Nybyggnadsprojekt
Centrum - BRF Falkenbäck

Centrum, Varberg, Varbergs kommun

Varmt välkommen till Brf Falkenbäck! Hållbara bostäder med närhet till havet! Nära händelsernas centrum men ändå på bekvämt och behörigt avstånd. Precis det gynnsamma läget erbjuder Kv. Falkenbäck. Trivsamt bostadskvarter i vilket sex fastigheter formerar sig kring en gemensam lummig trädgårdsoas. Inbäddade bland Varbergs villagator möter fastigheterna den stadsnära bebyggelsen närmre city. Lugnt och idylliskt men med alla de fördelar gällande närhet till service och kommunikation.

De 44 st bostadsrätterna erbjuder en blandning av storlekar från mindre och yteffektiva 1:or upp till rymliga 4:or som passar många livsstilar och behov. De större lägenheterna har vardagsrum och kök som skapar genomsikt från mellan lägenheternas gårdssida och gatusida, medan andra lägenheter har vardagsrum och kök i hörnläge. De minsta lägenheterna vänder med sig, med något undantag, mot den lugna gården, och har enkel balkong. Under husen finns parkeringar i två våningar som kopplar direkt till husens trappuppgångar.

Arkitekten Anders Nilsson från Liljewall berättar:
"Vi har skapat bostäder i gränssnittet mellan kvartersstaden och en tät villabebyggelse. Husens fönster har gestaltats med resliga proportioner för att ge en elegans till fasaderna och föra dagsljuset långt in i lägenheterna. Med en inkännande detaljering av murverket, och vindslägenheter med takkupor som bryter igenom sadeltaken, så vill vi närma oss den lilla skalan hos de närliggande villorna.
Vi har valt tegel med vackra skiftningar och variationer, genom att ge varje trappuppgång en egen tegelkulör så skapas en rytm och igenkänning. Husen delar på en rymlig, grön samlande gård med organiska former som står i kontrast mot husens mer strikta fasader, och där ytor och funktioner placerats med hänsyn till väderstreck."

5 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Varberg

Angelina Birgerson

Telefon: 0760-811818
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Varberg

Telefon: 0340-18545
E-post: [email protected]

Guider & Tips