Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Är du sugen på att sälja din bostad men vet inte vilken fastighetsmäklare du ska välja? Nya mäklarsidan på Hemnet visar alla mäklare som sålt i ditt område, så att du lättare kan hitta rätt person för uppdraget!

Fastighetsmäklaren spelar en oumbärlig roll i varje bostadsaffär. Inte bara genom att guida bostadssäljaren genom hela försäljningen och hjälpa till med en lång rad viktiga saker, såsom fotografering, budgivning och kontrakt. Utan även för att mäklaren är den lokala experten i ditt område, med stor kunskap om bland annat prisläge, utbud och tidigare försäljningar. Att som bostadssäljare välja den bästa mäklaren för sina behov är inte alltid helt enkelt. Men nu kan du ta hjälp av Hemnet för att lättare hitta rätt mäklare just för dig!

Så hittar du rätt fastighetsmäklare

Den nya mäklarsidan, som du kommer till via fliken “Slutpriser” på Hemnet,  består av en lista med fastighetsmäklare och tillhörande fastighetsmäklarfirmor som sålt bostäder i ditt valda sökområde under de senaste sex månaderna. För att hålla listan uppdaterad och relevant sorteras den i kronologisk ordning, baserat på det senaste inrapporterade publika slutpriset i området.

När du klickar på mäklarens namn i listan kommer du till dennes profilsida på Hemnet. Här hittar du ytterligare kontaktuppgifter samt vilka bostäder som mäklaren har till salu just nu, bostäder som är sålda och bostäder som ligger som Kommande.

Så här ser mäklarlistan ut i mobilen.

– Vi vet att våra besökare under en längre tid efterfrågat hjälp från Hemnet med att hitta fastighetsmäklare. Därför känns det kul att nu kunna leverera en tjänst som vi hoppas och tror kommer att hjälpa många svenskar till en lyckad försäljning, säger Henrik Agardh, Product manager på Hemnet. 

Kolla in utbudet av mäklare i ditt område:

1. Gå till hemnet.se, skriv in ditt område och klicka på “Hitta bostäder till salu” 2. På sidan med sökresultaten, klicka på fliken “Slutpriser”3. På slutprissidan, klicka på “Hitta din lokala mäklare” under kartan  

Ingången till sidan hittar du under fliken ”Slutpriser”.

Om du har frågor om mäklarsidan är du varmt välkommen att ringa Hemnets kundservice på 0775-17 00 00 eller mejla [email protected].