Fläkten inbyggd i hällen – nya inredningsmöjligheter

Design och innovation är avgörande för att skapa vitvaror som människor vill ha hemma i sina kök. Siemens inductionAir Plus, en kombinerad köksfläkt och induktionshäll, är ett ypperligt exempel på detta.– Siemens vill stå för för design och innovation och därmed har vi ju egentligen redan själva valt att ställa höga krav på design, säger Axel Dannert, produktchef på Siemens Vitvaror.

Foto: Siemens.

En induktionshäll med inbyggd fläkt är en smart lösning som effektiviserar matlagningen. Men det stannar inte där. Svenskar ställer höga krav på sina köksprodukter, vilket i sin tur sätter press på företagen som tillverkar produkterna. För Siemens Vitvaror är detta en naturlig del av vardagen där innovation är ett av företagets ledord. Nya inductionAir Plus är den senaste modellen av Siemens induktionshällar med inbyggd köksfläkt.

Hur skulle inductionAir Plus passa i ditt kök? Läs mer här.

Vilka är de stora fördelarna med inductionAir Plus i jämförelse med mer traditionella fläktar?– Det mest uppenbara är såklart att man tar bort köksfläkten ur ekvationen vid köksplaneringen, vilket ger nya möjligheter att skapa sociala ytor utan en fläkt som skymmer, men även nya möjligheter att planera nya häftiga kök, säger Axel.

Suger ner matoset

I inductionAir-serien är fläkten placerad i mitten av hällen. Fläktens insug hamnar på så sätt nära där matoset uppstår. Detta skapar helt nya möjligheter, men medför samtidigt utmaningar. Där kommer Siemens innovativa synsätt på produktutveckling väl till pass.

– Den stora utmaningen är att kämpa mot termodynamiken, att varmt matos egentligen vill stiga. Här är det jätteviktigt att kunna skapa ett tillräckligt starkt luftflöde för att ”klara jobbet”, inte minst för höga kastruller, säger Axel.

Foto: Siemens.

Se produktfilmen för Siemens inductionAir Plus här.

Allt handlar dock inte om matlagningen.För många är inductionAir Plus en lösning som skapar möjligheter i hur ett kök kan utformas. Du slipper en traditionell köksfläkt samtidigt som inductionAir får plats i både stora som små kök. Intaget till fläkten är smalt och diskret, vilket ger en friare känsla samtidigt som fläkten smälter in i omgivningen. Hällen blir en designmässig detalj i köket som utan tvekan kommer bidra till många års trevlig matlagning

– Det blir lättare att skapa kök där det blir roligt att laga mat tillsammans, säger Axel.

Uppkopplade vitvaror för en smidigare vardag – läs mer här.

Fakta: inductionAir Plus

inductionAir Plus kombinerar friktionsfritt två apparater: en högpresterande köksfläkt med en innovativ induktionshäll. Det sparar inte bara plats, utan är även lätt använda, enkel att installera och ser bra ut i alla kök.

Läs mer om Siemens inductionAir Plus här.