Nybyggnadsprojekt
Visby - Brf Klövern

Visby, Visby, Gotlands kommun

Nu har vi äran att få presentera klimatsmarta Brf Klövern i Visby där det kommer att byggas 24 mycket intressanta lägenheter fördelade på 4 st våningshus samt ett gårdshus med 4 st lägenheter.

Lägenheterna kommer att byggas med ett fokus på miljön. Man har därför valt att bygga dessa lägenheter med en trästomme istället för betong eller stål då det har många fördelar och är mer sparsamt för vår miljö. Arriba har valt att använda sig av en rad innovativa lösningar som tex individuell mätning för el och värme så att du själv ska kunna påverka dina egna månadskostnader!

Man slutar såklart inte bara där... De satsar även på en fantastisk innergård med fruktträd, bärbuskar och såklart ett bevattningssystem där man tar tillvara på regnvattnet. Man kommer att förbereda för solceller, laddstationer för elbilar och de har ambitionen att ordna en el-cykelpool till bostadsföreningen.

Hyr ut eller bo själv! Föreningen har en liberal syn på uthyrning och det finns chans till goda hyresintäkter. Även juridisk person får köpa.

Så här går det till att köpa en lägenhet i Brf Klövern

1. Intresseanmälan
Läs igenom annonsen för att kunna bilda dig en bra bild av projektet, de allra flesta frågor besvaras här. För att köpa en lägenhet i Brf Klövern skall du först och främst lämna in en intresseanmälan.

När du köper en nybyggd bostad betalar du ett fast pris, utan budgivning.

2. Tecknade av bokningsavtal.
När du bestämt dig för en bostad skriver vi bokningsavtal. Inom en vecka betalar du in bokningsavgiften på 25.000 kr. Summan drar vi senare av från den dellikvid som du betalar när du skriver kontrakt. I samband med bokningen görs en bedömning av din förmåga att finansiera köpet och bära de kostnader som följer bostaden. Med pågående bostadsaffär menas ännu ej tillträdda bostäder. När Brf klövern har undertecknat bokningsavtalet är bostaden bokad för din räkning, enligt villkoren i bokningsavtalet.

3. Tecknade av förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Klövern och dig som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att du som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet

I samband med tecknandet betalar du ett förskott på 100.000 kr till föreningen. Den bokningsavgift som du tidigare betalat ingår i förskottet, dvs. om du betalat en bokningsavgift på 25.000 kr så blir förskottet som du ska betalar till föreningen 75.000 kr.

4. Sälja sin nuvarande bostad/fritidshus
Det kan vara klokt att redan i det här tidiga stadiet kontakta oss och lägga upp en tidsplan för försäljning av sitt nuvarande boende. Vi hjälper dig att förbereda allt det praktiska med försäljningen av din nuvarande bostad, så när inflyttningen till din nya bostad närmar sig är det bara att trycka på knappen.

5. Inbetalning av handpenning.
Ca 6-10 månader innan beräknad inflyttning, skall du som köpare lägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 100 000 kr). Information kommer till dig om detta i god tid innan betalningen skall vara tillhanda.

6. Upplåtelseavtal.
Cirka 1-3 månader innan inflyttning tecknar du ett upplåtelseavtal.

7. Slutbesiktning
När ditt hem är färdigt genomförs en besiktning av en oberoende besiktningsman.

8. Inflyttning
Preliminär inflyttning beräknas 2021 Q4. Efter uppvisat kvitto på slutbetalningen får du nyckel och en genomgång av det du behöver känna till om din nya bostad.

1 ledig bostad

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

Gustav Larsson

Telefon: 073-59 53 994
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Gotland

Telefon: 0498-218040
E-post: [email protected]

Guider & Tips