Så blir bostadsmarknaden 2024

I säsongens sista avsnitt av Vägen hem sammanfattar Staffan och Erik bostadsåret 2023. Vi får en spännande genomgång av de makrofaktorer som fick störst påverkan på marknaden och hur utbud, försäljningstider och prisförväntningar utvecklades under det gångna året.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Erik Holmberg, marknadsanalytiker och Staffan Tell, pr-chef.

Under 2023 gjorde fortsatt osäkerhet kring ränteutvecklingen att många avvaktade med att agera på bostadsmarknaden. Antalet publicerade bostadsobjekt och försäljningar minskade, samtidigt som försäljningstiden ökade. Under året har dock boprisförväntningarna stärkts tydligt och prisutvecklingen har varit stabil. I avsnitt 16 av Vägen hem ger Staffan och Erik sin tolkning av Hemnets statistik för 2023 och diskuterar vad vi kan förvänta oss av bostadsmarknaden under det kommande året.

Som vanligt träffar vi även Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, som bjuder på spaningar från året som gått och vad hon tror vi kan förvänta oss av 2024.

I avsnittet får du höra mer om:

  • Varför bostadspriserna varit stabila trots mörka rubriker om ekonomin.
  • Hur det kommer sig att utbudet varit rekordhögt samtidigt som många upplever att det finns få bostäder till salu.
  • Vad som krävs för att fler köpare och säljare ska våga agera på bostadsmarknaden.

Podden programleds av Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet i samarbete med Riksbyggen.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts