Nybyggnadsprojekt
Stureby - Sturebacken

Stureby, Stockholm, Stockholms kommun

I ett soligt sydvästläge bygger vi ljusa, yteffektiva och praktiska lägenheter för ett bekvämt liv. Kanske tycker du att det är tungt att sköta hus och trädgård, men vill ändå bo kvar i dina gamla kvarter och bevara villakänslan? Eller också är du yngre och vill ha en mindre lägenhet nära stan och tunnelbanan eller kanske en barnfamilj som vill bo nära naturen och ha tillgång till bra förskolor, skolor och service. HSB brf Sturebacken i det charmiga Stureby passar alla.

Grön gård
HSB brf Sturebacken kommer att bestå av en större huvudbyggnad med två sidoflyglar som ramar in en härlig gård där det finns pergola och sandlåda. Träd, buskar och växter skapar en känsla av grönska på gården. Det här blir en inkluderande mötesplats för socialt umgänge där du njuter av ljumma sommarkvällar tillsammans med grannar och vänner. Kanske bjuder du in till en härlig grillkväll i den varma kvällssolen? Här finns lugn och harmoni för den som söker det och närhet till Svedmyras t-banestation för den som istället längtar efter stadens myller och liv. Södermalm och T-Centralen är bara åtta respektive 14 minuter bort.

Arkitektur i harmoni
Stureby med omnejd är ett riktigt trevligt och mysigt område som präglas av byggnader från den första halvan av förra seklet. Här har egnahemsrörelsen med sin självbyggaranda satt en tydlig prägel på många av kvarteren. Mittemot HSB brf Sturebacken finns vackra flerfamiljshus från 20-talet av den lägre modellen. Ett nytt hus ska självklart anpassas efter befintlig miljö. Det gäller inte minst Sturebacken där de tre huskropparna ritas så att de ska harmoniera med den äldre bebyggelsen runt omkring.

Öppen planlösning
Den som kliver in i någon av lägenheterna i Sturebacken möts av ljus och öppna planlösningar som skapar en luftig känsla. Form och funktion går i ett och stilen känns modern samtidigt som den är funktionell. Lägenheterna finns från ett till fem rum och kök. Varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt, yteffektivitet är ett ledord.

Balkonger, terrasser och uteplatser
Husen har gott om balkonger längs sydvästfasaderna. Längst ner blir det egna uteplatser och högst upp rejäla terrasser med härlig utsikt. Sydvästläget ger många av lägenheterna sol en stor del av dagen och ljuvlig kvällssol när dagen lider mot sitt slut.

Utöver gården finns det andra gemensamma utrymmen som grovtvättstuga och övernattningslägenhet med pentry.

Det goda boendet
Det ska vara lätt att leva klimatsmart i Sturebacken. Vi bygger gott om cykelförvaring för att det ska vara enkelt att förflytta sig med minsta möjliga miljöpåverkan. Med tunnelbanan som granne blir det enormt smidigt åka kollektivt och behöver du ändå bil då och då är det ett bra miljöval att dela med andra genom att vara med i föreningens bilpool. HSB bjuder på medlemskapet den första tiden.

Hållbart boende
Husen byggs med gröna tak av sedum för en miljövänlig dagvattenhantering. Källsortering är självklart och för att förenkla hämtningen planeras kärl som är nergrävda i marken.

Sex av lägenheterna kommer att uppföras i ett gruppboende för personer under 65 år med funktionsnedsättning. Verksamheten kommer att drivas av kommunen och boendet har även gemensamma ytor som matrum och sällskapsrum.

Välkommen till mysiga Sturebacken!

Läs mer om HSBs nyproduktion i Stockholm

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

2 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

Anna Ornelius

Telefon: 010-442 02 78
E-post: [email protected]

HSB Bostad AB

Telefon: 010-442 02 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips