Fungerar verkligen Homestyling?

En stylad bostad där säljaren skapat rätt känsla och där bostadens fördelar framhävs säljs snabbare och till högre pris. Det är något som bekräftas av den amerikanska designpsykologen Sally Augustin som undersökte saken närmare i rapporten ”Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris.

Att en stylad bostad säljs till ett högre pris är något som även Victor Khamo, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Skövde, bekräftar. Likt Sally Augustin pekar han på att styling påverkar den känslomässiga upplevelsen av bostaden.

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta Fastighetsbyrån i Skövde.

– Det är otroligt viktigt. Många spekulanter köper drömmen och genom att styla sin bostad kan man få till rätt känsla och framhäva bostadens alla fördelar. Stylade bostäder leder i de flesta fallen till snabbare försäljningar och högre slutpriser, säger Victor Khamo.

Omfattningen av homestyling kan variera kraftigt. Ibland kan man med mycket små medel skapa stora förändringar och ibland krävs större insatser. I vissa fall kan större renoveringar löna sig men en tumregel är att inte lägga ner mer än 1 % av förväntat försäljningsvärde på ren homestyling. Fastighetsbyrån kan hjälpa dig att hitta rätt nivå och rätt homestyling-proffs efter just dina behov.

När ska man då styla sin bostad och hur mycket lönar det sig att betala? Extra viktigt är det med homestyling när:

  • Bostaden är tom. De tomma ytorna skapar inte rätt känsla och spekulanterna har svårt att visualisera hur man kan använda bostaden på bästa sätt.
  • Det inte finns en röd tråd och inredningen spretar åt olika håll.
  • Det är för rörigt eller omodernt.
  • När behovet finns men du själv inte har lust, tid eller kunskap att maximera bostaden inför visning.

Kontakta Fastighetsbyrån i Skövde – klicka här.

Victor Khamo, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Skövde.