Nybyggnadsprojekt
Rosa Huset

Karlskoga, Karlskoga kommun

Nu finns den unika möjligheten att förvärva en bostad i ett av Karlskoga mest anrika hus. Merparten av lägenheterna har genomgående djupa fönsternischer och en takhöjd överskridande tre meter. De tre våningarna ovan mark är utrustade med balkonger och två av fyra lägenheter på markplan har egen uteplats. Vidare har samtliga lägenheter helkaklade badrum, försedda med egen tvättmaskin. Köken är utrustade med exklusiva Marbodal-stommar och ekparkett ligger genomgående i samtliga rum. Egna tillval kommer att kunna göras i forma av luckor, maskinell utrustning etc. 16 lägenheter, fördelat på byggnadens fyra våningar tar nu form i unik utformning, planlösning samt storlek. Den minsta bostaden på 54 kvadratmeter erhålls i markplan och vindsvåningarna har solterrass med enastående sjöutsikt.

Den tidigare sjukstugan och nämndhuset har huserat flertalet olika typer av verksamheter genom åren och är i folkmun känt som ”Rosa huset”. Huset är uppfört 1901 och invigdes 22 september samma år. Byggnadskostnaden uppgick till hissnande 56 000 kr, vilket med råge överskred budgeten. Mellan 1926-28 byggdes huset om och ut, vilket till stora delar har bevarats fram till idag. Den tidstypiska karaktären genomsyrar dock fortfarande denna eminenta fastighet, när den nu går in i en ny epok.

Centrumkärnan erbjuder affärer, restauranger, skolor och natursköna miljöer. Den vackra insjön Möckeln finns synlig från fastigheten och upplevs bäst längst den väl tilltagna strandpromenaden. Skog och motionsslingor finns nära till hands vid Rävåskullen och mängder av vackra naturupplevelser är karakteristiskt för kommunen. Karlskoga är beläget med närhet till Örebro och Karlstad, vilka nås med goda kommunikationer där täta bussförbindelser råder. Dessutom finns Stockholm, Göteborg och Oslo inom 30 mils radie.

Vissa av bostäderna är redan sålda, men flertalet lägenheter i blandade storlekar finns fortfarande att tillgå. Vänligen kontakta oss för mer information kring vilka bostäder som finns tillgängliga. Bilderna i annonserna är från visningslägenheten (38A1101), vilken kommer att finnas tillgänglig för visning 21/1 kl. 12.00 samt 16.00. För anmälan och mer information vänligen boka in er via vår hemsidan alternativt kontakta kontoret. Bostäderna beräknas stå färdiga för inflytt 2020-06-01.

Hos oss på Länsförsäkringar fastighetsförmedling kan vi självklart erbjuda er kostnadsfri värdering och konsultation kring ert befintliga boende. Vår kollegor på banksidan kan även hjälpa mer med ett lånelöfte och en ränteoffert. Och naturligtvis ger vi ert tre månader gratis hemförsäkring när ni förvärvar er nya bostad!

Läs mer om projektet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga

3 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga

Magnus Skagerstam

Telefon: 0707-20 47 88
E-post: [email protected]

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga

Telefon: 0586-74 00 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips