Så skapade de drömhuset på fem minuter

Sofia Eklund och Martin Ellboj letade hus i nästan tre års tid. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de till slut valde att bygga nytt hus istället.

familjen640px

För några år sedan började Sofia Eklund och Martin Ellboj längta efter eget hus, även om Martin faktiskt erkänner att han var orolig för att det skulle medföra lite för mycket jobb. De ville bo söder om Stockholm, men hittade inte det hus de ville ha, trots mycket letande.

– Till sist dök det upp en äldre villa som vi gillade, men så visade det sig att huset var angripet av mögel och då hoppade vi förstås av, berättar Martin. Det var då de bestämde sig för att bygga nytt.

”Suveränt sätt att bygga på”

De hittade snart en solig, uppvuxen hörntomt i Huddinge kommun och valde hustillverkaren Movehome när de började leta hus.

– Det är ett helt suveränt sätt att bygga hus på, säger Martin. På deras hemsida kan man göra alla val och testa olika lösningar. Det är enkelt och du får direkt reda på vad det kostar direkt.

Då vare sig tiden, orken eller tålamodet fanns att sätta sig in i alla valmöjligheter, uppskattade han och Sofia den vägledning som de fick. Att ansvaret för byggnationen lades helt på hustillverkaren genom totalentreprenad tyckte det var extra skönt och gav tid för annat att tänka på.Läs mer om att bygga hus med totalentreprenad.

movehome_hus

Move #204 heter husmodellen som Sofia och Martin valde.

Enkel och smidig process

Husmodellen Sofia och Martin valde har en härlig öppning mellan första och andra våningen – och att det är ett hus som deras barn kan växa i.

– Vi ville tänka långsiktigt när vi byggde hus, säger Sofia. Tillval som exempelvis kamin går det att leva utan, men det höjer värdet på huset både för oss och om vi vill sälja någon gång i framtiden.

Martin är själv hantverkare och kan inte låta bli att imponeras av hur enkel processen varit och hur väl alla tider hållits.

– Vi kunde till och med flytta in tidigare än vad den första tidsplanen angav. Nu när vi äntligen har vårt eget hus kan jag säga att det var tur i oturen att det gick som det gick med den där första villan!

Börja bygga ditt hus hos Movehome