Nybyggnadsprojekt
Tollare - Tollare Hamnplan

Tollare, Nacka kommun

Välplanerat med balkonger och terrasser
Tollare Hamnplan består av fyra hus med 84 lägenheter på 1-5 rum och kök. Alla lägenheter har genomtänkta planlösningar och gott om förvaring. Lägenheterna har en eller två balkonger och vissa har exklusiva takterrasser med härlig utsikt mot vattnet.

Stilfull inredning
Våra inredare har tagit fram tre färdiga inredningskoncept i färgskalorna, vitt, turkost och grått. Färg och form skapar en enhetlig stil så att golv, skåpluckor, vitvaror, kommoder och handtag hänger ihop. Vi väljer alltid inredning och material från välkända leverantörer, för att vara säkra på att inredningen lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav.

Livskvalitet i fokus
I Tollare Hamnplan får du många möjligheter till trivsel och livskvalitet. För den odlingsintresserade planerar vi ett växthus, med tillhörande takterrass, där man kan odla sina favoritprimörer. Efter en lång dag kan det vara skönt att ta hissen upp till takerrassen i hus två för en avslappnande stund i föreningens gemensamma bastu och relaxavdelning, även den har takterrass med en enastående utsikt över vattnet. Det kommer att finnas ett styrelserum som kan användas som övernattningsrum för långväga gäster, samt gemensamma grovtvättstugor.

Konstnärlig gestaltning
I varje nybyggnadsprojekt investerar HSB i konstnärlig gestaltning. Vi ser den konstnärliga gestaltningen som ett sätt att skapa en attraktiv boendemiljö samtidigt som det är en investering i området på längre sikt. Det gäller självklart även Tollare där en konstnär arbetar med ett spännande unikt verk.

Trappa med hiss
Tollare Hamnplan får många exklusiva värden, dels i form av Tollare trappa, som förutom sin ståtliga sträckning från kaj och 20 meter upp, även erbjuder ett antal viloplatser där man kan koppla av med en god bok eller kanske hämta andan under pågående promenad uppåt. Det byggs även en hiss för den som inte vill gå i trapporna.

Vatten och natur
Tollare omgärdas av varierad natur, med allt från karga klippor till lummiga dalsänkor. Mest påtagligt är förstås närheten till vattnet. I sydväst möts Skurusundet och Lännerstasundet och i nordost ligger sjöarna Tollare träsk och Kocktorpssjön. För att värna det omgivande natur- och djurlivet har stora delar av Tollares närområde gjorts till naturreservat. Här finns flera fina utsiktsplatser och möjlighet till både fågelskådning och bad.

Hela Nacka kommun erbjuder stora möjligheter till både sommar- och vinteraktiviteter. Här finns flera bad, sandstränder och klippbad, men också både slalombackar och fina spår för längdskidåkning. Besök gärna friluftsgården Hellasgården eller naturreservatet Velamsund för fler aktiviteter och upplevelser.

Kommunikationer
Med bil kommer du till Tollare på bara en kvart från Slussen och väljer du buss, så trafikerar flera linjer sträckan Slussen och Tollare. Restiden är cirka 25 minuter. På sikt kommer du också kunna ta båt hem till Tollare.

Nya gång- och cykelvägar kommer också att byggas så att du enkelt kan röra dig till och från Tollare.

Butiker och service
Det finns en mindre livsmedelsbutik i Tollare samt café mm. Ytterligare butiker och kommunal service hittar du i Björknäs och Orminge. Söker du ett bredare utbud finns Nacka Forum och Sickla köpkvarter bara en kort biltur bort.

Barn och äldre
I närheten av Tollare finns förskolor och skolor, samt Villa Tollare, som är ett vård- och omsorgsboende med 72 lägenheter.

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

Johanna Mizrachi

Telefon: 010 483 16 11
E-post: [email protected]

HSB Bostad AB

Telefon: 010-442 02 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips