningen räntefritt, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

4. Upplåtelseavtal.
Cirka 1-2 månader innan färdigställandet tecknar du ett upplåtelseavtal.
Det är även nu som du blir medlem i bostadsrättsföreningen.
För att ett upplåtelseavtal ska kunna skrivas krävs det att föreningens ekonomiska plan är färdigställd, registrerad och godkänd.

5. Slutbesiktning
När ditt hem är färdigt genomförs en besiktning av en oberoende besiktningsman.

6. Inflyttning
Preliminär inflyttning beräknas ske december 2022. Efter uppvisat kvitto på slutbetalningen får du nyckel och en genomgång av det du behöver känna till om din nya bostad.

20 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

Harun Mustafa

Telefon: 0704350139
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Gotland

Telefon: 0498-218040
E-post: [email protected]

Guider & Tips