Lyx, komfort och äventyr på Norges mest berömda skidort

Detta är en annons från Kvitfjell Midtibakken.

Stugor och lägenheter byggs i det nya projektet Kvitfjell Midtibakken i Norge.

På en av Norges mest kända alpina destinationer, Kvitfjell, växer nu unika semesterbostäder fram. I Kvitfjell Midtibakken blir det lyxiga stugor och moderna lägenheter på bästa läge mitt i skidbackarna.

Kvitfjell är en av världens modernaste skidorter och här byggs Kvitfjell Midtibakken – ett projekt med stugor och lägenheter mitt bland skidbackarna. Området där bostäderna byggs är lätt att nå via bil, buss eller tåg.

Under Vinter OS 1994 blev Kvitfjell internationellt känd då man anordnande både störtlopp och Super-G här. Sedan dess har man arrangerat världscuploppet är varje år. År 2024 hålls världscupen i alpin skidåkning för både herrar och damer i februari och mars.

– Kvitfjell har visat sig vara ett av de mest snösäkra områdena i Europa, och har under senaste åren lockat skidintresserade från hela Europa, säger bostadsutvecklaren Thomas Lensby.

I Kvitfjell Midtibakken blir det en blandning av semesterbostäder, två olika stugmodeller och lägenheter. Oavsett bostadsform köper du en nyckelfärdig bostad av hög kvalitet på både in- och utsidan med moderna detaljer i ett oslagbart läge.

Vill du veta mer om Kvitfjell Midtibakken – läs mer här.

Rymliga stugor

Stugorna i modell A är totalt 129,9 kvm och rymmer på sina tre våningar 5 rum och kök, varav 4/5 sovrum. På entréplan finns två sovrum, ett badrum med intilliggande bastu, och ett förråd där det är förberett för tvättmaskin.

En våning upp samsas kök och vardagsrum i en öppen planlösning med gott om utrymme för långa middagar och mysiga hemmakvällar. Här finns även ett badrum, ett tredje sovrum och anslutning till stugans terrass med utsikt över alpincentret och bergen på andra sidan. På loftet kommer det finnas plats för ett sovrum, ett tv-rum och en sovalkov.

Det blir två modeller av stugor i Kvitfjell Midtibakken. Modell A – en rymliga stugor, och B – yteffektiva stugor.

Klicka här om du vill se fler bilder på stugorna till salu.

Yteffektiva stugor

Den andra varianten på stuga du kan köpa i projektet är modell B. Här är stugorna 107,8 kvm, fördelade på tre våningar och 5 rum och kök, varav 5 sovrum. På entréplan ligger husets hjärta – köket, vardagsrummet och ett badrum. En trappa ner ligger tre av stugans fyra sovrum, ytterligare ett badrum och en bastu. På loftet hittar du ett fjärde sovrum, en sovalkov och en stor balkong.

Oavsett vilken modell du köper så finns det tillgång till fiberkabel för samtliga stugor. De är dessutom energieffektiva och värms upp genom både golvvärme och braskamin. Utanför varje stuga finns det även två parkeringsplatser.

Stugorna är populära och går snabbt. Av totalt 39 stugor har redan 27 sålts. Är du nyfiken på vilka val du kan göra? Det finns även två visningstugor som du kan besöka för att titta på lösningar och inredning som du vill ha i din egen stuga.

Klicka här för att läsa mer om stugorna i Kvitfjell Midtibakken.

Exklusiva lägenheter

Förutom stugor, blir det även 14 exklusiva lägenheter om 50-127 kvm i området. Här bor du i en vilsam miljö, samtidigt som du har flera backar runt huset. Alla bostäder får bekväma terrasser med fin utsikt över dalen, inomhusparkering och modern skidförvaring. När du köper en lägenhet har du möjlighet att göra tillval gällande inredning, vitvaror och belysning så det passar just din smak.

Du har dessutom möjlighet att hyra ut din lägenhet. På så sätt kan du tjäna pengar på ditt semesterhus när det annars skulle stått tomt.

– Jag skulle verkligen uppmana fler att ta chansen! Här kan du säkra dig ett helt nytt, lättskött och praktiskt hem mitt i backen, säger Thomas Lensby.

Vill du veta mer om lägenheterna? Klicka här.

I Kvitfjell Midtibakken blir det även lyxiga lägenheter i backen.

Från världscupbackar till familjevänlig skidåkning

Kvitfjell Alpincenter består av tre områden; Varden, väst- och östsidan. Totalt har Kvitfjell Alpincenter 33 nedfarter och 14 skidliftar. Det finns även 300 kilometer längdspår med utgångspunkt från Kvitfjell kopplat till Skeikampen i söder och Gålå i norr.

Det är inte bara inte vintersäsongen som är populärt i Kvitfjell. Under sommaren och hösten finns familjevänliga aktiviteter så som vandring och cykling lockar – där framförallt höstpromenader på fjället är en storslagen favorit.

I Kvitfjell finns allt du behöver för att få ihop semestern. I området finns två hotell, en mataffär och en sportbutik med skidutrustning. Det finns även flera restauranger i närheten, från enklare lunchställen med afterski till lyxigare restauranger.

Mäklarkontor i Norge

Norge

Kvitfjell Alpingrend

Kvitfjell – Kvitfjell Alpingrend

Kvitfjell Alpingrend jobbar med utvecklingen av området vid Kvitfjell, som består av 39 stugor, varav 27 redan är sålda – och ett flerbostadshus med 14 lägenheter. Bostäderna ligger vid backen (ski in/out) nära restauranger och faciliteter. Här är det som i Alperna. Vi har redan många nöjda svenskar kunder som köpt en stuga i Kvitfjell. Besök vår hemsida eller hör av dig för att veta mer! 

Läs mer på hemsidan