Så kan du tänka kring ditt bolån 2024

I avsnitt 15 av Vägen hem möter vi Robert Boije, chefsekonom på SBAB, för ett samtal om det senaste räntebeslutet. Robert delar bland annat med sig av SBABs framtidsspaningar om inflation, ränta, kronkurs och bostadspriser.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Robert Boije, chefsekonom på SBAB, Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, och Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

Den 23 november meddelade Riksbanken att man lämnar styrräntan oförändrad. Det var första beskedet på ett och ett halvt år som inte innebar en höjning av räntan. Marknadsräntan har sjunkit, börsen har tagit glädjeskutt och många drog säkert en lättnadens suck. 

Men har vi passerat räntetoppen och vad händer under 2024 med inflation och konjunktur? Det är några av frågorna som vi reder ut i det senaste avsnittet av Vägen hem tillsammans med Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Som vanligt får vi en marknadsspaning från Hemnet och vi träffar även Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, som bjuder på tips om vilket stöd bostadsföreningar kan få i dessa utmanande tider.

I avsnittet får du höra mer om:

  • När börjar Riksbanken sänka räntan
  • Framtiden för svenska kronan
  • Riskerna för recession och förutsättningarna för en mjuklandning för ekonomin
  • Bostadsprisernas riktning framöver

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts

Podden programleds av Staffan Tell, presstalesperson och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet i samarbete med Riksbyggen.