Nybyggnadsprojekt
Kåvan Townhouse Etapp 1

Härjedalens kommun

Välkommen till fjällens paradis - Funäsdalen, den riktiga fjällbyn som är en del av Funäsfjällen

Här vid Funäsdalsberget, som ligger i den mysiga och charmiga fjällbyn Funäsdalen, finns nästan allt du kan tänka dig utanför dörren. Ta tex en sväng i Smebacken som Åka skidor utsett till en av de 11 bästa pisterna i Sverige. Vill du hellre åka på längden kliver du bara i Nordic Skis fina skidspår, 300 km i varierande terräng. Sommartid erbjuder området cykling, paddling, fiske och fina vandringsleder.

Vid foten av Funäsdalsberget, i direkt anslutning till skidbackarna, kan du nu bli en del av den spännande utveckling som pågår i Kåvan. I detta fjällmecka bygger Protorp 20 exklusiva och praktiska lägenheter i två etapper, Kåvan Chalet & Townhouse. Boendet har planerats för att effektivt passa en aktiv livsstil och hysa flera familjer utan att tumma på generösa rum för umgänge och gemenskap efter dagens äventyr. Inredningen är vald med noga omsorg om detaljer för att skapa en harmonisk och exklusiv fjällkänsla.

Etapp 1 Townhouse består av 14 bostadsrättslägenheter med planerad inflytt Q3 (juli-sept) 2022.
Townhouse är beläget ”mitt i backen”. Protops egna beskrivning av Townhouse lyder "det är bostäder som passar in naturligt i svenska fjällen och specifikt för denna plats i Kåvan". För att uppfylla det ritades tre låga volymer som smälter in i naturen och omgivningen. Gestaltningsprocessen och utvecklandet av dessa bostäder är skapat av skidåkare för skidåkare, där fokus har varit på kvalitet, funktionalitet och känsla.

I detta boende finns smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Materialval är viktigt för fjällboendets karaktär. De valda materialen tål kyla och snö och de är typiska för fjällandskapet. Huset har en sockel i skiffer som harmoniserar väl med fasadens bruna träpanel, zinkgråa plåttak och takkupor. Fönstren är placerade rationellt och modernt, de är stora och generösa och släpper in ljus i rummen. Planlösningarna är yteffektiva och funktionella för ett bekvämt boende i fjällen året runt. Alla rum är varma och välkomnande med trägolv och träpanel med fina detaljer och snickerier. Den interiöra färgsättningen är ljus, varm och harmonisk. På entréplanet skapade man ett praktiskt våtutrymme med bastu, dusch och wc. Alla lägenheter har gott om plats för förvaring tack vare ett kallförråd för utrustning och en klädkammare. Chalet Kåvan Townhouse i Funäsdalen är lägenheten för dig som vill bo bekvämt, snyggt och mitt i backen!

Parkering med laddstolpe (ej snabbladdning) finns till varje lägenhet.

Under viktiga dokument och länkar finns alla dokument.

Eftersom läget är bästa tänkbara så kan du finansiera ditt boende genom att hyra ut via Funäsdalen Berg Hotell. Kontakta oss för att få en beräknad uppskattning av hyresintäkterna

Viktigt! Vi är igång med att teckna förhandsavtal. Inga reservationer görs, först att teckna gäller. Enkelt. Eller hur.

9 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HusmanHagberg Härjedalen

Maria Sondell


E-post: [email protected]

HusmanHagberg Härjedalen

Telefon: 0680-123 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips