Sälja bostadsrätt eller lägenhet

Ska du sälja bostadsrätt eller lägenhet? Här hittar du alla bostadsrätter och lägenheter som säljs genom fastighetsmäklare i Sverige. Om du vill få mail när andra bostadsrätter blir till salu i ditt område så kan du skapa en bevakning på sökningen för ditt bostadsområde eller kommun.

Så säljer du din bostadsrätt - steg för steg

Vad är din lägenhet värd?

  1. Gå igenom vad liknande lägenheter i området sålts för:

  2. Få din lägenhet värderad, kontakta en mäklare i ditt område.

Kom ihåg - sälja bostadsrätt/lägenhet

  1. När du säljer bostadsrätt/lägenhet så gör du det i befintligt skick.
  2. Köparen har undersökningsplikt av lägenheten. Var noga med att meddela mäklaren eller den som köper bostadsrätten om eventuella dolda fel eller övriga brister.
  3. Det är vanligtvis så att säljaren står för städning av bostadsrätten innan överlämnandet.
  4. Angående försäljningen av din bostadsrätt så är det bara du, i egenskap av ägare, som kan bestämma vem som ska få köpa lägenheten. Det innebär att du inte nödvändigtvis måste sälja till den intressent som bjuder mest.
  5. Innan köpet av en bostadsrätten går igenom måste den nya ägaren bli godkänd av bostadsrättsföreningen. Din mäklare hjälper dig vanligtvis med detta.
  6. Välj rätt mäklare. Du hittar fastighetsmäklare som säljer lägenheter i hela Sverige under Hitta mäklare. Träffa gärna flera mäklare för att jämför deras erbjudanden.

Guider för dig som ska sälja bostadsrätt

Artiklar

Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Onsdagen den 11 maj bjöd Hemnet in till den tredje upplagan av Sveriges bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Gulhemmetgalan hölls i den anrika Gyllene salen i Stockholms stadshus inför 350 gäster. Totalt delades tio priser ut, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. – Det var otroligt roligt att äntligen få … Fortsätt läsa Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Funderar du på att plugga till fastighetsmäklare? Mäklarsamfundets Joakim Lusensky berättar vad utbildningen innebär, vad du ska tänka på innan du söker och hur mycket de flesta mäklarna faktiskt tjänar. Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. I Sverige finns det cirka 7500 registrerade fastighetsmäklare. Varje höst börjar mellan 500-600 personer plugga till fastighetsmäklare, på … Fortsätt läsa Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Hur är en typisk fastighetsmäklare? Det visar forskningen

Fastighetsmäklare har ett oförtjänt dåligt rykte. Det visar Jonas Kågströms forskning på Högskolan i Gävle. “Många verkar anse att fastighetsmäklare inte är särskilt samvetsgranna. Men forskningen utmanar den stora massans bild”, menar Kågström. Jonas Kågström, ursansvarig för tredje påbyggnadsåret på fastighetsmäklarutbildningen i Gävle. Även om fastighetsmäklare är en vital del av de allra flesta bostadsförsäljningar … Fortsätt läsa Hur är en typisk fastighetsmäklare? Det visar forskningen

Priserna på fritidshus planar ut till sommaren

Är du på jakt efter ett sommarhus? Titta hit! Under pandemin har priserna på fritidshus ökat kraftigt. Nu börjar dock priserna plana ut, visar nya siffror från Hemnet. Under både 2020 och 2021 har priserna på fritidshus ökat. Sedan i mars 2020 har priserna stigit med 31 procent i genomsnitt. De senaste tolv månaderna har … Fortsätt läsa Priserna på fritidshus planar ut till sommaren

Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Är du sugen på att sälja din bostad men vet inte vilken fastighetsmäklare du ska välja? Nya mäklarsidan på Hemnet visar alla mäklare som sålt i ditt område, så att du lättare kan hitta rätt person för uppdraget! Fastighetsmäklaren spelar en oumbärlig roll i varje bostadsaffär. Inte bara genom att guida bostadssäljaren genom hela försäljningen … Fortsätt läsa Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Sponsrad

Slipp ”brf-nytt” på hallgolvet

Stör du dig på lapparna i brevlådan, den stökiga social media-gruppen och brf-hemsidan som ser ut att komma från 90-talet? Du är inte ensam. Därför har nära 4 000 brf:er och samfälligheter nu brutit sig loss från spretiga och gammalmodiga kommunikationskanaler och istället övergått till boendeappen Boappa. Hemmasnickrade hemsidor och fysiska anslagstavlor i all ära, … Fortsätt läsa Slipp ”brf-nytt” på hallgolvet