Nybyggnadsprojekt
Urban Hike & Bike

Uppsala, Uppsala kommun

Nu har Etapp 1 av Urban Hike & Bike säljstartats!

Projektet Urban Hike & Bike genomsyras av innovativ arkitektur, smart teknik och genomgående gröna lösningar. Beläget mitt i hjärtat av Rosendal som ligger i direkt anslutning till Stadsskogen, Siegbahnsparken och Kronparken. I det omtalade projektet står cykeln i fokus med cykelbana direkt till cykelparkeringen utanför lägenhetsdörren. Erbjuder möjligheter till social samvaro, festligheter, kulturella event, stillsam yoga eller ett träningspass på husets belysta löparbana.

Inflyttning planeras till april-juni 2023.

FRÄMJAR SOCIALA OCH FYSISKA AKTIVITETER PÅ OLIKA MÖTESPLATSER
Löparbana om 250 m, utegym och yogayta mitt i byggnaden. Möjlighet att basta efter träningen, dusch finns också. Gemensam takterrass. Innovativ innergården med scen för kulturella events, musik och digitalkonst med hjälp av Your Daily Dose of Art eller gemensamma träningspass allt i från Yoga till tai chi mm.

YOUR DAILY DOSE OF ART
Ny teknik och lösningar som sticker ut genomsyrar så gott som hela Urban Hike & Bike. Den kulturintresserade ska kunna både producera och ta del av digital konst. Fenomenet kallas Your Daily Dose of Art. Här har de boende chans att lära sig Augmented Reality och projicera rörlig konst som man kan se genom att peka med mobilen mot ett visst ställe från husets alla fyra kroppar.

HÅLLBART BOENDE I SOCIAL, EKONOMISK OCH MILJÖMÄSSIG ASPEKT
- Boende i Urban Hike & Bike har tillgång till mobilitetslösningar som cykel- och bilpool, el-tuktuk och lådcykel.
- Huset byggs smart och effektivt i klimatvänliga material, till stor del trä.
- El och laddningsstationer för fordon får en skjuts av solcellsanläggning med batterier på taket.
- Väl tilltagna och frodiga planteringar och utemiljöer.
- Design som underlättar och inspirerar till aktivitet, liv och rörelse.

DIGITAL MÖTESPLATS
- Tillgång till app för individuell kontroll av el- och vattenförbrukning samt åtkomst till tjänster.
- Kommunikation med grannar och föreningen
- Tillgängliggör information om aktiviteter, Allt ifrån live events till gemensamma träningspass
- Sälj/köp/låna saker via digitala plattformen

ARKITEKTUR
Arkitekttrion till byggnaden heter PeO Kulin, Mikael Ahrbom och Runar Halldorsson. Arkitektdesign i kök med känsla för detaljer. Rymliga och eleganta badrum. Samtliga lägenheter har egen uteplats i form av terrass, balkong eller fransk balkong. Byggnaden är samlad i ett kvarter runt en grön gård där bostadslängorna varierar i höjd beroende på väderstreck, så att sol och dagsljus kan flöda in i varje bostad. Stort fokus på goda dagsljusförhållanden och fri utsikt, med balkonger och uteplatser ut mot naturen runt omkring och Siegbahnparken.

Välkommen till Sveriges mest aktiva hus. Välkommen till Urban Hike & Bike.

BYGGHERREN
Rosendal Fastigheter bygger projektet Urban Hike & Bike och har varit med i början av utvecklingen av stadsdelen Rosendal. Tidigare byggt två hus med bostadsrätter i området – Smaragden och Inspiration Rosendal. Dessa stod färdiga 2015 respektive 2017 – Smaragden med två restauranger och paddeltennis, och Inspiration Rosendal med ICA, apotek, gym och löpbana på taket. De har även byggt Grindstugan som färdigställdes 2019.

ROSENDAL
Stadsdelen Rosendal, belägen knappt tio minuters cykelväg från citykärnan är idag ett av Sveriges mest innovativa bostadsområden. I Rosendal bor du granne med stadsskogen, omgiven av natur, parker, service och restauranger. 1 m till 500 m f

1 ledig bostad

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Mäklarfirman Widerlöv & Co AB

Michael Melin

Telefon: 0707-67 83 23
E-post: [email protected]

Mäklarfirman Widerlöv & Co AB

Telefon: 018-55 55 55
E-post: [email protected]

Guider & Tips