Bospara och få förtur till lägenheter

Drömmer du om att köpa en bostad? För många står det högst upp på önskelistan, samtidigt som det är tuffare än någonsin att komma in på bostadsmarknaden. Men med HSB Bospar erbjuds ett smart alternativ.

Att ta sig in på dagens bostadsmarknad är svårt och att spara ihop till kontantinsatsen kan kännas som en omöjlig uppgift. Samtidigt kan du behöva köa i mer än tio år för att få tillgång till en hyresrätt i många städer. Det finns dock ett smart sätt att få förtur till både hyresrätter och nybyggda bostadsrätter, samtidigt som du sparar till kontantinsatsen. Med HSB Bospar kan du börja ta dig in på bostadsmarknaden.

– Det kan vara svårt, särskilt som ung att ta sig in på bostadsmarknaden. Att bospara är ett klokt och smart sätt att se över sin framtida bostadssituation, säger Sofie Kjellin, vd på HSB Finansstöd.

Vill du veta mer om HSB Bospar? Klicka här.

Det finns många anledningar till att byta boende. Kanske flyttar du till din första lägenhet, blir sambo, flyttar isär eller går i pension. Klart är att det blir allt svårare, inte minst för de som flyttar hemifrån för första gången, att nå upp till bolånekravet på 15 procent i kontantinsats. Därför är det viktigare än någonsin att tänka långsiktigt och skapa förutsättningar för ett bra boende genom livets olika faser.

Samla poäng och få förtur 

Med HSB Bospar sparar du till kontantinsatsen samtidigt som du samlar poäng som ger förtur till HSB:s bostäder. Du väljer bland sparformer beroende på hur hög risk du vill ta och hur länge du vill spara. Du kan även välja att göra engångsinsättningar eller spara månadsvis.

Klicka här om du vill veta mer om HSB Bospar.

– Genom att spara minst 500 kronor i månaden får du maximalt med bosparpoäng, men om du sparar mer går det så klart snabbare att få ihop till kontantinsatsen, säger Sofie Kjellin.

Sofie Kjellin, vd på HSB Finansstöd.

Det enda du själv måste hålla koll på är att aktivt söka boende hos HSB medan du bosparar. På hsb.se kan du enkelt anmäla ditt intresse för en hyresrätt eller nybyggd bostadsrätt. Därefter får den bosparare som har flest bosparpoäng välja först och får chans på drömlägenheten. Så enkelt och smidigt är det.

– Ju tidigare man kommer igång med sitt bosparande, desto bättre, men bäst är det sparande som faktiskt blir av. Oavsett hur du vill bo i framtiden, säger Sofie avslutningsvis.

Vill du veta mer om HSB Bospar – läs mer här.

Detta är HSB Bospar

HSB Bospar ger dig möjligheten att få förtur till nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter i hela landet. Du väljer själv sparform och kan välja mellan bosparkonto, fasträntekonto eller fondsparande i ISK eller Depå. Varje sparad hundralapp ger en bosparpoäng, där du som maximalt kan samla fem poäng per månad. Om du använder dina poäng till en hyreslägenhet kvarstår dina poäng för möjlighet till förtur på nyproducerade bostäder och tvärt om. Bosparpoäng kan överlåtas till någon eller några inom familjen, exempelvis barn, barnbarn, partner eller förälder. Bosparreglerna finns på HSB.se/bospara

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå/HSB ISK. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.