Nybyggnadsprojekt
Visby - BRF Signallottan 2

Visby, Visby, Gotlands kommun

I kvarteret Signallottan uppför nu Hemsehem etapp 2 av dessa fantastiska lägenheter, ritat av arkitekt Hans Berndtsson och Vida Arkitekter. 26 lägenheter med bostadsrätt i townhouse-stil med byggstart 2019 samt beräknat färdiställande 1 juni 2021.

I våra lägenheter kliver du rakt in hemmets hjärta, köket. Här är plats för liv. Noga utvalda material och smart design gör att hemkänslan infinner sig direkt. Oavsett om du väljer en etagelägenhet med fantastisk rymd, ett radhus med dubbla uteplatser eller någon annan lösning får du ett funktionellt premiumboende. Bostädernas planlösning och storlek varierar mellan 41 och 102 kvm, som fördelas mellan 2-5 rum och kök – alla med egen balkong eller uteplats.

Vi för den gotländska traditionen med enkla, uttrycksfulla ytbehandlingar och materialval, såsom kalksten och kärnved, vidare. Genom att addera en townhousekänsla ger vi boendet en dimension av tillgänglighet. Du har nära allt - till parken, till staden, till uteplatsen och till bilen. Kort sagt till livet på båda sidor av hemmets dörr.

OBS! Inredning enligt bilderna kan komma att ändras.

Så här går det till att köpa en bostadsrätt i Brf Signallottan 2

1. Intresseanmälan
Läs igenom annonsen för att kunna bilda dig en bra bild av projektet, de allra flesta frågor besvaras här. För att köpa en bostadsrätt i Brf Signallottan 2 skall du först och främst lämna in en intresseanmälan. Fastighetsbyrån kommer att kontakta samtliga intressenter inom några dagar, i tur och ordning. Vi går även noggrant igenom hur köpet går till.

För att teckna ett förhandsavtal krävs att du kan styrka finansiering genom till exempel lånelöfte.

2. Tecknande av förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Brf Signallottan 2 och dig som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att du som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet.

När du köper en nybyggd bostad betalar du ett fast pris, utan budgivning. När du skriver på ett förhandsavtal betalar du ett förskott på 50 000 kr, (Förskottet återfås ej vid avhopp, samt att fastighetsmäklaren behöver hitta en ny köpare till bostadsrätten) betalas in till anvisat konto inom en vecka. Fastighetsmäklaren ombesörjer att avtalen signeras av Brf Signallottan 2 och köparen digitalt.

3. Inbetalning av handpenning.
Ca 6 månader innan beräknad inflyttning, skall du som köpare lägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 50 000 kr). Information kommer till dig om detta i god tid innan betalningen skall vara oss tillhanda.

4. Upplåtelseavtal.
Cirka 1-2 månader innan färdigställandet tecknar du ett upplåtelseavtal.
Det är även nu som du blir medlem i bostadsrättsföreningen.
För att ett upplåtelseavtal ska kunna skrivas krävs det att föreningens ekonomiska plan är färdigställd, registrerad och godkänd.

5. Slutbesiktning
När ditt hem är färdigt genomförs en besiktning av en oberoende besiktningsman.

6. Inflyttning
Preliminär inflyttning beräknas juni 2021. Efter uppvisat kvitto på slutbetalningen får du nyckel och en genomgång av det du behöver känna till om din nya bostad.

7. Mätning av kundnöjdhet
För att få nöjda kunder gäller det att lyssna och lära. En tid efter inflyttning är vi därför tacksamma om du tar dig tid att svara på ett antal frågor och ge oss din personliga feedback.

1 ledig bostad

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

Harun Mustafa

Telefon: 0704350139
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Gotland

Telefon: 0498-218040
E-post: [email protected]

Guider & Tips